Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jakie postaci na początek?

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 5 lvl, i zazwyczaj gram na bocie Tristana lub Ashe ale jakoś nie idzie mi za dobrze zazwyczaj mam ok 10 killi i czasem 0 lub +/- 2 dedy (na botach) a inni co są np. na midzie lub topie mają staty np. 30/0/2

Czy na bocie jest trudniej niż na innych liniach? Jakie postaci na początek były by najlepsze? Póki co mam te podstawowe postacie ale od 6 lvl będę używał tych z rotacji?

Cześć...

Opublikowano

Wszystko ma swoje plusy i minusy. Każda linia ma wady i zalety. Graj tym, czym Ci wygodnie. Na początek dobre champy to Master Yi, Katarina, Akali, Tristana, Ashe, Malphite :) 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Odpowiedź: 

Wszystkie. 

Twórcy lola dążą do tego, aby nie było postaci lepszych i gorszych. Są tylko bardziej popularne i bardziej komponujące się z obecnymi trendami. Co do linii to najlepszą metodą będzie po prostu spróbować :D Jedynie jungla może sprawić problemy na Twoim poziomie. 

Opublikowano

Na początek graj najtańszymi postaciami. Mówisz że masz 5 lv więc zagrałeś parę rund i tyle. Skill rośnie z czasem. Na twoich poziomach nigdzie nie jest trudniej ani łatwiej. Może ci się jednak trafić ktoś kto ma normalnie 30 poziom ale stworzył konto od nowa dlatego ma takie dobre staty. Postaciami z rotacja graj jak najbardziej tak aby do 30 poziomu zagrać chociaż większością. Co do tego czym możesz grać to:

Top:  Trydna

Mid: Annie

Bot: Tristana Ashe ( tristana to baardzo mocna postać)

759081466790725720585.png

Opublikowano

TOP jest łatwą linią na której sobie spokojnie poradzisz, gra się tam najczęściej postaciami pod tanka (mają dużo HP) na początek polecam ci Dr.Mundo czyli tanią banalną postać, którą dość ciężko zabić.

Możesz spróbować też grać Master Yi  który przy dobry buildzie jest bardzo mocny + jest łatwy do grania.  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

postacie na których ja uczyłem się grać to np fizz,master yi,teemo,fiddlestick ale jednak odradzam ci fiddla bo jest to ciezka postac ja nim kiedys grałem bo kolega mi mówił abym go pickował. Radze ci zaczynac na tanich a fajnych championach np teemo ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...