Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

13,7% tluszczu i 55kg

Gość 35000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jak zaczne cwiczyc brzuszek to bedzie widac zarys miesni czy spallic pierw tluszcz?

Opublikowano

Czyli jak zaczne abs to bedzie widac miesnie? Bo czytalem ze trzeba miec 10% tluszczu zeby bylo widac miesnie

Opublikowano

Ćwicząc spalisz tłuszcz więc nie rozumiem pytania ;)

A jaki tłuszcz chce on spalać jak on przy wzroście 1.7 m waży 55 kg? xD Jeszcze parę kilo w dół i będzie mieć niedowagę.Już pisałem.Można ważyć 90 kg i mieć umięśniony brzuch a można ważyć właśnie 55 kg i mieć jakieś tam fałdy, więc nie musisz nic schudnąć, mało tego.Na twoi miejscu prztył bym do 70 kg, bo teraz pewnie wyglądasz jak wieszak.

Opublikowano

@Kelar

przecież nigdzie nie podał wzrostu :O

a ogólnie to się z tobą zgadzam ;) nie trzeba być patyczakiem żeby mięśnie były widoczne

Wczoraj zrobił podobny temat i napisał, że ma 1.7 wzrostu przy 55 kg i skarżył się na "fałdy", które ma praktycznie każdy człowiek, no może po za tymi co ostro ćwiczą.

Opublikowano

Ale ja mam 13 lat jak bym przytyl do 70 to wygladalbym jak beczka

Opublikowano

ile masz wzrostu? nie jest to duzo % tluszczu, cwicz a sie przekonasz

Wczoraj zrobił podobny temat i napisał, że ma 1.7 wzrostu przy 55 kg i skarżył się na "fałdy", które ma praktycznie każdy człowiek, no może po za tymi co ostro ćwiczą.

on moze mial z 10% tluszczu jak nie mniej, nic na to nie poradzisz na kompleksy :P

­

Opublikowano

1,70 wzrostu 13 lat mam lawke skosna to zaczac od brzuszkow czy moze abs co myslicie?

Opublikowano

Na początek trening interwałowy, pomoże ci zrzucić zbędny tłuszcz, jeżeli już ćwiczysz, masz mięśnie tylko zakrywa je tkanka, więc wystarczy dorzucić do ćwiczeń jakieś bieganie, czy rower, śmiać mi się chce z ludzie którzy piszą że jak ćwiczysz to schudniesz, nie mają w ogóle pojęcia o siłowni.

Opublikowano

Ale ja mam 13 lat jak bym przytyl do 70 to wygladalbym jak beczka

A co ma piernik do wiatraka? Co ma wiek do wagi? Prawidłowa waga jest zależna od wzrostu a nie od wieku.Myślisz, że w wieku 13 lat ważąc 70 kg i mając 1.7 m wzrostu będziesz wyglądał inaczej niż mając 20 lat 1.7 m wzrostu i 70 kg wagi? Nie.Waga - Wzrost NIE WIEK.Możesz robić brzuszki, możesz chodzić na basen, możesz jeździć na rowerze, ale jeszcze 2 kg w dół i masz niedowagę według wskaźnika BMI.Jesteś w okresie dojrzewania i twój organizm potrzebuje budulca do wzrostu, jakimiś debilnymi dietami i ćwiczeniami możesz sobie jedynie zaszkodzić.

Opublikowano

Ok zaczynam abs cardio odpada bo wstydze sie biegac heh

Moznq zamknac wyliczylem se ze jeszcze 5kg musze zgubic zeby miec 10% tluszczu codziennie cardio i abs co 2 dzien mam nadziejw ze dam rade heh

Opublikowano

Mozna zamknac bieganie zamienilwm na marsz w miejscu krokodylki i skakanke

Opublikowano

Chłopie tak daleko nie zajedziesz,stracisz tylko czas. Brzuch jak to mawiają robi się w kuchni,zacznij od ułożenia sobie dobrze zbilansowanej diety. To nie tak hopsiup,że zrobisz kilka brzuszków i będziesz miał kaloryfer jak ze zdjęć. Masz możliwość zapisania się na siłownię? To byłby dość duży krok w przód,bo wątpię żeby taki trening przyniósł jakieś efekty. Poczytaj trochę o tym więcej na jakichś forach internetowych do tego przeznaczonych (mpcforum nie jest najlepszym miejscem),informacji na ten temat jest cała masa.

Opublikowano

Chłopie tak daleko nie zajedziesz,stracisz tylko czas. Brzuch jak to mawiają robi się w kuchni,zacznij od ułożenia sobie dobrze zbilansowanej diety. To nie tak hopsiup,że zrobisz kilka brzuszków i będziesz miał kaloryfer jak ze zdjęć. Masz możliwość zapisania się na siłownię? To byłby dość duży krok w przód,bo wątpię żeby taki trening przyniósł jakieś efekty. Poczytaj trochę o tym więcej na jakichś forach internetowych do tego przeznaczonych (mpcforum nie jest najlepszym miejscem),informacji na ten temat jest cała masa.

on ma 13 lat z tego co napisał wyżej a ty mu siłownię polecasz.
Opublikowano

brzuszki na kaloryfer? znawcy k***a, szanuj kręgosłup ośle.

Brzuszki przeciez nie sa na nogi prawda? 

Przytyj do 70kg i dopiero zacznij cwiczyc bo bedzie mdlec podczas cwiczen :>

61093c6efb.png

Opublikowano

Bez jaj siłownia na sam brzuch?Domowymi sposobami da się zrobić brzuch.Tylko trza ruszyć d*** i zacząć coś robić a nie nabijać posty na forum.Są różne absy na brzuch.Na Twoim miejscu jednak radziłbym Ci też pożywniejsze rzeczy jeść a unikać słodyczy i innych świństw.I nie słuchaj tutaj porad  na mpcforum bo kazać ci będą białko wpieprzać i suplementy brać w wieku 13 lat.

Pozdrówka i bez odbioru

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Jesteś chudy, wydaje ci się, że masz jakiś tam tłuszcz bo nie masz wyrobionych mięśni. Musisz ostro ćwiczyć brzuch i odradzam Aw6. Najlepszym sposobem byłoby po prostu pójście na siłownie. Nie musisz od razu zostać jakimś kulturystą, po prostu poćwicz pół roku i zobaczysz jak wyszystko Ci się wyrobi. Ja przy 175 ważę 76 kilo i mam normalnie 6 cio pak ( prawie 8 ale teraz masę robie to nie widać xD). Poza tym wszystko zależy od genów musisz o tym poczytać.

Opublikowano

Gówno prawda, geny nic tu nie grają roli , jak ktoś ma chęci i motywacje to i ciało sobie wyrzeźbi, nie ma rzeczy nie możliwych, niektórzy robili sześciopaki z brzucha twojej wagi, więc tylko DIETA 90% sukcesu to dieta i motywacja.

Opublikowano

Przecież masz 13 lat, jedz zdrowo, prowadź aktywny tryb życia, jakiś rower, spacery, basen, daj sobie spokój na te 2-3 lata. Nie wprowadzaj się w kompleksy, to że masz fałdke, czy tam dwie - kto prócz Ciebie zwróci na to uwagę ? Po prostu wyolbrzymiasz, masz całkiem fajny % fatu, utrzymaj go przez te 3 lata a wtedy możesz ładnie ruszyć, do tego czasu z ćwiczeń jakiś trening domatora, coś typu pompki, spiecia na brzuch (brzuszki, a6w i inne gówna tego typu strasznie niszczą kręgosłup, na prawde szkoda zdrowia, a jak bardzo zależy Ci na brzuchu, to np. podciąganie kolan do klatki w zwisie, kółko)

Tylko pamiętaj o tej diecie, jedz zdrowo, dużo warzyw, mięsa, unikaj słodyczy, przetworzonych produktów ;) 

Jak z taką podstawą w wieku 16-17 lat wpadniesz na siłke, to zasiejesz pogrom ;) Słuchaj swojego organizmu i dostosuj diete tak, aby stać z wagą w miejscu, chociaż ja bym na Twoim miejscu troszke przytył(no i jeżeli będziesz ćwiczył to wpadnie pare kg mięśni, także nie patrz na kilogramy, ale na wygląd ;)

A co do wstydu do biegania - zaraz będzie ciepło, spacerek do lasu i tam sobie biegasz, z czasem się przełamiesz. Pamiętaj, że wygląd to nie wszystko, liczy się wartościowość człowieka, wyglądem sympatie zdobędziesz tylko u niewłaściwych ludzi, prawdziwi spojrzą głębiej ;)

Sory za taki post, ale odniosłem wrażenie, że robisz to z powodu kompleksów, mam nadzieje, że w żadnym stopniu Cię nie uraziłem. Pozdrawiam. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Kolego rob sobie i ciwcz sobie narazie w domu nie nie przejmuj sie jesli masz problem z waga jedz duzo to podstawa a waga sama przyjdzie co do brzuszków rob je cały czas nie ważne czy masz tyle i tyle % tluszczu brzuch bedzie sie wyrabiał i wzmacniał przez cały czs treningów w tym wielu co jestes i przy tej wadze nie jest Ci potrzebna redukcja z % tłuszczu. Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...