Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tiger P vs Tiger I

weliton

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie właśnie kupiłem Tigera P. Specjalnie wybrałem tą linię bo jest możliwość kupna na X tierze Mausa i E100 jeśli się zjedzie na Tigera I. I teraz moje pytanie jest następujące, która X jest lepsza? i która linia jest przyjemniejsza ta od Tigera P do Mausa, czy ta od Tigera I do E100. Planuje zrobić te 2 drzewka ale chciałbym na początku zrobić to bardziej przyjemne także proszę o rady.

Opublikowano

Moim i wielu innych osób zdaniem E 100. Znacznie lepsza mobilność, działo bije po 750 (na goldzie się głównie gra, 230 peny boli), kiedyś ktoś mówił że Maus jest częściej wykorzystywany na CW...

Tutaj dane z rosyjskiego serwera co i jak często się wykorzystuje:

WtJitR7.png

E 100 top 3. 

Opublikowano

Eeeeeee? E-100 "głównie się gra na goldzie? chyba jak nie znasz weakpointów....  gold e-100 - HESH [chyba]- w pizdu strzałów za 0, jedyna opcja, dla ogarniętego gracza to zwykłe AP i weakpointy, są wyjątki na które trzeba golda, lecz w większości AP są wystarczające...

Co do linii do E-100, to: KT- świetny czołg, dosyć mobilny, z dobrym pancerzem i działkiem, E-75- cód, miód, orzeszki, czego chcieć więcej? pancerz- jest  to świetny, działo- stockowe E-100 i jedyne mausa, więcej niż dobre, mobilność- jak na ten pancerz świetna, i koniec linii- E-100, jedna z lepszych, przynajmniej dla mnie X tierów. dosyć mobilna, świetne działo, dosyć dobry pancerz.

linia do mausa [z moich obserwacji]- Vk VIII tier, dosyć mobilne, lecz łatwe do przebicia, Vk IX tier, również nienajgorsza mobilność i dobry pancerz, są problemy z nią czasem, i Maus-  epicki pancerz po odpowiednim ustawieniu się, mobilność gorzej niż zła, działko- to samo co na E-75, lecz już na samych dychach czasami nie wystarcza, lecz źle nie jest :]

reasumując, na początek polecam jak najbardziej linie do E-100.

Opublikowano

eeee? nie wymagają od gracza umiejętności? że co?!?  

już wiem czemu jest coraz więcej ludzi na X właśnie w E-100 czy mausie, jadących na pałe i ginących w pierwszych sekundach bitwy.... grając nimi trzeba wiedzieć dużo więcej niż ci się wydaje, bez kątowania i znajomości weakpointów ani rusz.

Opublikowano

Ktora linia jest przyjemniejsza... ta ktora robisz jako druga . 

dlaczego? otoz wiekszosc modulow  jest taka sama w obu liniach  na danych tierach , i poprostu szybciej wymaksujesz czołg 

po ostatnim buffie vk4502p jest bardzo twarda ( wlasnie koncze i juz niedlugo maus bedzie) 

co do porownania e100 i mausa to sa to dwa rozne czołgi i nie ma lepszego , wszystko zalezy od sytuacji , napewno nie sa az tak twarde by jechac nimi na pale , niby arty jest mniej niz kiedys ale za to gold jest za sreberka i 90% graczy zawsze wozi po pare pestek , a z golda w nieskatowana wieze wchodzi tak e100 jak i mausowi 

co do e100 i pociskow ostatnio przekonalem sie do HE ... ale tez zalezy w co strzelam i z jakiej odleglosci 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

E-100 zdecydowanie częściej wykorzystywany na cw+ fajniejsza linia (świetna linia...). Jednak obydwa te czołgi wymagają dużych umiejętności, żeby dobrze je wykorzystać (nawet grając full gold).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...