Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie odnośnie umowy o internet

igreq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż od 2 lat mam umowę z Vectrą i jestem wręcz wkurwiony tą firmą :/ wczoraj ping 100-2000 przy włączonej tylko grze. Kończy się umowa i myślę nad zmianą firmy i tutaj pytanie :v Czy jak cały blok ma internet z Vectry to jest możliwość że będę taki sniki fakerem i będę miał np. z multimedii ? Jeśli tak to czy muszę coś robić/płacić więcej 

Opublikowano

Raczej nie zależne jest to od tego jaki internet mają ludzie. Polecam netie, mam i ping nie skacze wszystko chodzi jak powinno kappa. Kurier  przywozi Ci ruter a ty sie łączysz z netem.

Opublikowano

pieprzenie głupot ze jak  masz Netię to u niego będzie chodziła tak samo , działa dobrze u ciebie ale wcale nie musi u niego ! uzależnione to jest od lokalnych warunków ISP i budowy sieci czy łączy TPSA 

jak chce się dowiedzieć niech się ruszy i sam sobie popyta sąsiadów jak działa internet w innych firmach jakie ma w swoim bloku 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Gdzie mieszkasz?

Opublikowano

jak napisałem to już twój problem ruszyć się i poszukać operatora u siebie.

osobiście musisz podejść albo sobie sprawdzić na stronie operatora dostępność tego operatora w twoim bloku.    nikt dla twojego kaprysu nie podciągnie specjalnie łacza do ciebie jesli go nie posiada w tej okolicy , no chyba ze cię stać na wydatki w granicach kilku tysięcy na pokrycie kosztu przyłącza 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nope w neti nie potrzeba żadnych kabli, wystarczy ruter i opłacona umowa.

Opublikowano

myśl człowieku normalnie !      netia daje umowy na istniejącym łączu telefonicznym  skoro aktualne ma do dupy warunki propagacji sygnału to twoim zdaniem inny operator cudownie uczyni to łącze o niebo lepsze ??  

o ile sie nie mylę skoro pisze że ma tego operatora w bloku to ma internet KABLOWY i nie na modem.

możliwość instalacji modemu sprawdza się na stronie TPSA i w informacji u operatora a nie na forum gdzie nie ma kompetentnych osób od tego  

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...