Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak działają ataki DDoS ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie pytanie zastanawiam sie jak dziala ten atak ogladalem wiele filmików na yt poprzez cmd i robilem tak samo co bylo pokazane wpisalem ip -t -l 655000 i po chwili wchodze na stronę a strona dziala nie scina sie nic moze mi ktos poradzić jak to dziala ?

Oczywiście strona jest prowadzona przez brata nie chce tego gdzie indziej sprawdzac bo wiem ze to jest karalne :)

Opublikowano

pingiem to sobie możesz rozpieprzać domową stronkę na kompie a nie coś na necie na badziewnym łączu internetowym jakie masz

zresztą  z ddosem to kompletnie nie ma nic wspólnego 

może jak się postarasz o łącze internetowe 1 Gb/s to cokolwiek może zrobisz poza puszczeniem pingu jeśli będziesz potrafił 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Powiem Ci, że przez cmd nie zrobisz nic, a tym bardziej na windowsie, można coś zrobić ale jak już to przez linux/debian a do tego trzeba mieć dobre łącze, leżeli chcesz zrobić dobry atak DDOS musisz mieć maszynkę VPS i skrypt :>

Opublikowano

Dlaczego smierc ?

Chodzi mi o to sie tylko pyta czy poprzez cmd znajac ip w 10osb mozna zpingowac i jak to zrobic zeby zlagowac strony i powoli chodzily tylko o to mi chodzi :) Prosze o odpowiedz :)

Opublikowano

nie można może jakbyś zebrał ze

100 tyś to położył byś najpierw serwer isp który daje mu internet

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jak chcesz strone lub kogoś wywalić kup sobię maszyne dedykowaną lub Vps wtedy w necie poszukaj sobie skrypt na ddos, dla początkowych to jest dobre.

Opublikowano

Już tłumacze cmd i ping.

Jest to zwykła komenda typu echo reply echo request z pakietmi 65535, kiedyś to crashowało całą infrastukturę sieci, więc strony padały- LOIC.

Dzisiaj FireWall to przefiltruje, i jest taki atak łatwy do złapania.

@ConsearP

Nie radze VPS, bo moze zostać złapany jak się nie zabezpieczy.

@topic

Napisz mi co chcesz wywalać, to Ci ogarne jakiegoś BotNeta czy coś, zależy od mocy.

Jeśli to strona to najlepiej PERL.

Opublikowano

Już tłumacze cmd i ping.

Jest to zwykła komenda typu echo reply echo request z pakietmi 65535, kiedyś to crashowało całą infrastukturę sieci, więc strony padały- LOIC.

Dzisiaj FireWall to przefiltruje, i jest taki atak łatwy do złapania.

@ConsearP

Nie radze VPS, bo moze zostać złapany jak się nie zabezpieczy.

@topic

Napisz mi co chcesz wywalać, to Ci ogarne jakiegoś BotNeta czy coś, zależy od mocy.

Jeśli to strona to najlepiej PERL.

Masz o tym takie same pojęcie jak autor tematu - zerowe.

Do autora: wykup sobie dostęp do jakiegoś bootera, tego jest pełno w sieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...