Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FFXIII czy FFXIII-2 ?

Pawel4344

Którą kupić ?  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Którą kupić ?

• FFXIII
      1
    • FFXIII-2
      0
    • Nie wiem. Rzuć monetą.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę ponieważ nie mogę się zdecydować którą z tych gier wybrać.
Final Fantasy XIII jak i XIII-2 są na przecenie na platformie Steam -50% i kosztują kolejno 6,49 € i 7,99 €.

Proszę o napisanie waszych opinii.

Opublikowano

Jeśli masz wybór pomiędzy jedynką a dwójką, to logiczne że najpierw trzeba zacząć od jedynki. Jedynka wg. mnie jest lepsza bo łatwiejsza, nie ma questów typu "idź mi coś przynieś ale nie powiem Ci gdzie to jest", większy wachlarz bohaterów itd. Jak skończysz jedynkę i Ci się spodoba to dwójkę prędzej czy później też kupisz.

Tylko uważaj, bo jakość portu jest tragiczna. Na moim całkiem niezłym komputerze podczas większych walk klatki spadały do 30.

Opublikowano

Właśnie te informacje o tragicznym porcie mnie trochę odrzucają od kupna XIII. Jednak został zaimplementowany patch który ma znieść ograniczenie z 30FPS do 60 a także dodać opcje graficzne i zoptymalizować ją jednak nie znalazłem informacji czy ten patch naprawdę to poprawił. Przeglądałem wymagania sprzętowe i minimum na pewno spełniam lecz niezupełnie zalecane dlatego mam wątpliwości co do XIII.

Opublikowano

Nie było żadnej blokady na klatki. Opcje graficzne są. Jest wszystko co trzeba ale port jest po prostu tragiczny. Plus bez joysticka nigdzie nie zajedziesz. 

Opublikowano

Jestem w posiadaniu pada do Xboxa 360 a że z informacji które znalazłem jest to port z Xboxa 360 więc powinien działać. Pad jest przewodowy.

Opublikowano

Mam taki sam, mi działa bez problemu. Słyszałem że większość posiadaczy bezprzewodowych ma taki problem, że postać nie potrafi biegać. Tylko i wyłącznie chodzi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...