Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak rozpoczac swoja przygode na yt ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.Ciagle sie zastanawiam jak rozpoczac przygode na yt.Chce nagrywac gameplay'e z gier.Ale od baaaardzo dlugo nie moge sie jakos przelamac.Mianowicie nie mam pojecia jak zaczac 1 odcinek ?

Co w nim powinno byc ? 

Przedstawic się powiedziec troche o sobie i co bede nagrywal czy jak ? Czy w filmiku pierwszym odrazu zaczac grac po przedstawieniu czy jak ;P

Sorki za nieogarniętą stylistycznie pisownie,dziękuje dobranoc.

ie068n.jpg
Opublikowano

Jeżeli masz 12 lat , nie przeszedłeś jeszcze mutacji i grasz w minecraft to odpuść :P

A tak serio to najpierw ogarnij sobie intro,tło i avatar.

6jnc40.gif

Opublikowano

Jeżeli masz 12 lat , nie przeszedłeś jeszcze mutacji i grasz w minecraft to odpuść :P

A tak serio to najpierw ogarnij sobie intro,tło i avatar.

Tak trudno wejsc na profil i sprawdzic ile mam lat ;P ? Mam 18 lat.   [Chociaz chyba nie załapalem ironii]

Intro mam avatar mam,tlo nie umiem robic.    [no ale tlo chyba nie najwazniejsze co nie ;P ? chodzi o to zeby zainteresowac widzow,a ktorys kiedys sam z dobrej woli zrobi ;P]

ie068n.jpg
Opublikowano

Jeśli masz zamiar zrobić jakiś amatorski kanał, ze słabymi gameplayami, słabym komentarzem, nudne jak flaki z olejem, to sobie odpuść. Żeby być dobrym youtbuerem trzeba umieć trzymać przy sobie ludzi, tak, aby oni koniecznie chcieli zobaczyć każdy odcinek. Filmy muszą być ciekawe albo śmieszne, tylko nie możesz robić z siebie pośmiewiska (isamu i reszta gimbo armi). 

Opublikowano

Teraz na zwykłym gameplayu nie przyciągniesz widowni. Teraz każdy stawia na show, a wielcy ytberzy, którzy zostali przy tradycyjnej formie kręcenia gier odnotowują spadki wyświetleń. 

Opublikowano

Musisz mieć znajomości, bez nich wyciągniesz max. 100 subów.

Mówisz tak, bo po roku nagrywania minkraftuf miałeś 20 subskrypcji? Jeśli ktoś ma talent i wiedzę spokojnie się wybije bez żadnego wsparcia.

Opublikowano

Mówisz tak, bo po roku nagrywania minkraftuf miałeś 20 subskrypcji? Jeśli ktoś ma talent i wiedzę spokojnie się wybije bez żadnego wsparcia.

Nie nagrywałem minecrafta. Wsparcie jest niezbędne. Jak się nie pokazujesz to nikt ciebie nie widzi i nie masz widowni. Na prawie każdym forum jest o początku z Jutubem("wiele potrafie, letspleje, po mutacji") i wszyscy lądują na tzw. ciemną stronę Youtuba.

Opublikowano

Nie nagrywałem minecrafta. Wsparcie jest niezbędne. Jak się nie pokazujesz to nikt ciebie nie widzi i nie masz widowni. Na prawie każdym forum jest o początku z Jutubem("wiele potrafie, letspleje, po mutacji") i wszyscy lądują na tzw. ciemną stronę Youtuba.

Dziwne, ja swojego czasu (dawno i nie prawda) nagrywałem i w ciągu 2/3 miesięcy miałem ponad 2k widzów. Wytłumaczysz to? Jeśli ktoś ma pojęcie o tym co robi i podoba się to ludziom, to widownia sama przyjdzie. 

Opublikowano

Dziwne, ja swojego czasu (dawno i nie prawda) nagrywałem i w ciągu 2/3 miesięcy miałem ponad 2k widzów. Wytłumaczysz to? Jeśli ktoś ma pojęcie o tym co robi i podoba się to ludziom, to widownia sama przyjdzie.

Kupowanie subów/Spaming w komentarzach. W sumie suby to głupota, bo Subskrybuj naciska się raz, a ogląda się rzadziej.

Jak miałeś po wrzuceniu w ciągu tygodnia 2 tyś. wyświetleń to propsy.

Opublikowano

Kupowanie subów/Spaming w komentarzach. W sumie suby to głupota, bo Subskrybuj naciska się raz, a ogląda się rzadziej.

Jak miałeś po wrzuceniu w ciągu tygodnia 2 tyś. wyświetleń to propsy.

Takie coś to istna głupota, gołym okiem idzie zobaczyć czy kanał jest tworzony w ten sposób, czy profesjonalnie. Twoim zdaniem każdy kanał jest promowany przez inne, a zobacz ile gwiazd youtuba samo się wybiło, bo mieli pomysł, bo są profesjonalistami. Abstrachuje, Z dupy i wiele innych. Nie promował ich nikt na siłę, stali się sami sławni. Rzecz jasna Vlogerstwo a zagrajmerstwo, to 2 różne rzeczy, ale chcę tylko udowodnić, że nie masz racji.

PS 2k nie, bo żaden youtuber nie ma pod każdym filmem tyle wyświetleń co subów, jest to praktycznie nierealne. 

Opublikowano

Czasami ludzie mają więcej wyświetleń niż subów. Ludzie zrobią jakiś poradnik i boom, 500 tyś. a ma 1000 subów.

Co do vlogów dam Ci linka

https://m.facebook.com/MediakraftPolska?refsrc=https%3A%2F%2Fpl-pl.facebook.com%2Fsearch.php&_rdr

Wylęgarnia Youtuberów. Był wywiad z Dankanem, który mówił że zanim dołączył do Mediakraftu to skoczyło mu kilka tysięcy subów i stał się rozpoznawalny.

Opublikowano

Musisz posiadać :
- dobry sprzęt, żadnych ścinek,
- dobry internet,
- nienaganną wymowę,
- profesjonalność,

i tutaj jedna z dwóch cech :
jesteś super pro hiper mega gejmer i masz wsparcie od asusa, msi oraz razera,
lub potrafisz zabawić widownie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...