Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Hardcore czy EasyHC?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam do was pytanie, które cały czas mnie denerwuje.

Wolisz grać na serwerach Hardcore, czy na EasyHC?

Te pytanie kieruje do tych, którzy grali na obach trybach.

Proszę o odpowiedź w takiej formie:

Tryb Hardcore/EasyHC, Dlaczego?, Co byś chciał widzieć na takim serwerze?

Dzięki wszystkim za odpowiedź!

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

Odrazu ci mówie ze nie, bo takich serwerów jest od ch**a

Wymyśl coś orginalnego...!

Myślałem nad OldHC. Survival na pewno się nie opłaca ;)

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

Easyhc jest w juch a nawet więcej, więc jak masz w planach zrobienie jakiegoś fajnego starejdaty hardcore, hard! To rób śmiało, jak rozwiniesz serwer to będzie super. Chciałbym zobaczyć ten oldschoolowy hardcore jakiego zrobisz, a na easyhc to strata czasu więc nie.

Kappa.

Opublikowano

Mam to same zdanie ;) A co byście chcieli zobaczyć na takim serwerze?

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

Dobre pluginy, ciekawą rozrywkę może jakieś mini gry? Dobrą i nie olewającą administracje, można dodać kilka modów.

Kappa.

Opublikowano

Hardcore i mini gry? No nwm. To ma być coś na wzór m*h*.pl - ale oczywiście nie całe ściągnięte tylko np. na 1.6.4, mały drop ze stone, gildie po 1 tygodniu itd.

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

Na pewno nie easyHC,hardcore bo tych serwerów jest od wyj*bania dużo.
Co bym chciał zobaczyć na serwerze?
Serwer lobby.
Ale nie jakiś gówniany pluginy z internetu itp. lecz autorskie.
Wymyślone przez Ciebie własne tryby gry albo takie których nie ma na polskich serwerach.
Wszystko zebrać pod kolorystykę,wiadomości na pasku smoka i raz na jakiś czas napisać o randze do kupienia a nie spamowanie tylko jak popierd*lony.
czyli ogółem linijka nad tym sprawy kosmetyczne.
Każdy tryb dopracowany na 100%
Np za zabicie wykopanie przejście czegoś dostaje się monety i pózniej kupuje.
oczywiście mapy też muszą być ładnie zrobione np voxel sniperem [jeżeli chce Ci się robić taki serwer moge pomóc przy mapach]
No to tyle.
Wystarczy 200zł wydać na zajebistą reklamę u paru sławnych osób i o ile serwer będzie aktualizowany np dodawanie nowych trybów gry to conajmniej przez rok nie upadnie 
a pieniądze zainwestowane w reklame zwrócą się w miesiąc a nawet krócej :)

Opublikowano

Hardcore i mini gry? No nwm. To ma być coś na wzór m*h*.pl - ale oczywiście nie całe ściągnięte tylko np. na 1.6.4, mały drop ze stone, gildie po 1 tygodniu itd.

po tygodniu to za długo :D

Ale tak po 3 dniach to wporzo. Sam bym zagrał.

Opublikowano

Ciekawy pomysł, ale raczej nie będzie mnie stać na takie serwery :( Nie jestem, aż tak zaawansowanym programistą, aby napisać jakąś minigrę. Ale lajk, za fatygę ;)

Na pewno nie easyHC,hardcore bo tych serwerów jest od wyj*bania dużo.
Co bym chciał zobaczyć na serwerze?
Serwer lobby.
Ale nie jakiś gówniany pluginy z internetu itp. lecz autorskie.
Wymyślone przez Ciebie własne tryby gry albo takie których nie ma na polskich serwerach.
Wszystko zebrać pod kolorystykę,wiadomości na pasku smoka i raz na jakiś czas napisać o randze do kupienia a nie spamowanie tylko jak popierd*lony.
czyli ogółem linijka nad tym sprawy kosmetyczne.
Każdy tryb dopracowany na 100%
Np za zabicie wykopanie przejście czegoś dostaje się monety i pózniej kupuje.
oczywiście mapy też muszą być ładnie zrobione np voxel sniperem [jeżeli chce Ci się robić taki serwer moge pomóc przy mapach]
No to tyle.
Wystarczy 200zł wydać na zajebistą reklamę u paru sławnych osób i o ile serwer będzie aktualizowany np dodawanie nowych trybów gry to conajmniej przez rok nie upadnie 
a pieniądze zainwestowane w reklame zwrócą się w miesiąc a nawet krócej :)

po tygodniu to za długo :D

Ale tak po 3 dniach to wporzo. Sam bym zagrał.

To był przykład ;) raczej po 2-3 dniach :)

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

Powiem tak na serwery hardcore nie ma miejsca.

Jeżeli chcesz zrobić serwer EasyHC to to może wypalić ale wiadomo potrzeba włożyć hajs w reklamę no i w Technika.

No albo serwer lobby tylko wtedy potrzebny jest większy yt i własne tryby.

"BO NIE MA GORSZEJ NĘDZY NIŻ BRAK PIENIĘDZY"

Opublikowano

Powiem tak na serwery hardcore nie ma miejsca.

Jeżeli chcesz zrobić serwer EasyHC to to może wypalić ale wiadomo potrzeba włożyć hajs w reklamę no i w Technika.

No albo serwer lobby tylko wtedy potrzebny jest większy yt i własne tryby.

Praktycznie każda prezentacja na MPCForum z przedrostkiem jest to EasyHC. Powinni dodać przedrostek EasyHC. Praktycznie właśnie nie ma Hardcorów. ;)

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

Gracze chcieli by na takim serwerze zobaczyć ogarniętą administrację, autorskie pluginy, wszelkie eventy, konkursy, dungeony itp, żeby ich nie zaniedbać. ''Ale dlaczego autorskie pluginy? Przecież to nie jest ważne''. Otóż co dla niektórych graczy jest to ważne, ponieważ uważają, że serwer bez autorskich pluginów stanie się gorszym od innych.. Według mnie na serwerze powinna być ogarnięta i pomocna administracja i co jakiś czas na serwer wprowadzane nowości/dodatki, żeby graczom się serwer nie znudził.

Dobra ogarnięta i pracowita na rzecz serwera administracja to jest podstawa serwera, pamiętaj.

PS: Chciałbym jeszcze dodać, że serwer z dobrą reklamą szybko się wybije. Ale to zależy już od Was, czy zadbacie o serwer i nie zmarnujecie swojej szansy na dużą ilość graczy, czy olejecie serwer razem z graczami.

To wszystko. 

Opublikowano

Hardcore i Hardcore nie te EasyHC bo one sa w samej nazwie za latwe.

Ja bym tam chcial ogarnieta Administracje, mozliwosc dobrych atakow na wrogie gildie, brak prefixow dla graczy.

Super bedzie jak mapa bedzie super ogarnieta jakby taki super zamek.

Jestem i bede ciagle za Hardcorem.

Trzymaj sie tego co lubisz

Opublikowano

Gracze chcieli by na takim serwerze zobaczyć ogarniętą administrację, autorskie pluginy, wszelkie eventy, konkursy, dungeony itp, żeby ich nie zaniedbać. ''Ale dlaczego autorskie pluginy? Przecież to nie jest ważne''. Otóż co dla niektórych graczy jest to ważne, ponieważ uważają, że serwer bez autorskich pluginów stanie się gorszym od innych.. Według mnie na serwerze powinna być ogarnięta i pomocna administracja i co jakiś czas na serwer wprowadzane nowości/dodatki, żeby graczom się serwer nie znudził.

Dobra ogarnięta i pracowita na rzecz serwera administracja to jest podstawa serwera, pamiętaj.

PS: Chciałbym jeszcze dodać, że serwer z dobrą reklamą szybko się wybije. Ale to zależy już od Was, czy zadbacie o serwer i nie zmarnujecie swojej szansy na dużą ilość graczy, czy olejecie serwer razem z graczami.

To wszystko. 

W zupełności zgadzam się z tobą. Autorskie pluginy na pewno będą! Ja się oto postaram ;)

Hardcore i Hardcore nie te EasyHC bo one sa w samej nazwie za latwe.

Ja bym tam chcial ogarnieta Administracje, mozliwosc dobrych atakow na wrogie gildie, brak prefixow dla graczy.

Super bedzie jak mapa bedzie super ogarnieta jakby taki super zamek.

Jestem i bede ciagle za Hardcorem.

Trzymaj sie tego co lubisz

Ja też lubię Hardcore ;) EasyHC też jest spoko, jak chcesz szybko jakoś się poklepać, ale przy tym trochę być fk :D

I Like OzZy,

I Like Cake!

Opublikowano

­EasyHC, nawet sama nazwa nie ma sensu... zrób Hardcore, lecz taki bardzo trudny, o to właśnie chodzi w Hardcore'ach. Teraz już prawie nigdzie nie znajdziemy dobrego hardcore'a, bo wszystko zostało już zastąpione EasyHC'em.

sygnatura.png

Opublikowano

EasyHC

Dlaczego? Może dlatego, że na hc kopiesz seta godzinę, a na easyHC kopiesz max 10 minut. Jak już wykopiesz tego seta itp, a potem dziesz na klepe padniesz w 5 minut i idziesz dalej kopać seta -.-

Opublikowano

EasyHC

Dlaczego? Może dlatego, że na hc kopiesz seta godzinę, a na easyHC kopiesz max 10 minut. Jak już wykopiesz tego seta itp, a potem dziesz na klepe padniesz w 5 minut i idziesz dalej kopać seta -.-

Tak, niby wszystko fajnie. Ale po pewnym czasie staje się to monotonne. Na tych serwerach mi brakuje przynajmniej siedzenia w kopalni, ulepszania cuba fajne wojny a przede wszystkim strach o swoje eq.

Bo jednak jak ci wylecą (bez urazy) dziesięcio latki z 1setem to i tak w kółko to jaki ma sens ta gra. :/

Po prostu wtedy dbasz o swój ekwipunek, a nie robisz:

-zrobię

-dednę

-nowe eq

-dednę

-nowe eq

..

To nie ma sensu ...

Opublikowano

Zrób hc ale na start masz 3 życia po zjedzeniu koxa dostajesz kolejne 3 :3 ban na 2 po zginięciu  

Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec 

Opublikowano

Powiem tak nie uznaje serwerów easyHc dlaczego ?

Easy - łatwy

Hard - trudny 

to samo się wyklucza, ten kto to wymyślił to gratuluje mu inteligencji (chyba wymyślił to serwer easyhc.pl )

Co do autorskich pluginów EasyHc nie posiada nawet 1 najmniejszego autorskiego pluginu a posiada 300 graczy online.

Chwalili się na ts3 że mają autorski plugin na gildie to kazałem im wpisać /funnyguilds (sami się zdziwili że taka komenda istnieje )

Więc jak serwer robisz to rób Hardcore , Survival , a najlepiej wymyśl coś czego jeszcze nie ma.

"coś czego jeszcze nie ma "

to nie oznacza że całkowicie inny tryb

możesz dodać coś ciekawego do trybu survival tak aby powstał odłamek trybu survival który zaliczał by się już do całkowicie innego trybu

Przykład Hardcore - początkowo to były serwery Survival

Co do śmierci na Hardcore - jest do gra a nie świat realny i zawsze powtarzam maksymalnie 3h ban, jeżeli ban jest an dłużej to zapewne przesadzili z reklamą i próbują się pozbyć graczy na dłużej, co niektórzy próbują zarobić na kogoś nieszczęściu (ban za śmierć)

I unban za realną kasę jak sami widzicie tu chodzi wtedy administracij tlyko o kase, a serwer hardcore z  un banem za realną kase nie jest już hard

Taki np skkf - gracz może dać unban na  cały serwer płacąc 100zł ?

Więc tak jak pisałem pomyśl ze znajomymi na jakim survivalu wymarzonych zagrał byś.

Ja już prawdę mówiąc wymyśliłem tryb opierający się na hardcore, co prawda realizacja tego projektu mi potrwa ok.4 miesięcy ale będzie to coś nowego w polsce

Ps. Co do serwerów Minigames, nalezy posiadać bardzo dobrą reklamę oraz dedyka minimum 300 osób online w innym wypadku serwer zbankrutuje

Najłatwiej utrzymać serwer na trybach Survival , skyblock , freebuild oraz odłamach survivalu np.hardcore

Dlaczego ? na minigames serwer gracz wejdzie pogra ze znajomym i wraca na serwer gdzie grał wczesniej

ogólnie minigames są to serwery które posiadają minigry jak sama nazwa mówi są to drobne rozgrywki , a gracz cały czas nie bedzie grać w to samo bo mu się znudzi

na skyblock może rozbudować wyspę , na survivalu może zdobyć żywność i materiały na przeżycie a gdy gra na minigames co musi zrobić ? zdobyć punkty więc tak jak napisałem rozbuduj jeden z trybów skyblock, freebuild,survival

Zrobiłem błędy podczas pisania ? trudno mam na to wyjeb*ne

Post troszkę odchodzi od tematu dlatego dopisz coś abym nie dostał warna, dzięki administracji za 18pkt

Zrób serwer Hardcore!

Podoba ci się wypowiedz daj like.

Nie podoba ci się moje zdanie ? zaproś mnie na ts3

Masz do mnie sprawę pisz na pw lub zaproś na ts3

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

2 dni to przesada na dopiero powstający serwer, a dlaczego?

-znudzi ci się czekanie podczas bana

-wiążę się to z mniejszą liczbą grających ludzi

Chyba że np 2 dni bez banów, a dopiero 3 stanie się...

Opublikowano

Wow, dzięki wszystkim za różne odpowiedzi! Ogólnie jaki ja mam plan?

- Serwer musi być na 1.6.4,

- Gildie będą dopiero po 3 dniach otwarcia edycji,

- Bany będą tylko na 2 godziny,

- Nie będzie żadnego podbijania takiego jak: "Wchodzimy do żółwia i klikamy w kryształ i -1 życie" tylko będzie podbijanie za pomocą TNT,

- Do Itemów na gildie powróci Grzybnia,

- DROP BĘDZIE MAŁY. Jak będę na drugim kompie, to podam wam kawałek kodu z komendy /stone - jaki będzie drop ;),

- Spawn będzie nie duży, ale też nie mały ;),

- UNBAN'y będą po 3,69zł,

- ItemShop będzie ograniczony, tylko unban i taki tam mały "VIP", z rezerwacją slota i coś może jeszcze,

- Nie będzie Turbo Dropa, ale jeszcze nwm, ale raczej nie,

- Mam fajny pomysł na czat,

- Złote Jabłka będą robione tylko ze sztabek złota,

- Nether będzie otwarty od początku edycji i będzie w nim PvP,

- Potki od początku edycji,

No i Strona. Tylko teraz pytanie. Na serwerze byście chcieli zobaczyć RANKING z punktami, czy tylko same zliczanie killi i dedów jako RANKING. Moim zdaniem mogło by być to ciekawe same zliczanie killi zamiast jakiegoś rankingu.

Piszcie dalej swoje propozycje ;)

I Like OzZy,

I Like Cake!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...