Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shen - zapomniany champion?

Darkkaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pytanie odniosnie shena a wlasciwie co wy o tym sadzicie: shen postac ktora ma duzo dmg na linii, shielda, taunta + moze po calej mapie latac za druzyna nie jest w ogole grana.... wedlug mnie jest to zapomniany champion kompletnei i riot games cos powinien z tym zrobic, osobiscie czesto nim gram na normalach i na prawde dobrze mi sie nim gra niz np aatroxem czy innymi takimi postaciami ale shenem akurat mi sie bardzo dobrze gra, co wy o tym myslicie ze shen jest zapomniany? gra ktos nim jeszcze? macie jakies porady dotyczace shena? 

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Masz całkowitą rację a i jak rzucasz sztyleta shenem to potem staraj się bić tego typa co go rzuciłeś daje ci on więcej hp 

Opublikowano

Boty grają go w prawie każdej grze kappa.

To jest kwestia mety... pewnie jest słaby na aktualne topy.

"And I'm staying here to end my life,

down in the Rising Sun."

Opublikowano

Po prostu sa lepsze picki. Ma kompletnie 0 dmg i slabe cc, tylko krotki taunt. Taki gnar/maokai zrobi duzo duzo wiecej w tf.

Opublikowano

Shen raczej linii nie wygrywa, co najwyżej może wspomóc team ultem, jakiś gank na bota np., drake etc

Myślę, że jest dużo innych, lepszych postaci.

W teamfighcie raczej poza tauntem nic więcej nie zrobi.

Opublikowano

Przyznam, że grałem duoq w Brązie 3 (xD) z kumplem, co pickował mi Shena na supporta, a ja Sivirką i był potencjał! Shen już wybiegł z mety, nie ma tego, co mają obecne picki. Jeśli braliby go na lcs'y, mało co by ugrał. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

shen nie jest zapomniany, często jest widywany w tajwańskiej lidze lcs, poza tym ciężko go spotkać ponieważ na moim elo jest dość często banowany a szkoda, heros z wielkim potencjałem.

Opublikowano

Teraz na topie krolujątanki z dmg, aoe, duza iloscia cc, healem. A co taki shen może ? ma tlyko skille one target. Jedynym plusem to jest ult budowany pod full ap daje tarcze za 2000 xD

Opublikowano

Za mało robi w teamfighcie, dlatego. Może linii nie przegrać (bo wygrać też raczej nie może) i iść fulltanka z botrkiem, ale co z tego, jeśli inne champy z takim buildem zrobią dużo więcej?

Opublikowano

Teraz w mecie na topa są champy które mogą coś zrobić w tf,a Shen nie ma takiej możliwości.

Przy takim Maokai czy Irelii nie ma prawa bytu :(

Opublikowano

To co wy piszecie to gówno prawda. Ja grając kiedyś Shenem zmiażdżyłem Lee Sina czy Riven, na początku się zdziwiłem że taki Shen może zdominować linię, wystarczy go ogarnąć i przeciwnik będzie się tylko schował po wieżą. Może on ma mniej możliwości niż inni toperzy ale ogarnięty Shen może być trudny do zabicia. Polecam tego championa :)

Opublikowano

To co wy piszecie to gówno prawda. Ja grając kiedyś Shenem zmiażdżyłem Lee Sina czy Riven, na początku się zdziwiłem że taki Shen może zdominować linię, wystarczy go ogarnąć i przeciwnik będzie się tylko schował po wieżą. Może on ma mniej możliwości niż inni toperzy ale ogarnięty Shen może być trudny do zabicia. Polecam tego championa :)

Mówisz o b5

Stary nie oszukujmy się co Shen może zdziałać na taką Irelke czy Riven¿¡

Opublikowano

Mówisz o b5

Stary nie oszukujmy się co Shen może zdziałać na taką Irelke czy Riven¿¡

Trochę strategi i mózgu i Shen może dużo zdziałać.

Opublikowano

Trochę strategi i mózgu i Shen może dużo zdziałać.

Shen'a banalnie skontrowac  jest slaby 1 v 1 na linii i nic z tym nie zrobisz, bije za male DMG   ktos taki jak Riven kupuje kostur   i healuje sie wiecej niz dostaje dmg tym Shenem

Opublikowano

Tak jak up shen w laning phasie jest strasznie slaby chyba ze pojdzie pod ta hydre zeby szybciej pushowac.

tak to nic ci nie zrobi nawet nie oplaca sie brac ignite bo i tak 1 vs 1 w wiekszosci przypadkow nie zabije.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Na zachodzie nie jest, aż taki zapomniany, ale co prawda gra się nim o wiele mniej niż kiedyś, a wszystko przez to, że nie do końca pasuje do obecnej rozgrywki. 

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Kiedyś też myślałem, że jest słaby. Ale gdy trafiłem na dobrego gracza to potrafił zabijać 1 vs 3. Ma ładny dmg tylko ludzie go źle budują.

Opublikowano

Nie piszcie, że kwestia mety, bo ją tylko zmieniają turnieje organizowane przez Riot. Shen ma bardzo słabo inicjację, bo jak nie trafi z taunta to nic nie zrobi, a taki Gnar/Irelia/Liss czy inne postacie są znakomitymi postaciami do walk drużynowych w przeciwieństwie do Shena. 

/Co do mety to sami gracie postaciami, które widzicie często w internetach. LB od zawsze była dobrą postacią, a nikt tym kiedyś nie grał. To samo było z Zedem, Graves,  którzy byli niewidoczni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...