Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić dla kogoś wróżbe z anime

MałaAmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serio dziewczyno/transwestyto kup sobie ten słownik bo aż w oczy kole jak ty piszesz te posty. Składać zdania też możesz się nauczyć.

Wątpie, żeby istniał taki program, musisz to zrobić sama/sam. 

Podaj mi link do tego FP to się pośmieje chociaż.

Opublikowano

Serio dziewczyno/transwestyto kup sobie ten słownik bo aż w oczy kole jak ty piszesz te posty. Składać zdania też możesz się nauczyć.

Wątpie, żeby istniał taki program, musisz to zrobić sama/sam. 

Podaj mi link do tego FP to się pośmieje chociaż.

Przecież ona/on ma chyba rozdwojenie jaźni. :D

Link do jej FP masz na profilu w którymś z statusów, bo sam się z niej śmiałem.

Zastanawiam się czemu ona/on jeszcze bana nie wyłapała/wyłapał. xD

"To co małe jest piękne to co durze jest naiwne "

Ja p******e, poległem xD

Link do gówno fp:

https://www.facebook.com/pages/Anime-to-styl-%C5%BCycia/848752325165087?ref=hl

Opublikowano

wtf ale hejty pyta, m o coś a nie chcecie mi odpowiedzieć chamsto ;(

Chamstwem jest pisanie tematów olewających wszystkie wpajane nam zasady interpunkcyjne, gramatyczne, ortograficzne i mieć jeszcze pretensje, że nikt Ci nie odpowiedział.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie ma bata, wszyscy moi znajomi z klasy (siedzimy sobie i pykamy na teamspeaku) leją z tego teraz ostro ;) Dzięki kurde, bo dawno takiej perełki nie widziałem :D

Opublikowano

Nie róbcie syfu z tematu, jeżeli nie macie zamiaru wnosić nic wartościowego. Niestety, ale każdy post niezwiązany z tematem został ukarany.

Opublikowano

Pozwolicie że się dołączę ^^ Na mój gust to dziewczyna. Co do samego FP to na facebooku jest takich pełno. 3/4 jest robiona przez osoby 13-15/16 letnie. Czyli dzieci. Jeżeli mogę coś poradzić to FP związane z anime gdzie są zadawane pytania typu " Wstaliście już?" i jakieś zdjęcie yuri,ecchi,hentai + jeszcze jakieś wróżby to raczej taki fp nie będzie zbyt popularny a wręcz przeciwnie. Będzie hejtowany (no chyba że będą go odwiedzać same osoby w podobnym/młodym wieku) Nie jednego widziałem z liczbą ponad 10 tyś. *fanów" a nikt się nie udzielał na nim. Czemu tak dużo fanów? albo z litości, ShareForShare etc. Liczy się treść przede wszystkim. Jak już bardzo chcesz mieć własnego FP polecam zrobić coś związanego z recenzjami, wrzucanie vlogów a jak nie umiesz ładnie opisywać / nie chcesz pokazywać twarzy w necie to wrzucaj Cosplaye, rysunki, albo chociaż AMV - to i tak lepsze niż te wróżby itp. (Polecam kanał na youtube / na fejsie pt. "Buki")

Grunt to żeby dotrzeć do odbiorców, nie rzucać czym popadnie, spamować. Bez urazy ale np. kogo obchodzi że adminka jest słaba z matmy? Takiego szajsu za przeproszeniem jest za dużo na fejsie. Zrobić coś nowego, wyjątkowego. Nie uważam się za jakiegoś kolesia który wszystko najlepiej wie, nie chce tutaj adminować. Mam nadzieje że w jakiś sposób pomogłem :D 

Opublikowano

Pozwolicie że się dołączę ^^ Na mój gust to dziewczyna. Co do samego FP to na facebooku jest takich pełno. 3/4 jest robiona przez osoby 13-15/16 letnie. Czyli dzieci. Jeżeli mogę coś poradzić to FP związane z anime gdzie są zadawane pytania typu " Wstaliście już?" i jakieś zdjęcie yuri,ecchi,hentai + jeszcze jakieś wróżby to raczej taki fp nie będzie zbyt popularny a wręcz przeciwnie. Będzie hejtowany (no chyba że będą go odwiedzać same osoby w podobnym/młodym wieku) Nie jednego widziałem z liczbą ponad 10 tyś. *fanów" a nikt się nie udzielał na nim. Czemu tak dużo fanów? albo z litości, ShareForShare etc. Liczy się treść przede wszystkim. Jak już bardzo chcesz mieć własnego FP polecam zrobić coś związanego z recenzjami, wrzucanie vlogów a jak nie umiesz ładnie opisywać / nie chcesz pokazywać twarzy w necie to wrzucaj Cosplaye, rysunki, albo chociaż AMV - to i tak lepsze niż te wróżby itp. (Polecam kanał na youtube / na fejsie pt. "Buki")

Grunt to żeby dotrzeć do odbiorców, nie rzucać czym popadnie, spamować. Bez urazy ale np. kogo obchodzi że adminka jest słaba z matmy? Takiego szajsu za przeproszeniem jest za dużo na fejsie. Zrobić coś nowego, wyjątkowego. Nie uważam się za jakiegoś kolesia który wszystko najlepiej wie, nie chce tutaj adminować. Mam nadzieje że w jakiś sposób pomogłem :D

Dałbym Ci lajka, ale za polecanie Bukiego środkowy palec dla Ciebie( :P). Buki jest aktualnie jedną z najgorszych osób oceniających anime, gdyż jego recenzje są w pełni subiektywne, a on sam starał się kilkakrotnie, bezowocnie udowodnić(skłamać), że jest przeciwnie, za co szczerze go nie trawię. Już w innym temacie wypowiadałem się na temat Bukiego. To co on prezentuje sobą teraz, a co dawniej to dwie bardzo różne rzeczy. Jest on ostatnią osobą jaką polecałbym biorąc pod uwagę recenzje anime. Jedyne co się u niego nadaje to recenzje mang, w których jednak stara się przedstawić coś więcej, niż swoją samą subiektywną, (często)denną opinię. W dodatku jest on strasznie wrażliwy na krytykę, a kiedy raz(z 2 lata temu) mu kulturalnie zwróciłem uwagę co robi źle i co powinien poprawić, to mnie wyśmiał i stwierdził, (w dużym skrócie)że ja jestem nic nie znaczącą osobą, a on vlogerem - kimś lepszym. Także... Co do reszty się zgodzę, sam się często zastanawiam czemu takie fanpage mają prawo bytu. Jednym z lepszych fanpage'y(który już chyba nie istnieje)jaki widziałem był Otaku Squad PL, czy jakoś tak. Była tam ogólnie(za moich czasów)grupka 500(na 100%)-1000(?) ludzi, a w gronie adminów był też wcześniej wspomniany Buki i jeszcze niejaki Shakugan(którego nadal mam na skype). Był to bardzo dobrze zorganizowany fanpage, gdzie admini(szczególnie Shakugan)stawiali na zapewnienie rozrywki wszystkim osobom interesującym się anime, lub też kulturą japońską. Często pojawiały się jakieś eventy, konkursy itp. Byliśmy także prawdopodobnie jedną z pierwszych grup(ogólnie), które testowały multiplayer na "szeroką skalę"(czyt. ~50 osób latało na tsie i organizowało)w grze Attack on Giant(na podstawie anime Attack on Titan - Shingeki no Kyojin). Ogólnie ludzie byli w tej grupce bardzo przyjaźni i dość mocno "selekcjonowani" - czyt. osoby, które rzucały bezpodstawnymi hejtami były najpierw proszone o uspokojenie się i uargumentowanie swojej opinii, a jeśli tego nie zrobiły, to leciały z grupki. Prosiłbym Cię @Zarax i resztę Global Moderatorów/Moderatorów o nie karanie tych postów, gdyż jest to tylko kulturalne wyrażenie opinii na temat fanpage'y o tematyce anime. Z góry dziękuję. :)

@Btw.

Rzadko kiedy da się znaleźć temat w tym dziale z tak dużą ilością zawarnowanych postów. :D

Opublikowano

Ja Bukiego zacząłem oglądać od niedawna. Z jednymi rzeczami trochę się zgadzam, z drugimi zaś kompletnie nie. Po ocenach materiałów raczej widać że do najgorszych nie należy i tym co ludzie wypisują (jednakże wiadomo, swoje zdanie się liczy i może się coś nie podobać. To co jednemu się podoba, drugiemu nie musi) ale nie będę bronił kogoś kogo nie znam, nie wiem jaki naprawdę jest, nie pisałem z nim itp. Chociaż robiąc takie filmiki najważniejsze jest chyba to aby trafić do grona odbiorców, fanów tym co się robi/mówi. Skoro opisałeś to w taki sposób to oczywiście wezmę to pod uwagę ale też nie chciałbym żeby twój komentarz mocno wpłynął na moje zdanie. Skoro jest tak jak piszesz to teraz czekać aż sam się przekonam i zdam sobie sprawę z kilku rzeczy.

Swojego czasu bawiłem się w takie rzeczy (FP) żeby się przekonać jak to jest ale póki co dałem sobie z tym spokój :D

Polecasz jakiś dobry, interesujący fp związane z anime? osobę która robi recenzje anime na yt?

Btw.

Jakiś "Otaku Squad PL" jest na facebooku - znalazłem po wpisaniu w przeglądarkę 

Nie trawię ludzi którzy uważają się za takich kim oni nie są, czego by nie robili byłoby to najlepsze a nikt inny nie może zwrócić uwagi, odezwać się. Wszystko chyba pokojowo można załatwić. 

Wracając, już nie wiem co jest gorsze - dajmy na to przeklinanie, mocne hejtowanie FP czy brak znajomości słownika,zasad. Obie te 2 rzeczy mogą innych nieco razić

Opublikowano

Dobra, z tym, że jest najgorszy, to przyznaję się, że przesadziłem, ale jeśli chodzi o recenzję to nie jest osobą, którą bym polecał. Mi się zdarzyło pisać z nim parę razy, dość dawno temu, ale nie należały te rozmowy do najprzyjemniejszych. :P Zresztą sam sobie z czasem wyrobisz o nim zdanie, ja nie mam zamiaru na Ciebie w jakikolwiek sposób wpływać. Chciałem po prostu wyrazić swoje, własne zdanie na temat tej osoby. Od ostatnich 2 lat przeglądanie facebooka opiera się u mnie na kliknięciu, czy ktoś do mnie nie napisał, ewt. użycie czatu, żeby z kimś pogadać o jakichś gównach. Nie znam aktualnie żadnego wartego uwagi fanpage'a, ale myślę, że znalezienie teraz normalnego fp może graniczyć z cudem.

Tak jest jeszcze ten fp na facebooku, ale mam dziwne wrażenie, że brakuje tu sporej ilości postów... Zresztą whatever. Upadł on, kiedy Shakugan przestał na niego patrzeć, a Buki zrobił z niego coś pokroju swojego fp do wrzucania filmików z yt jego autorstwa.

Opublikowano

Dałbym Ci lajka, ale za polecanie Bukiego środkowy palec dla Ciebie( :P). Buki jest aktualnie jedną z najgorszych osób oceniających anime, gdyż jego recenzje są w pełni subiektywne, a on sam starał się kilkakrotnie, bezowocnie udowodnić(skłamać), że jest przeciwnie, za co szczerze go nie trawię. Już w innym temacie wypowiadałem się na temat Bukiego. To co on prezentuje sobą teraz, a co dawniej to dwie bardzo różne rzeczy. Jest on ostatnią osobą jaką polecałbym biorąc pod uwagę recenzje anime. Jedyne co się u niego nadaje to recenzje mang, w których jednak stara się przedstawić coś więcej, niż swoją samą subiektywną, (często)denną opinię. W dodatku jest on strasznie wrażliwy na krytykę, a kiedy raz(z 2 lata temu) mu kulturalnie zwróciłem uwagę co robi źle i co powinien poprawić, to mnie wyśmiał i stwierdził, (w dużym skrócie)że ja jestem nic nie znaczącą osobą, a on vlogerem - kimś lepszym. Także... Co do reszty się zgodzę, sam się często zastanawiam czemu takie fanpage mają prawo bytu. Jednym z lepszych fanpage'y(który już chyba nie istnieje)jaki widziałem był Otaku Squad PL, czy jakoś tak. Była tam ogólnie(za moich czasów)grupka 500(na 100%)-1000(?) ludzi, a w gronie adminów był też wcześniej wspomniany Buki i jeszcze niejaki Shakugan(którego nadal mam na skype). Był to bardzo dobrze zorganizowany fanpage, gdzie admini(szczególnie Shakugan)stawiali na zapewnienie rozrywki wszystkim osobom interesującym się anime, lub też kulturą japońską. Często pojawiały się jakieś eventy, konkursy itp. Byliśmy także prawdopodobnie jedną z pierwszych grup(ogólnie), które testowały multiplayer na "szeroką skalę"(czyt. ~50 osób latało na tsie i organizowało)w grze Attack on Giant(na podstawie anime Attack on Titan - Shingeki no Kyojin). Ogólnie ludzie byli w tej grupce bardzo przyjaźni i dość mocno "selekcjonowani" - czyt. osoby, które rzucały bezpodstawnymi hejtami były najpierw proszone o uspokojenie się i uargumentowanie swojej opinii, a jeśli tego nie zrobiły, to leciały z grupki. Prosiłbym Cię @Zarax i resztę Global Moderatorów/Moderatorów o nie karanie tych postów, gdyż jest to tylko kulturalne wyrażenie opinii na temat fanpage'y o tematyce anime. Z góry dziękuję. :)

@Btw.

Rzadko kiedy da się znaleźć temat w tym dziale z tak dużą ilością zawarnowanych postów. :D

Recenzje powinny być subiektywne. . 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Recenzje powinny być subiektywne. . 

Nie chodziło mi o to, że recenzja nie powinna być subiektywna, tylko o to, że nie powinna być w pełni subiektywna. Dokładniej chodziło mi o to, że powinna ona także przedstawiać wady anime, co Buki nie zawsze robi, gdyż często jest po prostu zaślepiony zaletami, nie dostrzegając wad. :)

@

Tak poza tym nigdzie nie napisałem, że recenzja nie powinna być subiektywna...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...