Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Moje pytanie brzmi: czy (ewentualnie) uszkodzony dysk twardy, może wpływać na ping w grze zainstalowanej na tym dysku?

Na początku stycznia formatowałem kompa, a od jego połowy pingw grach takich jak CS:GO czy Insurgency wariuje, szybując nawet na wartości 500-600. Myślałem, że jest to wina mojej Neostrady 10mb. Sprawdziłem dziś w CMD pakiety dla onet.pl i wykazało, że co jakiś czas pomiędzy 40-50ms, pojawia się 100-250ms. Tego problemu pozbyłem się za pomocą WLAN Optimizer'a, i każdy pakiet dla onetu nie przekracza 50ms. Myślałem, że skoro tak duże wartości przestały się pojawiać, to problem zażegnany, jednak nic z tego. Dołączając do gry na serwerze CS ping od razu poszybował w górę. W tym momencie, pomyślałem, że może to wina dysku twardego? Przed formatem, kilkakrotnie pojawiał się komunikat informujący mnie, że zaleca się wykonanie kopii zapasowej, gdyż dysk może być uszkodzony. Czy mógłby to być powód moich problemów?

Wszelkie aktualizacje wykonane. Korzystam z WIFI, jednak myślę, że samo połaczenie bezprzewodowe nie jest tu winowajcą, gdyż korzystałem z niego przez rok i nie było żadnych problemów. Router Sagem Fastcom 2704. Windows 7 64. Kaspersky Antywirus.

Jestem już totalnie zażenowany i wykończony po całym dniu ustabilizowania sytuacji, także jeśli potrzebujecie jakieś istotne informacje to piszcie, gdyż z tego wszystkiego mogłem o nich zapomnieć.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ping nie powinien mieć teoretycznie związku z dyskiem. Sprawdź ping na innych urządzeniach podłączonych do sieci. WiFi w większości przypadków powoduje problemy z pingiem w grach. Nie masz możliwości podpięcia kabla? Czy Twoje wifi jest bezpieczne? Żaden sąsiad się podłączył?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...