Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z tymi "prywatami"?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Zastanawiam się jak wygląda sytuacja z prywatnymi serwerami. Kiedyś docierały do mnie informacje, że Blizzard interweniował i wpływał na to, że prywatne serwery były zamykane. Jak jest teraz? Widzę coraz więcej serwerów prywatnych (może to tylko moje odczucie). Serwer prywatny z góry jest sprzeczny z licencją Blizza ale jak to się ma do egzekwowania praw oraz zamykania takich projektów?

Opublikowano

Dokladnie tak @razielek Ludzie grają na prywatach, aby pograć sobie i przetestować grę po jakimś czasie dodatek im się nudzi a na innym serwie od nowa im się zaczynać nie chce więc idą na globa. @razielek Nie wiem skąd masz te dane ale to na pewno jest kłamstwo! jeśli 1/4 idzie to jest dobrze! Dla Blizzarda prywatne serwery to dobra reklama, gdyby wliczać wszystkich grających w wowa wyszłoby pewnie grubo ponad 12+ mln.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Mnie się właśnie wydaje, że tylko nieliczni przechodzą z priva na global. Blizz uruchomił przecież darmowe granie do 20 lvla, żeby poznać grę.

Testowanie gry na zbugowanych prywatnych serwerach czasem chyba może bardziej odstraszyć niż zachęcić... ale może się mylę. Ja zaczynałem od razu od globala (pierwsze miesiące po premierze WoWa) a później sprawdzałem prywatne serwery. Różnica była kolosalna :D

Opublikowano

Mnie się właśnie wydaje, że tylko nieliczni przechodzą z priva na global. Blizz uruchomił przecież darmowe granie do 20 lvla, żeby poznać grę.

Testowanie gry na zbugowanych prywatnych serwerach czasem chyba może bardziej odstraszyć niż zachęcić... ale może się mylę. Ja zaczynałem od razu od globala (pierwsze miesiące po premierze WoWa) a później sprawdzałem prywatne serwery. Różnica była kolosalna :D

Jeżeli sprawdzałeś pierwsze prywaty dopiero po powstaniu wowa to nie dziwię się, że różnica była duża :D To normalne, gdy wychodzi jakaś gra a po niej kilka miesięcy jakieś ustrojstwo to nie oczekujmy nie wiadomo czego :D

giphy.gif

Opublikowano

O lata są te serwery, które siedzą na tym samym dodatku np wotlk czy tbc. Jednak śmiało mogę stwierdzić, że jest o niebo lepiej niż kilka lat temu. Np. Atlantiss i Sunwell są bardzo dobrymi serwerami z bardzo dobrą ekipą.

giphy.gif

Opublikowano

O lata są te serwery, które siedzą na tym samym dodatku np wotlk czy tbc. Jednak śmiało mogę stwierdzić, że jest o niebo lepiej niż kilka lat temu. Np. Atlantiss i Sunwell są bardzo dobrymi serwerami z bardzo dobrą ekipą.

Na temat ekipy Atlantissa to ja bym polemizował. A poza tym, populacja na globie jest stabilna w 10 milionach graczy od premiery WoD, nie wprowadzaj ludzi w błąd. ;)

Z privami jest tak, że Blizz ma problem tylko z tymi, co doją kasę teraz.

Opublikowano

Na temat ekipy Atlantissa to ja bym polemizował. A poza tym, populacja na globie jest stabilna w 10 milionach graczy od premiery WoD, nie wprowadzaj ludzi w błąd. ;)

Z privami jest tak, że Blizz ma problem tylko z tymi, co doją kasę teraz.

Gdzie niby wprowadzam w błąd?

Jednak śmiało mogę stwierdzić, że jest o niebo lepiej niż kilka lat temu.
jeżeli chodzi Ci o to bo nic innego więcej nie pasuje to wypowiadam się odnośnie bugów serwera. O jakiejkolwiek populacji nie było mowy.

giphy.gif

Opublikowano

Możemy dyskutować o tych liczbach co przechodzą z privów na global jednak nigdzie nie ma oficjalnych danych.  Jednak to co odpycha ludzi od privów to są nadal te same powtarzające się bugi, brak alternatywy po end game bo ile czasu można robić np 2 rajdy z cata. Osobiście nie żałuje że przeszedłem na globala. N a tym etapie gry Wow jest tak zrobiony że nie muszę robić takiego nakładu czasu jak kiedyś. Inni powiedzą że jest łatwiej. Na pewno w jakimś stopniu jest łatwiej ale ludzie maja tez inne zajęcia wiec jakoś nikt raczej nie narzeka.

2sbu2dv.png