Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki system operacyjny wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam złożony komputer do gier , tylko niewiem jaki system wybrać.Mam do wyboru:

Win 8.1 64BIT

Win 7 64BIT

Który z nich będzie lepszy do gier?

Z czego co widziałem w win 8 bardzo mi się spodobały te kafelki , a nie to co w win7.

Proszę o szybką odpowiedż.Dodam jeszcze , że gram w gry takie jak: CS:GO,MINECRAFT,GTA 5.Pozdrawiam.

Opublikowano

Bierz 7. Najlepszy system.

"Nie sprzęt, lecz technika czyni z Ciebie zawodnika."

Może taki małe "Lubię to", za pomoc ?

Opublikowano

Win 8.1 jest nawet trochę lepszy w testach wydajnościowych niż windows 7, powiem ci że dużo osób nie jest do niego przekonanych pod tym względem że chodzą nawet opinie w internecie że co drugi windows jest udanym systemem, lecz testy same ukazują jak naprawdę jest. tu masz info http://pclab.pl/art55136.html

informacje same mówią za siebie:

Nieco większe różnice stwierdziliśmy, mierząc czas uruchomienia systemu operacyjnego. Windows 8.1 ładował się o ponad 20% szybciej od Siódemki, a wybudzenie po uśpieniu następuje o mniej więcej 14% szybciej. To usprawnienie jest szczególnie istotne dla posiadaczy laptopów i tabletów.

Warto też wspomnieć że windows 8 ma obsługiwany nowy Directx 11.1, gdzie pozostałe systemy nie mają tej możliwości, to dla graczy bardzo wielka zmiana i różnica. 

Jest jeszcze co najmniej jeden powód, dla którego wybierając system do gier, można się skłaniać ku Ósemce. Jest to obsługa najnowszego DirectX 11.1, który jest integralnym składnikiem Windows 8/8.1, niedostępnym na wcześniejszych platformach. Pełnię możliwości nowe biblioteki Microsoftu pokażą już za kilka dni, 29 października, kiedy to do sprzedaży trafi hit tej jesieni, Battlefield 4. Jest to pierwsza gra w pełni wykorzystująca DirectX 11.1. Dlaczego o tym wspominamy? Bo według niektórych źródeł użycie właśnie tych nowych bibliotek znacząco odciąża procesor w wykonywaniu operacji związanych z generowaniem animacji związanej właśnie z najnowszymi bibliotekami DirectX.

Po testach sami możemy stwierdzić że windows 8 jest lepszym systemem niż windows 7. 

Opublikowano

a dalej nie wszystkie gry obsluguja 8/8.1 

Windows 8.1 obsługują wszystkie gry które były wydane po wprowadzeniu Windowsa 8 na rynek.

Po drugie Windows posiada opcje która pozwala na uruchomienie gier w zgodności ze starszymi wersjami systemu Windows nawet takimi jak 95 , 98 czy XP

Opublikowano
Windows 7 w wersji bodajze home premium czy tam ultimate tez posiada ta opcje ;> 

Taką opcje posiadały już dawno systemy Windows, chodzi tu o kompatybilność ze wszystkimi programami, jak i wydajność pod tym względem Windows 8.1 wypada najlepiej, sami gracze stwierdzili to podczas gier na systemach, więc warto się tym sugerować zresztą jak już wspomniałem, pod względem obsługi DirectX 11.1 który jest już wbudowany w system Windows 8 , gdzie inne systemy są nieobsługiwane, daje lepsze rezultaty i efekt w grach niż na Windows 7 . Również jak wspomniałem wyżej warto przeczytać artykuł w testach na ten temat. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...