Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzisz o takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Hmm od czego by tu zacząć, może się przedstawię nazywam się Mateusz mam 20 lat, mój nick w grach "Kennar".

Ostatnio przeglądałem serwery i większość to Survival+Gildie, wpadłem na pomysł aby zrobić coś innego niż większość, posiadam mocną maszynę VPS na której mogę postawić sporo serwerów i myślę o serwerze Realistyczny Survival, bez żadnych gildii czy czegoś. Myślałem o normalnym dropie nie ze stone lecz z rud, kilku dodatkowych urozmaiceń, dodatkowo mapa 10k kratek. Mapa oczywiście nie zwykła bo to już nie było by to samo, lecz mapa wygenerowana przez Terrain Control. Serwer który będzie posiadał 150-300 slotów na start. Spawn hmm może jakaś mała osada w lesie ?, gdzie co jakiś czas Administracja oraz Budowniczy, będą tworzyli nowe miasta gdzie Gracze będą mogli chodzić i handlować z NPC. Oczywiście jak Survival to bez działek oraz cuboidów dla graczy. Tak więc nie przedłużając wypowiedzi planuję zrobić serwer Realistyczny Survival który posiadał by:

- Drop z rud.

- Brak gildii oraz cuboidów dla Graczy.

- Spawn "Mała osada w lesie".

- Planowane dodanie miast.

- I więcej Waszych pomysłów.

Oczywiście serwer będzie rozwijany, nie zostanie porzucony w ciągu kilku dni czy też tygodni. 

Wraz ze znajomym chcemy stworzyć naprawdę dobrą sieć serwerów Minecraft, a wszystko to z myślą o Graczach.

Jeśli macie jakieś propozycje co można dodać do serwera Realistyczny Survival piszcie, każdą wiadomość odczytam i jeśli mi się spodoba dodam ją do listy :)  

bez reklam

Opublikowano

Zwykłe survivale bez gildii przejadły się już wieki temu i to, że frakcję są teraz modne tylko to potwierdza. Wątpię żebyś przyciągnął więcej niż 50 graczy na taki serwer.

Opublikowano

Zwykłe survivale bez gildii przejadły się już wieki temu i to, że frakcję są teraz modne tylko to potwierdza. Wątpię żebyś przyciągnął więcej niż 50 graczy na taki serwer.

Hmm dlatego też napisałem ten temat, aby się dowiedzieć co i jak :) 

Więc hmm może dodać jakiś wybór klas dla graczy lub coś innego ?

Nie przekonuje mnie ten pomysł. Poza tym jak masz zamiar uniemożliwić używanie x raya?

Autorski plugin znajomego na anty xray :) 

bez reklam

Opublikowano

­Zwykły kolejny Survival+Gildie, bez pluginu na gildie, nie lepiej wymyślić coś autorskiego? Jeżeli już zamierzasz takie coś robić, to zainwestuj w kursy JAVA, bądź ucz się sam i napisz autorskie pluginy do niego, wtedy serwer będzie niepowtarzalny i będziesz miał wiele graczy.

sygnatura.png

Opublikowano

Cześć. 

Według mnie możesz postawić tryb serwerowy SkyBlock, ponieważ jest teraz mało tworzonych takich trybów, a graczy zainteresowanymi serwerem z pewnością zdobędziesz. W innym wypadku ewentualnie już zrób ten tryb Survival, ale pamiętaj, że na serwerze musi być ogarnięta i pomocna administracja dla graczy. Dodatkowo pozmieniaj nieco pomysły i zrób ten tryb serwerowy Survival z innymi pomysłami niż jest takich samych pomysłów 1000 u innych serwerów. Z biegiem czasu jeżeli serwer będzie ciekawy dla graczy, to sami na niego będą się zbierać i efekty zobaczysz. 

Powodzenia. 

Opublikowano

Cześć. 

Według mnie możesz postawić tryb serwerowy SkyBlock, ponieważ jest teraz mało tworzonych takich trybów, a graczy zainteresowanymi serwerem z pewnością zdobędziesz. W innym wypadku ewentualnie już zrób ten tryb Survival, ale pamiętaj, że na serwerze musi być ogarnięta i pomocna administracja dla graczy. Dodatkowo pozmieniaj nieco pomysły i zrób ten tryb serwerowy Survival z innymi pomysłami niż jest takich samych pomysłów 1000 u innych serwerów. Z biegiem czasu jeżeli serwer będzie ciekawy dla graczy, to sami na niego będą się zbierać i efekty zobaczysz. 

Powodzenia. 

Myślałem o serwerze SkyBlock, mam już trochę pomysłów na niego, lecz wpierw chciałem zrobić serwer Survival 

bez reklam

Opublikowano

Mało urozmaiceń na serwerze nie przekonuje kolejny survival, jak kolega 2up napisał o skyblocku to się zastanów nad nim bo teraz zmniejszyła się ilość skyblockow

Profil Steam ---->  *Kliknij*

Chcesz posnapować? *-* Dodaj : gabryyy997

Opublikowano

Mało urozmaiceń na serwerze nie przekonuje kolejny survival, jak kolega 2up napisał o skyblocku to się zastanów nad nim bo teraz zmniejszyła się ilość skyblockow

W sumie to teraz 3/4 serwerów to survival+gildie, na każdym serwerze to sami i nie różnią się niczym. Nawet jeśli ktoś piszę że są tam autorskie pluginy to w większości przypadków są to pluginy z internetu przerobione. 

Więc chętnie wysłucham Waszych propozycji pod serwer SkyBlock :) co chcielibyście na nim zobaczyć

bez reklam

Opublikowano

Autorski anty x-ray? Ludzie skończcie już z tymi "autorskimi pluginami" bo to się nudne robi...

@aw

Również polecałbym ci zrobić dobry skyblock i nie pchać się w świat odgrzewanych kotletów.

Opublikowano

Myslę że serwer by wypalił tylko by musiał być dobrze dopracowany.

czy dobrze dopracowany to nie powiedział bym bardziej chodzi o reklamę, kumpel który zajmuje się zleceniami pod serwery (chodzi głównie o konfiguracje - przerabianie pluginów) otworzył swój serwer z bungecord, posiadał tryby:

survival+gildie

survival

dziąłki+survival

jail

skyblock

i wszystko padło , po prostu tego jest dużo w necie. A jak masz zamiar zrobić serwer który wypali to zrób taki jakiego jeszcze nie ma.

Tradycyjnych survivali bez działek i gildii jest już trochę w necie

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

O reklamę nie muszę się martwić, mam kilku większych YouTuberów którzy zrobią reklamę.

bez reklam

Opublikowano

Myslę że serwer by wypalił tylko by musiał być dobrze dopracowany. 

Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...