Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kv-85 które działko

Renegat69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki dylemat które działko wybrać
-100mm s-34
szybko strzelność 7,89
śr penetracja 170/210/50
śr uszkodzenia 250/250/330
celność 0,38
czas celowania 2,7
czy
-122mm D-2-5T
szybko strzelność 3
śr penetracja 175/217/61
śr uszkodzenia 390/390/530
celność 0,5
czas celowania 3,6

nie mogę się zdecydować które wybrać te drugie pewnie strasznie wolno ładuje ma ktoś je ? jakie ma celowanie ?
wszystko niby napisane ale nie wiem jak to w praktyce bd :P

Opublikowano

Najlepiej grać na tym dziale 100mm. Na 122mm oddasz jeden strzał za 390, a na 100mm oddasz około 3 strzały za 250. 100mm posiada też lepszą celność, a różnice w penetracji są minimalne.

graphic.png

Opublikowano

ale przecież jak ze 122 się dupnie to raz :D

Tak to się grało na starym sporcie gdzie przeładowanie było jeszcze "w normalnych" wartościach i można było sobie pozwolić na ding lub strzał w cień czołgu. Teraz jak nie trafisz (a to działo ma ogromne do tego skłonności) to jesteś na VI tierze praktycznie bezbronny bo inne czołgi wykończą cię swoim dpm'em. Jeżeli zamierzasz w ogóle tym czołgiem grać to graj ze setką.

Opublikowano

100 mm dobry reload i celnosc 

122 jest znerfione ... juz lepiej kv2 jezdzic ta sama celnosc i tylko 4s roznicy w reloadzie ;) 

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

100 mm dobry reload i celnosc 

122 jest znerfione ... juz lepiej kv2 jezdzic ta sama celnosc i tylko 4s roznicy w reloadzie ;)

Przecież pralka na KW2 ma celność arty a 4 sekundy to jednak "aż" a nie "tylko".

Opublikowano

122 miało sens na 6 tierze na KW-1s po zmianie jest nie opłacalne. Na KW-85 100, na IS 122.

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta, zależy jaki styl gry preferujesz. Mi np. bardziej odpowiada działo 120mm bo wole wyjechać, przywalić porządnie, schować się i znowu po przeładowaniu wyjechać dlatego z tym działem najlepiej jeździć w miasto, lub kryć się za jakimiś wielkimi głazami. Oczywiście w przypadku niego nie możesz sobie pozwolić na żaden niecelny strzał lub ding. Generalnie kwestia tego jakie działo bardziej lubisz, najlepiej kup oba i pograj trochę nimi. Ja na twierdzy (6tierami) gram właśnie tym 122 i naprawdę daję radę tylko trzeba mądrze jeździć i wychylać się tylko gdy ma się przeładowane działo gotowe do strzału.

Opublikowano

Odpowiedź jest prosta, zależy jaki styl gry preferujesz. Mi np. bardziej odpowiada działo 120mm bo wole wyjechać, przywalić porządnie, schować się i znowu po przeładowaniu wyjechać dlatego z tym działem najlepiej jeździć w miasto, lub kryć się za jakimiś wielkimi głazami. Oczywiście w przypadku niego nie możesz sobie pozwolić na żaden niecelny strzał lub ding. Generalnie kwestia tego jakie działo bardziej lubisz, najlepiej kup oba i pograj trochę nimi. Ja na twierdzy (6tierami) gram właśnie tym 122 i naprawdę daję radę tylko trzeba mądrze jeździć i wychylać się tylko gdy ma się przeładowane działo gotowe do strzału.

Więc jaki jest Twój styl gry?

Nie wiem jak grasz na żywo ale ja jako weteran Sporta (bo ponad 500 bitew na nim granych chyba wystarczy?) stwierdzam, że nie potrafisz tym czołgiem grać. Będąc top tierem na VI nie ma mowy o "kryciu się za jakimiś wielkimi głazami". To co napisałeś pasowało by do ruskich ale medów a nie do wciąż najpotężniejszego HT VI.

Opublikowano

­Jeżeli lubisz jezdzić "trollem" i nie wychylasz się za bardzo, to bardziej polecam Ci 122mm. Jednak jeżeli grasz w pierwszej/drugiej lini zalecam wybranie działa 100mm. Na V tierze spokojnie wystarczy. Wiem tylko, że 122mm. potrafi przebić IS-3, ale zabierając ok. 10hp. + nie wiem jakie to były pociski.

Opublikowano

Więc jaki jest Twój styl gry?

Nie wiem jak grasz na żywo ale ja jako weteran Sporta (bo ponad 500 bitew na nim granych chyba wystarczy?) stwierdzam, że nie potrafisz tym czołgiem grać. Będąc top tierem na VI nie ma mowy o "kryciu się za jakimiś wielkimi głazami". To co napisałeś pasowało by do ruskich ale medów a nie do wciąż najpotężniejszego HT VI.

To według kolegi lepiej wyjechać na pałę, strzelić i potem nie chować się tylko czekać aż przeładuje nasze działo i w między czasie wyłapywać buły? Prosta sytuacja spotykamy się 1vs1 z powiedzmy M6 ze świetnym działem, które przeładowuje co 6 sekund o ile dobrze pamiętam to w starciu jeden na jeden mamy szansę tylko w przypadku gdy będziemy strzelać i potem chować się, aż do przeładowania inaczej na nasz 1 strzał M6 odda 3 i nie ma tłumaczenia, że top tier. To, że top tier to nie znaczy, że trzeba jechać na pałę i nie chować się na czas przeładowania za jakimś budynkiem. Tak samo czołg średni by nas zjadł typu VK 30.01 P, który przeładowuje co 4 sekundy. Nie wyobrażam sobie wyjechać KV85 na niego na pałę i potem czekać 16-19 sekund aż przeładuje moje działo, a w tym czasie bym już dostał z 4 pestki.

Opublikowano

To według kolegi lepiej wyjechać na pałę, strzelić i potem nie chować się tylko czekać aż przeładuje nasze działo i w między czasie wyłapywać buły? Prosta sytuacja spotykamy się 1vs1 z powiedzmy M6 ze świetnym działem, które przeładowuje co 6 sekund o ile dobrze pamiętam to w starciu jeden na jeden mamy szansę tylko w przypadku gdy będziemy strzelać i potem chować się, aż do przeładowania inaczej na nasz 1 strzał M6 odda 3 i nie ma tłumaczenia, że top tier. To, że top tier to nie znaczy, że trzeba jechać na pałę i nie chować się na czas przeładowania za jakimś budynkiem. Tak samo czołg średni by nas zjadł typu VK 30.01 P, który przeładowuje co 4 sekundy. Nie wyobrażam sobie wyjechać KV85 na niego na pałę i potem czekać 16-19 sekund aż przeładuje moje działo, a w tym czasie bym już dostał z 4 pestki.

Chyba się nie zrozumieliśmy...

To jest czołg stworzony do pierwszej linii, ba nawet starym sportem nie raz na VIII się stało z przodu. Jego pancerz (wciąż) pozwala przy odrobinie znajomości na odbijanie od VI. Działo 122mm sprawia teraz, że jest zbyt sytuacyjny i raczej gra się nim jako wsparcie ze względu na reload równy arcie niż jako "trzon natarcia".

Krótko- sportem gramy na wymianę strzałów a przy 20 sekundach reloadu nie możemy sobie na to pozwolić.

@smogu

Wiem tylko, że 122mm. potrafi przebić IS-3, ale zabierając ok. 10hp. + nie wiem jakie to były pociski.

Więc nic nie wiesz. 122mm posiada wciąż (jak pamiętam) 175mm penetracji co bez problemu pozwala przebijać z przodu IS3 i nie zabierając "10hp+" tylko +/- 390. 100mm tak samo sobie radzi z przebijaniem tego czołgu.

@ EDIT

To jak myślisz ludzie grają na IS6?

Opublikowano

Zgadzam się, że to czołg do pierwszej linii jeśli jesteśmy na top tierze, ale można być w pierwszej linii jeżdżąc mądrze za przeszkodami. Ja zawsze staram się wybierać takie trasy, że w przypadku gdy wystrzelę pocisk to mam się gdzie skryć szybko, a nie strzelę i przez 19 sekund jestem bezradny i patrzę jak mnie otłukują. Ten czołg najlepiej sobie radzi w mieście i najlepiej jak mamy jeszcze 2 te same czołgi obok siebie. Na twierdzach się sprawdza gdy 3xKV85 jadą razem, ale wracając co do działa zależy, które ci bardziej przypasuje. Mi bardziej pasuje 120mm bo zawsze mam ze sobą jeszcze 2 czołgi kv85, które mi supportują i 3 czołgi z tym działem to już robią dobrą robotę, jak jeszcze się golda załaduje to już w ogóle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...