Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] BungeeCord - Co i jak?

Gość vix0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałem Poradnik Treekta, ale wg mnie ma to znaczenie, gdy stawiam to na hostingu, a nie na komuterze.

Więc, postanowiłem zakupić bungeecord na enderchescie, ale jak wchodze w ftp to nawet tego bungeecord.jar nie ma, więc tak:

- Czy pluginy z spigota/bukkita; worldguard, voxelmap, itp... będą działały na bungeecord?

- Dlaczego do bungeecord daje się mało RAM, niż w przypadku zwykłego serwera?

- Ile ram jest wymagane na gracza przy tym silniku? Ile slotów uciągnie bungeecord z 300mb ram?

hmm moze nie slotow a graczy...

Opublikowano

Bungee z tego co wiem ma większą optymalizację, dlatego nie potrzeba mu dużo ramu. Pluginy powinny ci działać(mi działają). 300mb?? Musiałbyś policzyć. Ja dałem 5gb ram na 200 slotowe lobby i nie ma lagów.

Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pisz :)

Opublikowano

1.Nie będą działały ale są pluginy specjalnie zrobione na bungeecord niektóre działają

2.Bo BungeeCord to nie serwer tylko łącznik który po wejściu wywala cię odrazu na inny serwer a nie serwer bungeecord

3.BungeeCord najbezpieczniej jest dać 512 MB ram czyli wedugl spigota 500 graczy ale moźe to nie być prawda tak jak mowię min. 512

Liczę na limt hi hi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...