Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja systemu z poziomu systemu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam otóż takie pytanie.

Będę zmieniać dysk, gdyż na swoim mam około 2% bad sectorów, niestety zerowanie ani remap nie pomogły, więc muszę kupić dysk.

I tutaj rodzi się pytanie, czy będę miał możliwość zainstalować jakoś system, na innym dysku, z poziomu tego systemu który mam.

Niestety pendrive wysiadł, więc nie mam możliwości z niego zbootować, a nagrywarki płyt też nie posiadam.

Więc pytanie czy z poziomu tego systemu Windows 7 który mam będę mógł zainstalować system na drugi dysk?

Pozdrawiam.

Opublikowano

tak ale po co jak lepiej wywalić stary dysk jak nie potrafisz ustawiać botujacych partycji i partycji systemowej 

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jest taka możliwość owszem, wkładasz płytę z Windows, powinna uruchomić się automatycznie, jeżeli nie uruchom bezpośrednio z płyty plik setup.exe

Będziesz miał wybór aby uaktualnić lub zainstalować od nowa system, wybierz to drugie, następnie przy kreatorze dysków musisz wybrać nowy dysk na którym chcesz zainstalować system, poprzednio należy go również sformatować.

Opublikowano

Jest taka możliwość owszem, wkładasz płytę z Windows, powinna uruchomić się automatycznie, jeżeli nie uruchom bezpośrednio z płyty plik setup.exe

Będziesz miał wybór aby uaktualnić lub zainstalować od nowa system, wybierz to drugie, następnie przy kreatorze dysków musisz wybrać nowy dysk na którym chcesz zainstalować system, poprzednio należy go również sformatować.

"Niestety pendrive wysiadł, więc nie mam możliwości z niego zbootować, a nagrywarki płyt też nie posiadam."

Gościu czytaj dokładnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...