Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Działa Samobieżne

19adis20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem newbie w WOT i spodobały mi się działa samobieżne, i mam dla was pytanie, które wg was maxować, robić z nich wyższe tiery.

Aktualnie mam SU-18 I G.PZ.MK.VI z 2 tieru, gpz wg mnie odpada bo strasznie wolno ładuje kolejny pocisk i długie mierzy w cel

*.*
Lajk mile widziany.

Opublikowano

ZSRR- celne, średni DMG, szybkie  ładowanie

Niemcy- średnio celne, niezły DMG, średnie ładowanie

USA- niecelne, dupny DMG, wolne ładowanie

Francja- celne, mały DMG, szybkie ładowanie [10 tier ma magazynek]

U.K.- słabo z celnością, dupny DMG, wolne ładowanie

opisane są top tiery owych nacji.

Opublikowano

IvanXI co ty pierd******?

ZSRR- Słaby dmg, ale celność i czas przeładowania to nadrabiaja.

Niemcy- Średni dmg, średnia celność, średni czas przeładowania

USA- słaba celność i długi czas przeładowania, ale DMG wszsytko nadrabia (X tier potrafi zdjąć inna X na 1 strzał)

Francja- średnia celność, średni dmg, szybkie przeładowanie(X tier ma magazynek, często można nim uratować dupe koledze z drużyny)

Wielka Brytania- średnia celność, dobry DMG, długie przeładowanie (Brytyjskie arty mają inny tor lotu pocisku od innych nacji, dlatego mogą wrzucać za kamienie/górki, sa często brane do CW)

Opublikowano

Eeeeeeeeeee, ale że co? napisałeś dokładnie to co ja.....

IvanXI co ty pierd******?

ZSRR- Słaby dmg, ale celność i czas przeładowania to nadrabiaja.

Niemcy- Średni dmg, średnia celność, średni czas przeładowania

USA- słaba celność i długi czas przeładowania, ale DMG wszsytko nadrabia (X tier potrafi zdjąć inna X na 1 strzał)

Francja- średnia celność, średni dmg, szybkie przeładowanie(X tier ma magazynek, często można nim uratować dupe koledze z drużyny)

Wielka Brytania- średnia celność, dobry DMG, długie przeładowanie (Brytyjskie arty mają inny tor lotu pocisku od innych nacji, dlatego mogą wrzucać za kamienie/górki, sa często brane do CW)

Dopisał.

Co do tematu:

Niemcy - przeciętniaki, nic ciekawego. Przyzwoite arty, ale większych zalet nie mają.

USA - obrażenia i obszar trafienia pocisków zdecydowanie wyprzedzają inne nacje.

ZSRR - nie przychodzi mi do głowy żadna ich zaleta(tylko celność na wysokich tierach, ale za to mają słabą trajektorię lotu i mnóstwo innych wad)

Francja - z tego co wiem to celna, nawet mobilna. X tier ma magazynek, ale za to słabą celność, penę, splash i długo ładuje.

Wielka Brytania - do VIII tieru bardzo szybkostrzelne i celne, potem przypominają amerykańskie. Za to cała linia ma pociski lecące niemalże prosto z góry(można trafiać chowających się za kamieniami itp.).

Opublikowano

Jak masz takie kłamstwa pisać to nic nie pisz. Najpierw gra się artą i się ją ocenia a nie "oceniasz książke po okładce". Widać że tylko cyferką wieżysz

USA- fakt są niecelne ale dmg mają dobry, wystarczy by pocisk dobrze trafił, mają najlepszy w grze odłamki

Francja- tak to jest zawrotna szybkość ładowania,szczególnie T10 ładujący 80 sekund

UK-bardzo dobra celność, najlepszy dmg w grze (mój rekord to Maus ~2500 dmg, potrafi zdjąć nieieckiego td X t na hita ~2200k dmg)górna płyta nie kiedy dinga, ładuje jak każda arta 10t czyli ~51 sekund

ZSSR-szybkie ładunki ~31 sekund,mobilne, dmg ~1100-~1500 jak dobrze wejdzie niska parabola lotu :s

NIEMCY- wszystko po trochu od innych art, dmg w przybliżeniu od T92,parabola lotu trochę większa niż u OBJ.261 a też mała,pancerz od conquerror GC bo nawet od TD potrafi dingnąć, (na moje oko tak wygląda ta arta :P)

Opublikowano

Brytyjskie za pieprznięcie. 

Francuskie za magazynek.

Franca ładuje 70 sekund ze wszystkim i bije po 300, jak gram to tylko raz w lorkę mi weszło za full dmg.

Weź pod uwagę jeszcze splash. Brytolem walniesz 3m obok i zadasz większy dmg niż francuz bezpośrednim. Do tego to szybkie ładowanie... niby 4 pestki, ale nawet jak wejdą 3, co uważane jest za szczęście, to zada niski dmg, bo najłatwiej strzelać w HT, bo wolne, a w takowe wchodzi po 300, a splasha ta arta nie ma.

Niemieckie mają być op, zastąpią Xt historycznym czołgiem z działem 310mm!

Jak masz takie kłamstwa pisać to nic nie pisz. Najpierw gra się artą i się ją ocenia a nie "oceniasz książke po okładce". Widać że tylko cyferką wieżysz

USA- fakt są niecelne ale dmg mają dobry, wystarczy by pocisk dobrze trafił, mają najlepszy w grze odłamki

Francja- tak to jest zawrotna szybkość ładowania,szczególnie T10 ładujący 80 sekund

UK-bardzo dobra celność, najlepszy dmg w grze (mój rekord to Maus ~2500 dmg, potrafi zdjąć nieieckiego td X t na hita ~2200k dmg)górna płyta nie kiedy dinga, ładuje jak każda arta 10t czyli ~51 sekund

ZSSR-szybkie ładunki ~31 sekund,mobilne, dmg ~1100-~1500 jak dobrze wejdzie niska parabola lotu :s

NIEMCY- wszystko po trochu od innych art, dmg w przybliżeniu od T92,parabola lotu trochę większa niż u OBJ.261 a też mała,pancerz od conquerror GC bo nawet od TD potrafi dingnąć, (na moje oko tak wygląda ta arta :P)

Brytol ma najgorszą celność na papierze, w praktyce wychodzi to o niebo lepiej. Do tego ma najlepszy pancerz na papierze, w praktyce przy niemiaszkach z kadłubem E 100 się chowa.

z DMG tak kolorowo nie jest, często wchodzi po 600-700, mam tą artę i tragiczna nie jest. Paraboli aż tak się nie odczuwa, celność ok, z załogą ładuje 29 sekund.

Jeśli chcesz artę pod CW, zobacz sobie ten obrazek z rosyjskiej ankiety:

WtJitR7.pngGC najwyżej z artyelrii, później ob. 261 (skąd o0? Widać że ruski serwer, to ruska arta), potem t92, gw e 100, na samym końcu BC. 

Opublikowano

Co do UK, się nie zgodzę. Celność mają świetną, skupianie, oraz znakomicie nadają się na miejskie mapy, damage jest słaby. Polecam brytyjskie ;)

@edit 

Down

mój błąd racja

Opublikowano

Co do UK, się nie zgodzę. Celność mają świetną, skupianie, oraz znakomicie nadają się na miejskie mapy, damage jest słaby. Polecam brytyjskie ;)

A zauważyłeś że niżej napisał że opisał top tiery? Twierdzisz że 1.05 to dobra celność? 2200 to słaby dmg? Lol.

Opublikowano

ja gram Niemcami,Ruskami i U.S.A

najwiecej gralem ruskami  i sie do nich przyzwyczailem

ale najgorzej sie mi gra U.S.A bardzo nie celne

Opublikowano

Polecam Niemiecką artylerię,ludzie narzekają że jest denna bo nie potrafią grać w wota ;),sam mam już 9 tier i jest super od 8 tieru zaczyna się zabójcza zabawa tylko niestety przeładowanie ma dość długie ale jak ma jebnąć to jebnie ;)....

Ps.Zanim ktokolwiek skomentuje mój post odnośnie że jest słaba niemiecka arta niech nauczy się grać tą artylerią wtedy pogadamy :)

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Polecam Niemiecką artylerię,ludzie narzekają że jest denna bo nie potrafią grać w wota ;),sam mam już 9 tier i jest super od 8 tieru zaczyna się zabójcza zabawa tylko niestety przeładowanie ma dość długie ale jak ma jebnąć to jebnie ;)....

Ps.Zanim ktokolwiek skomentuje mój post odnośnie że jest słaba niemiecka arta niech nauczy się grać tą artylerią wtedy pogadamy :)

Nię wiem jak ty ale ja tych wychyłów działa w niemieckich artach nie nawidze. Gw panther to cud ale później to porażka chyba 5° na bok

Opublikowano

jak gralem ob212 i gwtigerem i na papierze wygladalo podobnie to gw strzelalem po 700 a obiektem po 1200 celnosc i reload podobne , wiec papier to jedno a praktyka drugie . 

co do lini to z kv2 na s51 szedlem a niemcow od poczatku 

teraz amerykanska robie i juz od V tieru ma moc :P

POZEGNANIE ZWOT I REST ... I POWROT

Opublikowano

Nię wiem jak ty ale ja tych wychyłów działa w niemieckich artach nie nawidze. Gw panther to cud ale później to porażka chyba 5° na bok

No ja rozumiem twoje zdanie po to jest tyle tych nacji aby każdy mógł wybrać coś dla siebie tak samo to ja mógłbym skomentować francuską że jest to do 4 liter ale to tylko moje zdanie ;) więc dlatego nigdy nie krytykuje innych czołgów aby nie urazić ludzi,którzy uważają na odwrót :).

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Najlepszym wyborem będzie patrzenie pod kątem CW, bo jednak artylerie robi się o wiele dłużej niż normalne Xt. Osobiście na Topie jest Conqueror GC, który pięknie wyciąga za skał + ładny splash + biję całkiem mocno.

G_R_O_M zdjął tą artą 3 czołgi na jeden strzał (oczywiście nie za full hp).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...