Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam serwer na modach. Po 2 tygodniach i wielu crashach dokończyłem swoją paczkę modyfikacji, ale jak ktoś gra i generuje teren często wyskakuje crash i wyłącza serwer.

CRASH:

[16:22:34] [Server thread/INFO]: Unknown net.minecraftforge.common.chunkio.QueuedChunk { x: -19 z: -74 loader: null world: world dimension: 0 provider: net.minecraft.world.WorldProviderSurface}[16:22:34] [Server thread/INFO]: This should not happen. Please report this error to Forge.[16:22:34] [Server thread/INFO]: Unknown net.minecraftforge.common.chunkio.QueuedChunk { x: -19 z: -74 loader: null world: world dimension: 0 provider: net.minecraft.world.WorldProviderSurface}[16:22:34] [Server thread/INFO]: This should not happen. Please report this error to Forge.

Nie wiem czy to przez jakąś modyfikację czy co, jeśli ktoś się w tym orientuje prosze o pomoc.

Opublikowano

Dodaj dla serwera więcej Ram'u, ponieważ obecnie Ram'u może być za mało na te mody, które masz wgrane na serwerze. W innym wypadku mody były wgrywane nie w kolejności lub są na serwerze ze sobą niekompatybilne. Również istnieje taka możliwość, że mody mogą być zbytnio obciążające dla serwera. 

Najlepiej odnowa te mody wgraj na serwer, ale tym razem w kolejności. Ewentualnie zmniejsz ilość modów, które znajdują się w paczce i zobacz efekty końcowe. 

Opublikowano

Myślę że RAM'u mam wystarczającą ilość chyba jest przypisane 16 GB, ale paczka faktycznie jest trochę duża (120 modów). Zastanawiałem się nad wgrywaniem paczki od nowa, ale z taką ilością modów ciężko to ustalić, bo to nie dzieje się cały czas, tylko czasem przy generowaniu terenu. Zobaczę jeszcze te koordynaty, może tam znajdę odpowiedź. Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to niech pisze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...