Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 klikanie w tle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem początkującym użytkownikiem Autoit. Pisałem pewien bardzo prosty bocik który na zmiane klika w 2 różne miejsca:

$malz=0

HotKeySet( "{F1}", "exitscript" )

sleep(1000)

while 1
MouseClick("right",1104,394,1)
sleep(100)
MouseClick("right",1310,390,1)
sleep(100)
$malz=$malz+1
WEnd

func exitscript ()
	MsgBox(0, "Ilość kupionych małży:", "Kupiono " & $malz & " małży.")
	Exit
EndFunc

Jak widać program bardzo prosty, niestety działą tylko w aktywnym oknie. W dodatku w tym czasie nie mogę robić nic innego.

Chciał bym aby te operacje odbywały się w tle, tzn. że bocik klikał by sobie a ja w tym czasie mógł bym przeglądać sobie internet lub oglądaćfilm. Nie minimalizował bym Clienta Metina. Był by po prostu w tle.

Szukałem w internecie różnych sposobów, ale niestety jako początkujący nie udało mi się rozwiązać tego problemu. Stwierdziłem że zamiast szukać na ślepo lepiej się zwrócić z tym do bardziej doświadczonych użytkowników. Czytałem coś o controlclick, jednak nie wiem jak mam go użyć w tej sytuacji i czy w ogóle spełni moje oczekiwania.

Pozdrawiam.

Nie lubię spamu!

Pomogłem? możesz się odwdzięczyć klikając na add.png

Opublikowano

Witam.

Jestem początkującym użytkownikiem Autoit. Pisałem pewien bardzo prosty bocik który na zmiane klika w 2 różne miejsca:

$malz=0

HotKeySet( "{F1}", "exitscript" )

sleep(1000)

while 1
MouseClick("right",1104,394,1)
sleep(100)
MouseClick("right",1310,390,1)
sleep(100)
$malz=$malz+1
WEnd

func exitscript ()
	MsgBox(0, "Ilość kupionych małży:", "Kupiono " & $malz & " małży.")
	Exit
EndFunc

Jak widać program bardzo prosty, niestety działą tylko w aktywnym oknie. W dodatku w tym czasie nie mogę robić nic innego.

Chciał bym aby te operacje odbywały się w tle, tzn. że bocik klikał by sobie a ja w tym czasie mógł bym przeglądać sobie internet lub oglądaćfilm. Nie minimalizował bym Clienta Metina. Był by po prostu w tle.

Szukałem w internecie różnych sposobów, ale niestety jako początkujący nie udało mi się rozwiązać tego problemu. Stwierdziłem że zamiast szukać na ślepo lepiej się zwrócić z tym do bardziej doświadczonych użytkowników. Czytałem coś o controlclick, jednak nie wiem jak mam go użyć w tej sytuacji i czy w ogóle spełni moje oczekiwania.

Pozdrawiam.

controlclick/controlsend.

Jednak w metinie jest hackshield i musiałbyś go pierw obejść by to zadziałało.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

To prywatny serwer (konkretnie amarenamt2 jeśli to ważne), więc nie wiem czy tam też jest hack shield. Bez problemu odpalająsię tam pliki .mix z bs na przykład.

Nie lubię spamu!

Opublikowano

Możesz spróbować, ale to wątpliwe. Gry mogą wyłączać tworzenie obrazu/odbieranie sygnałów gdy są zminimalizowane. Jak się nie uda to możesz za to np. pomniejszyć sobie okno i ustawić na 800x600 gdzieś w rogu ekranu i próbować tak ControlClick/CotrolSend, jak w tle się nie uda(a prawie na pewno się nie uda) to możesz tak spróbować - powinno działać.

Opublikowano

"Gry mogą wyłączać tworzenie obrazu/odbieranie sygnałów gdy są zminimalizowane." - nie chce mnimalizować tylko mieś to w tle, na drugim planie.

"pomniejszyć sobie okno i ustawić na 800x600 gdzieś w rogu ekranu" - też odpada bo wtedy i tak by musialo być na pierwszym planie i nie mół bym nic zrobić.

Jeśli się tak nie da to trudno, musze tego używać gdy odchodza na chwilęod kompa ;p

Nie lubię spamu!

Opublikowano

"Gry mogą wyłączać tworzenie obrazu/odbieranie sygnałów gdy są zminimalizowane." - nie chce mnimalizować tylko mieś to w tle, na drugim planie.

"pomniejszyć sobie okno i ustawić na 800x600 gdzieś w rogu ekranu" - też odpada bo wtedy i tak by musialo być na pierwszym planie i nie mół bym nic zrobić.

Jeśli się tak nie da to trudno, musze tego używać gdy odchodza na chwilęod kompa ;p

Zawsze możesz spróbować, nie wiem jak działa Metin więc może się udać.

Opublikowano

"Zawsze możesz spróbować, nie wiem jak działa Metin więc może się udać." - A ja nie wiem jak dokładnie działa controlclick i jak go użyć w cliencie meina xD

Nie lubię spamu!

Opublikowano

Gdy w SciTE naciśniesz F1(ale tylko jeśli obecnie wyświetlony skrypt jest zapisany gdzieś na dysku), to wyświetli ci się dokumentacja. Klikasz Indeks, wpisujesz nazwę funkcji/zagadnienia i masz szczegółowy opis składni, przyjmowanych argumentów, zwracanych wartości, różne uwagi bądź objaśnienia oraz przykłady użycia.

Opublikowano

Tyle to ja wiem :D Ale nie znam bardzo dobrze angielskiego przez co nie wiem co mam dać w 3 parametrze żeby mi klikało dokładnie na to co chce, albo żeby w ogóle działało.

Nie lubię spamu!

Opublikowano

ControlClick ( "title", "text", controlID [, button = "left" [, clicks = 1 [, x [, y]]]] )

Pierwszy - tytuł okna.

Drugi i trzeci - nieistotne, wpisz odpowiednio "" i NULL

Reszta - przycisk, ilość kliknięć, x i y miejsca które ma kliknąć

Opublikowano

ControlClick("Amarena! Wejdź w świat pełen przygód!",Null,Null,"left",1,1269,683)

Dla przykładu zrobiłem tylko jedną linijke kodu, która klika w przycisk pokazuchący/chowający ekwipunek.

Niestety nic się nie dzieje. Pogram nie klika.

Albo źle zrobiłem tą instrukcję, albo po prostu to nie działa w moim przypadku :D

Nie lubię spamu!

Opublikowano

ControlClick("Amarena! Wejdź w świat pełen przygód!",Null,Null,"left",1,1269,683)

Dla przykładu zrobiłem tylko jedną linijke kodu, która klika w przycisk pokazuchący/chowający ekwipunek.

Niestety nic się nie dzieje. Pogram nie klika.

Albo źle zrobiłem tą instrukcję, albo po prostu to nie działa w moim przypadku :D

Możesz zapisać zwróconą przez funkcję wartość, jeśli zwróciła 0 to znaczy że był jakiś błąd.

Oprócz tego nie wiem czy to przyjmuje współrzędne pulpitu, czy np. względne okna(czyt. liczone od lewego górnego rogu okna gry).

Spróbuj też najpierw z oknem tego Metina na wierzchu, tak aby było widoczne i SciTE i Metin.

Opublikowano

Możesz zapisać zwróconą przez funkcję wartość, jeśli zwróciła 0 to znaczy że był jakiś błąd.

Oprócz tego nie wiem czy to przyjmuje współrzędne pulpitu, czy np. względne okna(czyt. liczone od lewego górnego rogu okna gry).

Spróbuj też najpierw z oknem tego Metina na wierzchu, tak aby było widoczne i SciTE i Metin.

Tak właśnie testowałem, że były oba okna widoczne. Współżędne podałem okna, nie pulpitu. Po uruchomieniu tej linijki kodu w grze powinno schować się lub pokazać okno ekwipunku. Nic takiego się nie dzieje.

Nie lubię spamu!

Opublikowano

Tak właśnie testowałem, że były oba okna widoczne. Współżędne podałem okna, nie pulpitu. Po uruchomieniu tej linijki kodu w grze powinno schować się lub pokazać okno ekwipunku. Nic takiego się nie dzieje.

Mówiłem, że metin2, jak i serwery mt2 powstałe na plikach 2k10+ mają w sobie hackshielda (zabezpieczenie, przez co nie można działać w tle bez obejścia).

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

trzeba się odwołać bezpośrednio do api gry by używać,  zresztą post wyżej wytłumaczono dlaczego nie działa . dodam że z obejściem tez by nie działało . czyli wielkie g... ze sterowaniem w tle czy klikaniem myszką

działa tylko w konsoli czyli głownie oknach chatu, reszta czyli klikanie czy sterowanie w tle wymaga bardziej złożonego skryptu  ( jest możliwe takie działanie na 100% ) wystarczy go sobie napisać czy poszukać i umieć zastosować 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...