Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Co myślicie o pantheonie?

Chima

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Linię nim bardzo łatwo wygrasz, za to słabo się skaluje do late'a,

Działa dobrze, zarówno w jungli jak i na topie, od Ciebie zależy gdzie wolisz grać :)

Opublikowano

Hmm. Wydaje mi się, że do tego celu znajdziesz wiele lepszych postaci.

Oczywiście jeśli potrafisz grać, raczej bez problemu wycarrujesz nim grę.

Niskie/wysokie elo?

Opublikowano

Hmm. Wydaje mi się, że do tego celu znajdziesz wiele lepszych postaci.

Oczywiście jeśli potrafisz grać, raczej bez problemu wycarrujesz nim grę.

Niskie/wysokie elo?

Siedzę w goldzie 4:p

Opublikowano

Tutaj moje W/L pantheonem na high elo więcej raczej nie musze dodawac

- http://scr.hu/1ygt/p3xnp

Gardzę Tobą xp

@top Jeżeli jesteś w stanie zniżyć się do grania pantheonem to się nie zdziw jak będziesz grał topa, a enemy jungler sobie namiot u Ciebie rozbije. Panteon nie wymaga ŻADNEGO skilla (chyba, że Q w creepy rzucasz i E za siebie), ma chyba najbardziej wkurwiającą pasywke w grze i jest kurewsko mocny. Podsumowując chcesz to nim graj, łatwo sobie dywizję wbijesz, ale jak już osiągniesz z d5 i nie dostaniesz srantka to możesz ff 8 in queue.

Opublikowano

@R6 Heartbeat szkoda że mam tylko 15 gierek pantheonem gdzie nawet nie jest w moich top 5 championach.

nie płacz wiem że polaczki zazdroszczą że ktoś jest lepszy od nich. aktualnie d2 main jarvan i lee.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Myślałam o nim bardziej w jungli :p Ale skoro jest słby w late, to najlepiej wygrać mecz przed 30 minutą.. Na rankedach te gry ciągną sie w nieskończonosć 40-50 minut

Pomocnik
Opublikowano

Myślałam o nim bardziej w jungli :p Ale skoro jest słby w late, to najlepiej wygrać mecz przed 30 minutą.. Na rankedach te gry ciągną sie w nieskończonosć 40-50 minut

Ale spójrz na to tak : Panth ma ma mocne early = mocne early ganki . Jak dobrze zgankujesz parę razy w early to jest w stanie wykluczyć jednego gościa z gry + Panth jak się nafeeduje wcale nie jest taki słaby w late :)

Opublikowano

Ale spójrz na to tak : Panth ma ma mocne early = mocne early ganki . Jak dobrze zgankujesz parę razy w early to jest w stanie wykluczyć jednego gościa z gry + Panth jak się nafeeduje wcale nie jest taki słaby w late :)

Dokładnie. Gdy panteon się nafeeduje jest bardzo mocny w late. Ogólnie to polecam go na topa choć w jungli też daje radę. 

759081466790725720585.png

Pomocnik
Opublikowano

Tylko że w tej 50 minucie każdy już ma full build

Hmm ? Ale jak się zfeedujesz do 20 minuty pantheonem to nie wróżę 50 min gry :D Jeśli jednak, to i tak dasz radę zburstować nieźle adc jak go złapiesz. + Pasywka <3 Ja kiedyś mainowałem pantheona (sezon 3 xD), to robiliśmy z kumplami tak: ja skakałem pod tureta starałem się zabić mid lanera/Adc a on mi rzucał latarnie threshem xD Śmiesznie było (wtedy jeszcze moi koledzy grali w Lol'a grr). I apropo pantheona to zawsze jest to bardzo silny ponieważ dzięki temu op early, jesteśmy w stanie ograć enymy top lanera do 0. Jak juz pisali, do farmy się nie podejdzie bo dzidza na ryj, bić też się nie da bo Pasyw. Ja jak wczoraj akurat grałem pantheonem na Fiorę to skończyło się tak, że Fiora była 1/3 i miała 20 farmy w 30 minucie :D

Opublikowano

Panth easy to play hard to master. :)

Przede wszystkim, ma on problemy z maną na początku, dlatego też lepiej kupić potka many lub coś. Jak już dobijesz 6 poziom to w sumie jak jest TF, to wskakujesz z R bo spowalniasz wtedy jeszcze wroga, i dobitka. :D W kwestii jungli ja bym polemizował, bo w pre patchach do sezonu, znerfili mu prędkość ataku, co fajne dla niego nie jest. ;/ Dlatego też rozważam kupno itemów dla niego z prędkością ataku.

Choć i tak na topa znajdą się dobre contry na niego.

Pomocnik
Opublikowano

Panth easy to play hard to master. :)

Przede wszystkim, ma on problemy z maną na początku, dlatego też lepiej kupić potka many lub coś. Jak już dobijesz 6 poziom to w sumie jak jest TF, to wskakujesz z R bo spowalniasz wtedy jeszcze wroga, i dobitka. :D W kwestii jungli ja bym polemizował, bo w pre patchach do sezonu, znerfili mu prędkość ataku, co fajne dla niego nie jest. ;/ Dlatego też rozważam kupno itemów dla niego z prędkością ataku.

Choć i tak na topa znajdą się dobre contry na niego.

Apropo many, dlatego zawsze na pantheonie zaczyna się z flaszką dwoma potami na hp i jedna na mane, bo masz wtedy nieskończoność many na linii = gościu nie ma życia :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panteon moim zdaniem najlepszy na jungle ;) Dzieki jego mobilności którą daje ult może on gwałcić dolna linie i jego ganki na tą linie sa bardzo skuteczne dzięki czemu wasz adc może się nafeedować a to daje wam dużą szanse na wygraną ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...