Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer nie działą pomimo dobrych ustawień.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

Już nie raz robiłem serwery w ten sposób ale teraz nie chce działać. A więc podaje kolegom ip zewnętrzne, w ustawieniach routera robię port forwarding na port 25565 i ip 192.168.0.10 w server-properties ip ustawiam 192.168.0.10. Firewalla i antywira wyłączyłem a i tak nikt nie może wbić, nie pokazuje im się też na liście serwerów. Próbowałem na 1.7.2 i 1.8, vanilla, spigot i bukkit. Sam serwer jest dobrze ustawiony, nie wywala błędów.

S8aGX3X.jpg

Opublikowano

Dobra moze źle opisałem, kolegom podaje zewnętrzne, w ustawieniach wewnętrzne. Jak dam zewnętrzne w properties to serwer nie wstanie. A w port forwarding musi byc 192.168.0.10 bo on przekierowuje wszystkie zapytania z zewnetrznego ip z portu 25565 na moja maszynę 192.168.0.10

Opublikowano

Dobra moze źle opisałem, kolegom podaje zewnętrzne, w ustawieniach wewnętrzne. Jak dam zewnętrzne w properties to serwer nie wstanie. A w port forwarding musi byc 192.168.0.10 bo on przekierowuje wszystkie zapytania z zewnetrznego ip z portu 25565 na moja maszynę 192.168.0.10

A zrobiles to w routerze? bo ja mam tak - moje ip kompa a zewnetrzne ip w routerze bo u mnie inaczej nie pojdzie sprawdz router

Opublikowano

Przywróciłem domyślne ustawienia na 2 routerach i Nie działa nadal, próbowałem każdym sposobem te IP wpisywać.W routerze pozwoliło mi zapisać forwarding na 192.168.0.10 a na drugim routerze 192.168.1.100 inaczej się nie da. Komuś podaje zewnętrze ip. 132.73...... w server-properties wpisuje 0.10 lub 1.100 i nic. Wyłączyłem firewalla, antywira. Na 3 routerze ustawiłem i jeszcze kumpel sprawdzał mi wszystko ale nadal nic.

Opublikowano

@Ref, proszę o pomoc nadal nic nie działa. Na innych routerach też nie to coś z tym 1 portem jest nie tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...