Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakodowanie formularza php

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
                    <div class="container">
                        <div class="heading">
                            <h1 class="light-font">WYŚLIJ MI WIADOMOŚĆ:</h1>
                            <p class="light-font">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer et viverra ipsum.</p>
                        </div>
                        <form class="form-horizontal">
                            <div class="form-group">
                                <div class="col-sm-4" style="position:relative">
                                    <input type="text" name="Name" data-new-placeholder="Imię i Nazwisko:" class="form-control label_better" placeholder="Imię i Nazwisko:">
                                </div>
                                <div class="col-sm-4">
                                    <input type="text" name="Email" class="form-control label_better" placeholder="E-mail">
                                </div>
                                <div class="col-sm-4">
                                    <input type="text" name="Phone" class="form-control label_better" placeholder="Telefon kontaktowy:">
                                </div>
                            </div>
                            <div class="form-group">
                                <div class="col-sm-12">
                                    <textarea class="form-control label_better" placeholder="Wiadomość:" rows="7"></textarea>
                                </div>
                            </div>
                            <div class="form-group commands">
                                <button class="btn btn-primary">Wyślij wiadomość</button>
                            </div>
                        </form>
                    </div>
                </div>
            </div>
        </section>

Potrzebuje kod php żeby było to wysyłane na mój adres e-mail

pomoze ktos?

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano
<?
$adresdo = "TWOJ EMAIL!!!!";
  $temat = "skrypt";
  $headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
  $zawartosc = '         
  <html>
<head>
  <title>XYZ</title>
</head>
<body>
             <div class="container">
                        <div class="heading">
                            <h1 class="light-font">WYŚLIJ MI WIADOMOŚĆ:</h1>
                            <p class="light-font">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer et viverra ipsum.</p>
                        </div>
                        <form class="form-horizontal">
                            <div class="form-group">
                                <div class="col-sm-4" style="position:relative">
                                    <input type="text" name="Name" data-new-placeholder="Imię i Nazwisko:" class="form-control label_better" placeholder="Imię i Nazwisko:">
                                </div>
                                <div class="col-sm-4">
                                    <input type="text" name="Email" class="form-control label_better" placeholder="E-mail">
                                </div>
                                <div class="col-sm-4">
                                    <input type="text" name="Phone" class="form-control label_better" placeholder="Telefon kontaktowy:">
                                </div>
                            </div>
                            <div class="form-group">
                                <div class="col-sm-12">
                                    <textarea class="form-control label_better" placeholder="Wiadomość:" rows="7"></textarea>
                                </div>
                            </div>
                            <div class="form-group commands">
                                <button class="btn btn-primary">Wyślij wiadomość</button>
                            </div>
                        </form>
                    </div>
                </div>
            </div>
        </section>
        </body>
</html>
'  ;
 mail($adresdo, $temat, $zawartosc, $headers);

?>

Gdzie:

$adresdo = "TWOJ EMAIL!!!!";

tam wpisujesz maila o którego ma zostać wysłany mail... Oczywiście skrypt działa na hostingu, przed chwilą testowalem.

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

@Werran

Wiem ze pytanie bylo tak zbudowane, ze mozna to bylo tak zrozumiec, ale chyba nie o to chodzilo :)

@MilionyDecybeli

poczytaj tu http://www.mpcforum.pl/topic/1138102-zaawansowany-formularz-kontaktowy/

dodaj do <form> metode wysylania danych

<form class="form-horizontal" method="post">

Lepiej jest nie odzywać się wcale i pozwolić ludziom myśleć, że jesteś glupi, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Mark Twain

Opublikowano

Ej dobra ale ja nadal nie rozumiem. Skoro ja mam kod w index.html i to mam dodać do kontakt.php, to jak jedno z drugim będzie powiązane?

Kod który ja podałem wyżej taki mam w index. A kod który kolega podał niżej ma być w osobnym pliku. Co lepsze ja nie chcę tracić "wyglądu" mojego kontaktu. A żeby plik index z kontakt był powiązany musi być.w moim pliku przekierowanie do tamtego kontakt. Jednak w moim pliku tego nie ma. Wyjaśnicie mi to?

Jeżeli ci pomogłem kliknij : "LUBIĘ TO". Jeżeli uważasz że temat jest rozwiązany kliknij : "Oznacz jako rozwiązany".

Opublikowano

czyli Mój kod:

<Div class = "pojemnik">
                        <Div class = "pozycja">
                            <H1 class = "font światło"> WYŚLIJ MI Wiadomość: </ h1>
                            <P class = "font światło"> Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing Elit. Integer i Viverra ipsum. </ P>
                        </ Div>
                        <Class form = "form-poziomy">
                            <Div class = "form-grupa">
                                <Div class = "kol-sm-4" style = "position: relative">
                                    <Input type = "text" name = "Nazwa" Dane-nowa-placeholder = "Imię i Nazwisko:" class = "label_better formą sterowania" zastępczy = "Imię i Nazwisko">
                                </ Div>
                                <Div class = "kol-sm-4">
                                    <Input type = "text" name = "Wyślij" class = "label_better formą sterowania" zastępczy = "E-mail">
                                </ Div>
                                <Div class = "kol-sm-4">
                                    <Input type = "text" name = klasa "Telefon" = "label_better formą sterowania" zastępczy = "Telefon kontaktowy:">
                                </ Div>
                            </ Div>
                                <Div class = "kol-sm-12">
                                    <Class textarea = "label_better formą sterowania" zastępczy = "Wiadomość:" wiersze = "7"> </ textarea>
                                </ Div>
                            </ Div>
                            <Div class = "form-grupa poleceń">
                                <Button class = "btn btn-podstawowej"> Wyślij Wiadomość </ button>
                            </ Div>
                        </ Form>
                    </ Div>
                </ Div>
            </ Div>
        </ Section>

Musi miec:
6 linijkę zamiast taka: 

do TAKA:

<Form class = "form-poziomy" action = "kontakt.php" "

w głównym folderze nastęnie Gdzie mam Randki Pliki musze Mieć plik:
kontakt.php
aw nim zawartą Tą treść:

<?
$ Adresdo = "TWÓJ EMAIL !!!!";
  $ Temat = "Skrypt";
  $ Headers = 'MIME-Version: 1.0 ". "\ R \ n";
$ headers = "Content-type:. text / html; charset = iso-8859-1 ". "\ R \ n";
  $ Zawartosc = '         
  <Html>
<Head>
  <Title> XYZ </ title>
</ Head>
<Body>
             <Div class = "pojemnik">
                        <Div class = "pozycja">
                            <H1 class = "font światło"> WYŚLIJ MI Wiadomość: </ h1>
                            <P class = "font światło"> Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing Elit. Integer i Viverra ipsum. </ P>
                        </ Div>
                                <Div class = "kol-sm-4" style = "position: relative">
                                    <Input type = "text" name = "Nazwa" Dane-nowa-placeholder = "Imię i Nazwisko:" class = "label_better formą sterowania" zastępczy = "Imię i Nazwisko">
                                </ Div>
                                <Div class = "kol-sm-4">
                                    <Input type = "text" name = "Wyślij" class = "label_better formą sterowania" zastępczy = "E-mail">
                                </ Div>
                                <Div class = "kol-sm-4">
                                    <Input type = "text" name = klasa "Telefon" = "label_better formą sterowania" zastępczy = "Telefon kontaktowy:">
                                </ Div>
                            </ Div>
                                <Div class = "kol-sm-12">
                                    <Class textarea = "label_better formą sterowania" zastępczy = "Wiadomość:" wiersze = "7"> </ textarea>
                                </ Div>
                            </ Div>
                            <Div class = "form-grupa poleceń">
                                <Button class = "btn btn-podstawowej"> Wyślij Wiadomość </ button>
                            </ Div>
                        </ Form>
                    </ Div>
                </ Div>
            </ Div>
        </ Section>
        </ Body>
</ Html>
';
 mail ($ adresdo, $ Temat, $ zawartosc, $ headers);

?>

??

jak zrobiłem tak jak napisałem wyżej to mam błąd:

Błąd składni : błąd składni, nieoczekiwany T_STRING, spodziewając T_VARIABLE lub '$' w /virtual/bjbkj.pl/kontakt.php on line 2

Opublikowano

po pierwsze to nie ma takiego znacznika jak Class. po drugie, to jak to jest w ogole napisane, kto ci kazał wstawiac te spacje i poprawiac na duze litery? o.O

masz zle tu cudzyslow:

$ Headers = 'MIME-Version: 1.0 ". "\ R \ n";

i spacje niepotrzebna.

Opublikowano

Werran pomożesz poza forum? Bo to co ja mam skopiowałem od kolegi wyżej.a to co mam zmienić w index.html to ja nwm :/

Opublikowano

Werran pomożesz poza forum? Bo to co ja mam skopiowałem od kolegi wyżej.a to co mam zmienić w index.html to ja nwm :/

żeby stworzyć stronę, trzeba umieć jakies języki, w tym przypadku html+php. ty caly czas wymagasz gotowców, bo nie znasz tych językow.

zmien

na

<form action="kontakt.php" class="form-poziomy">
Opublikowano

nadal ten sam bład:

Błąd składni : błąd składni, nieoczekiwany T_STRING, spodziewając T_VARIABLE lub '$' w /virtual/ro.cba.pl/kontakt.php on line 2
<?
$ Adresdo = "[email protected]";
  $ Temat = "Skrypt";
  $ Headers = "MIME-Version: 1.0 ". "\ R \ n";
$ headers = "Content-type:. text / html; charset = iso-8859-1 ". "\ R \ n";
  $ Zawartosc = '    

Opublikowano

dostaję wiadomośc taka:

WYÅLIJ MI WIADOMOÅÄ:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer et viverra ipsum.

WyÅlij wiadomoÅÄ

a nie tocoja wypełniłem,jak to naprawić!?

Opublikowano

A coś więcej? Jestem zielony

Opublikowano

Proszę cię nie wypowiadaj się. Szukam osoby która mi to wytłumaczy a nie kolesia do nabijania postów i odsyłacza

Opublikowano

Proszę cię nie wypowiadaj się. Szukam osoby która mi to wytłumaczy a nie kolesia do nabijania postów i odsyłacza

Mogę zorganizować wykład, płatny.

Jak chcesz, żeby ktoś zrobił wszystko za ciebie, to szukaj osoby, która zajmuje się kodzeniem zawodowo. To, że jesteś zielony nikogo nie interesuje, nikt nie będzie ci klepał kodu za darmo. Włóż w to trochę swojej pracy, bo póki co twoje podejście wygląda mniej więcej tak: "nie chce mi się, zrób to za mnie. jestem zielony przecież, no zrób. wyjaśnij mi tylko to to i to, bo tamtego nie potrzebuję. [5 minut później] jak zrobić tamto?".

W internecie jest miliard darmowych kursów PHP, mniej lub bardziej rozbudowanych. Proszę: http://bit.ly/ukuORf

Zacznij od rozdziału "podstawy", poznaj składnię kodu, podstawowe funkcje, naucz się korzystać ze zmiennych i zainteresuj się przesyłaniem danych metodą POST. 

Jak czegoś nie rozumiesz - śmiało pytaj. Ale specjalnego poradnika dla ciebie nikt nie napisze. 

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...