Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z instalacją Linux Ubuntu (Pendrive).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczoraj umieściłem linuxa ubuntu 14.04 na pedrive za pomocą programów UUI oraz Unetbootin. Dlaczego za pomocą dwóch? Ponieważ myślałem że to pomoże przy rozwiązaniu mojego problemu z instalacją tego systemu. Ustawiłem bootowanie z USB po czym ukazało się menu na wzór biosu z którego wybrałem opcję install ubuntu (próbowałem też test ubuntu) lecz tutaj pojawia się pewien problem. Wszystko idzie sprawnie lecz po wybraniu tej opcji robi się na chwile czarny ekran po czym pojawia się fioletowe tło z logiem ubuntu a pod nim kropki symbolizujące ładowanie lecz ładowanie to nigdy nie dobiega końca. Czekałem godzine, próbowałem wiele razy ale nic nie pomagało. Nie wiem już co mogę zrobić i czego może to być wina.

Dane dotyczące sprzętu: http://shop.lenovo.com/pl/pl/laptops/lenovo/y-series/y510p/#tab-specyfikacja

Opublikowano

użyj Rufusa do nagrania

nie daj instalacji tylko uruchom Ubuntu i zainstaluj 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...