Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zagracie na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będzie to serwer typu skyblock - czym będzie się wyróżniał na tle innych, przeciętnych skyblocków? 

- sklep, i skup czyli tradycyjnie jak na każdym możliwość kupowania itemów. Oprócz tego gracze będą mogli tworzyć własny sklep na wyspie, i handlować pomiędzy sobą. Teleportacja i odwiedzanie wysp będzie więc dozwolona.

- bank, w którym będzie można zaciągnąć pożyczkę, albo kredyt. Będzie kilka rodzajów kredytów - zwykłe, na budowę wyspy i inne.

- aukcje, czyli licytowanie przedmiotów od graczy. Każdy będzie mógł założyć aukcję, a inni gracze będą mogli licytować, a i admini będą robili eventy z ciekawymi itemkami.

- jobs, czyli możliwość wyboru pracy (maksymalnie 3 etaty) i zarabiania na siebie. Do wyboru do koloru - od farmera, przez fryzjera po dyrektora! Oprócz tego będzie możliwość zatrudniania innych osób w swojej firmie i czerpania dodatkowych zysków.

- lotto, po prostu - możliwość wzięcia udziału w losowaniu co jakiś czas, za symboliczne pieniążki i wygrania dużych nagród! ;-) Oczywiście, żeby nie było za łatwo, będzie pewne utrudnienie - tak jak u nas jest wymaganie 18 lat, tak tam wymagane jest przegranie na serwerze określonej liczby czasu.

- pvp na wyspach, czyli to, gdzie nie na wszystkich serwerach jest to możliwe. W dzień można czuć się bezpiecznie, natomiast w nocy automatycznie zostanie włączone, i aby obronić swoje terytorium, trzeba będzie walczyć (kiedy ktoś się pojawi na naszej wyspie)

- symbolem serwera będzie specyficzny item, którego teraz nie zdradzę ;-) - dzięki niemu powstanie ciekawa ekonomia serwera, bo będzie można go trudniej zdobyć, i uzyskać dzięki niemu różne możliwości!

- craftingi i receptury

- punkty za aktywność na serwerze, pomaganie innym graczom, zgłaszanie błędów i oszustw na serwerze. Punkty te będzie można wykorzystać na bonusy, $$$'y albo rangi.

- mobarena, spleef, wyścigi konne, i inne minigry, ale przede wszystkim dużo eventów - nie przez plugin, ale naturalnych - tak jak było kiedyś, po staremu - od adminstracji.

- właściciele najładniejszych i najciekawszych wysp zostaną nagrodzeni ciekawymi nagrodami - od rang na serwer i doładowań do telefonów, przez kody na własny serwer po klucze gift-code.

Co sądzicie o tym? Zagralibyście? Proszę wyrazić swoje opinie, i zaproponować zmiany ;-)

Opublikowano

mareqqqq. - myślę, że część z moich propozycji nie jest jeszcze do końca zrealizowana na serwerach, a tym bardziej nie na jednym serwerze ;-) Po za tym jeszcze można zmienić plany, coś usunąć, dodać... Mimo wszystko dziękuję za subiektywną opinię ;-)

Opublikowano

- bank, w którym będzie można zaciągnąć pożyczkę, albo kredyt. Będzie kilka rodzajów kredytów - zwykłe, na budowę wyspy i inne.

Ciekawi mnie jak to rozwiążecie :D. ale szczerze mówiąc, to zagrałbym na takim serwerze. W sumie ciężko teraz o jakieś wyróżniające się serwery, więc jeżeli udałoby Ci się zrobić taki serwer, to myślę, że szybko zdobyłby popularność :D.

gvpW1Ob.png

Opublikowano

Ciekawi mnie jak to rozwiążecie :D. ale szczerze mówiąc, to zagrałbym na takim serwerze. W sumie ciężko teraz o jakieś wyróżniające się serwery, więc jeżeli udałoby Ci się zrobić taki serwer, to myślę, że szybko zdobyłby popularność :D.

Spokojnie, mamy skrypty na to :P

Póki co to są plany, które mogą się jeszcze zmenić / polepszyć, więc zachęcam do składania swoich propozycji.

Opublikowano

Nie przepadam za serwerami SkyBlock aczkolwiek myślę ze kiedy wystartuje i będzie dobra reklama . Myśle ze mało osób na tym serwerze nie bedzie ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...