Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer wyrzuca wszystkich co jakiś czas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moj problem polega na tym, że serwer wyrzuca czasem wszystkich z serwera, i przez jakieś 3-4 sek nie może się nikt połączyć, a gdy już się połączy to to ma np nick1.

Wcześniej moim problemem było to, że ovh troszkę leciało w ch*ja i co chwile wywalało mi VPS, napisałem do nich i choć odpisali, że to nie ich wina, to od tamtego momentu ani razu się to nie zdarzyło. 

Natomiast teraz dzieje się własnie to co opisałem. Dodam, że mam VPS w ovh za 10 zł (to na pewno nie obciążenie bo procek ledwo 3% sięga, reszta też prawe nic nie obciążone) i VPS tym razem nie nawala. 

W logach też nic nie ma, są czyste. 

Dodatkowo czas który TS jest włączony jest normalnie liczony (po takim wywaleniu nie jest liczony od zera jak zdarzało się wtedy gdy wywalało mi całego vps).

Czym to może być spowodowane?

Opublikowano

To są problemy w OVH, też posiadam własny serwer ts3 na vps'ie OVH i mam ten sam problem, prawdopodobnie są jakieś problemy na ich łączach, do których się nie przyznają... ;/

ps. w momencie kiedy wywali Ci serwer ts3 nie możesz nawet połączyć się z maszyna przez putty, tak jakby maszyna na parę sekund odcinała się od świata i ponowie wracała

Opublikowano

Czyli to po prostu OVH leci w ch*ja? Czyli nie pozostaje nic innego jak zmienienie hostingu.

EDIT: to od razu skorzystam z okazji i chce się zapytać ile osób uciągnie hosting mini z minthost? 

Opublikowano

Tak ovh od dawna już leci w to co masz na myśli, zboczuszku Ty! :D

Hm... to zależy na spokojnie uciągnie przykładowo 256.

Lecz nie polecam tego hostingu ze względu na bardzo słabą ochronę przed atakami, osobiście polecam Ci net-speak.pl ew. hosteam.pl (w net-speak.pl np, voice vps za 30zł msc. ma ochronę + panel www + bota)

Opublikowano

Chodzi mi głównie o cene. Mam swojego TSa który nie jest publicznie udostępniony, są tam znajomi i znajomi znajomych, więc nie spodziewam się raczej ataków. Głownie zależy mi na cenie (gdzie w minthost cena roczna jest bardzo dobra) i dlatego ich rozważam. Jeśli uciągnie 256 osób gdzie w zupełności mi wystarczy to chyba się zdecyduje jak skończy mi się VPS w ovh (na szczęście przedłużałem o miesiąc za każdym razem, nie pokusiło mnie żeby przedłużyć od razu na pół roku ;)).

Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

hmm, OVH jest bardzo dobrym hostingiem, tylko ostatnio coś się dzieję, ja z nie oficjalnych źródeł wiem że OVH boryka się z awariami łącz, ale nie wiadomo ile w tym prawdy...

Opublikowano

No ja mam u nich około pół roku i od początku mam z nimi problemy... Tak jak na początku mówiłem, najpierw wywalało całkowicie serwa na 10 minut np. i to dość często, a teraz zdarzają się takie rozłączenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...