Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Abonament za golda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

podobno ma być takie coś wprowadzone

mam takie pytanka:

kiedy dokładnie się takie coś pojawi?

ile będzie to kosztowało i ile bym musiał grać nie mając jeszcze dużego lvla?

Gość koxxxik12
Opublikowano

Ma się to pojawić w patchu 6,1 ,a kiedy on będzie to jeszcze nie wiadomo ,dokładnej daty nikt nie podał. Na "czarnym rynku" da się wychaczyć za 50k golda 30 dni gry co moim zdaniem nie jest zbyt dużo.

Opublikowano

Cena w goldzie będzie zależna pewnie od serwera.  Będzie zapewne tez podyktowana tym ile kosztuje 1k golda na danym serwerze w rzeczywistej walucie.

2sbu2dv.png

Opublikowano

Nie wiadomo kiedy patch 6.1 ma być, bo wciąż nad nim pracują. Z ostatnich wieści wynika jednak, że otwarcie Blackrock Foundry nie ma nic wspólnego z patchem. A cena subskrypcji za golda może być też zależna ile osób na danym serwerze gra, bo jeśli to będzie martwy serwer, to cena pewnie będzie niska.

Opublikowano

Podobni na globalu można nieźle dorobić teraz robiąc rajdy hc25 z cata i sprzedać wszytko u vendorów jak leci. Tylko DK w Blood na 100 lv jest  potrzebny do tego. 

2sbu2dv.png

Opublikowano

Podobni na globalu można nieźle dorobić teraz robiąc rajdy hc25 z cata i sprzedać wszytko u vendorów jak leci. Tylko DK w Blood na 100 lv jest  potrzebny do tego. 

Śmiechłem. Każda klasa może i nawet bez DK. Np. z takiego FireLands ponad 1k golda idzie wyciągnąć. I wcale to nie jest "nieźle". Bardziej opłaca się sprzedawać flaski i minimum 400G dziennie wpada.

Opublikowano

Jeśli chodzi o kupowanie abonamentu za gold to zastanawia mnie jedna rzecz. Czy faktycznie Blizzardowi opłaciłoby się ewentualne dostosowywanie ceny do ilości graczy na serwerze. Trzeba zauważyć, że w momencie gdy zostanie dodana opcja kupowania abo za gold to cała ekonomia gry może się zmienić. Gold pewnie poszybuje w górę jeśli chodzi o wartość.

Mam nadzieję, że Blizz przygotowany jest na każdą ewentualność. Mnie osobiście cieszy, że w końcu gold będzie do czegoś służył a nie tylko gromadził się bez końca :P

Opublikowano

Śmiechłem. Każda klasa może i nawet bez DK. Np. z takiego FireLands ponad 1k golda idzie wyciągnąć. I wcale to nie jest "nieźle". Bardziej opłaca się sprzedawać flaski i minimum 400G dziennie wpada.

Każda może ale DK zrobisz to z najmniejszym ilvelm.

@1361622928-U485574.pngDonbasUkraina

Z tego co się orientuje abonamentu nie będziesz kupował w samej grze tylko w sklepie Blizzarda  za realna gotówkę jako token czy coś takiego. Taki token będziesz mógł sprzedać mi za golda  w grze,i to raczej gracze będą ustalać wartość takiego tokena na danym serwerze.

2sbu2dv.png

Opublikowano

Każda może ale DK zrobisz to z najmniejszym ilvelm.

Mam nadzieję, że masz jakieś dowody na swoją tezę o DK? Bo mając już 90/100 można mieć głęboko w poważaniu ilvl, ponieważ dopiero raidy z mopa są wymagające... A robienie ich wcześniej jest i tak stratą czasu, ponieważ nie mamy progresu z garnizonu oraz ewentualnego sprzętu z niego.

Opublikowano

Z tego co się orientuje abonamentu nie będziesz kupował w samej grze tylko w sklepie Blizzarda  za realna gotówkę jako token czy coś takiego. Taki token będziesz mógł sprzedać mi za golda  w grze,i to raczej gracze będą ustalać wartość takiego tokena na danym serwerze.

Dzięki za objaśnienie sprawy. To w sumie bardzo interesujące rozwiązanie! ;) Oby jak najszybciej je wprowadzili :D

Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję, że masz jakieś dowody na swoją tezę o DK? Bo mając już 90/100 można mieć głęboko w poważaniu ilvl, ponieważ dopiero raidy z mopa są wymagające... A robienie ich wcześniej jest i tak stratą czasu, ponieważ nie mamy progresu z garnizonu oraz ewentualnego sprzętu z niego.

Nie jest to temat do prowadzenia tej rozmowy więc jeśli chcesz więcej info wyczytać na ten temat to na fanowskich portalach o wowie można poczytać o radowaniu HCków z cata dla zarobku.

Edytowane przez razielek

2sbu2dv.png

Opublikowano

Na jednym w woartali widziałem ploty, że cena niby ma zależeć od osób na serwerze oraz oscylować w granicach kilkunastu tysiącach golda. Ile w tym prawdy nie wiem. Takie rozwiązanie podobno miałoby zablokować transfer. Ale to pewnie zwykła plota.

/little ot

Nie jest to temat do prowadzenia tej rozmowy więc jeśli chcesz więcej info wyczytać na ten temat to na fanowskich portalach o wowie można poczytać o radowaniu HCków z cata dla zarobku.

Owszem jest. I sam go zresztą poruszyłeś. No, chyba że specjalnie zacząłeś pisać nie na temat. Nvm. Czepiam się, ponieważ wypisujesz bzdury podobne do tych, że w innych dodatkach usunęli worgenów np.. W dodatku nie poparte grą na globalu(#6

Opublikowano

Przepraszam w  jakim ja temacie napisałem że usunęli worgenów?  Nie jest to bzdura tylko faktem że ludzie rajduja hcki z kata dla zarobku i najczęściej jest to właśnie alt DK.

2sbu2dv.png

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam w  jakim ja temacie napisałem że usunęli worgenów?  Nie jest to bzdura tylko faktem że ludzie rajduja hcki z kata dla zarobku i najczęściej jest to właśnie alt DK.

Czytaj ze zrozumieniem, OK? To tak na przyszłość. Bzurą jest informacja, że "DK naj-"(przekonywałeś o tym w poprzednich postach) i jest podobna do wypisywanych na forum, jak ta o rasach po Cata... Niech będzie najczęściej wybieraną, ale nie wprowadzaj ludzi w błąd, ponieważ DK wybierany jest tylko i wyłącznie dlatego że szybko dobija się poziom z 55. Temat dot. abonamentu za golda, więc m.in. ludzie mogą też szukać informacji o zarobkach na przyszły model, gdzie można to robić każdą klasą bez zwracania uwagii na ilvl.  Tyle ode mnie. Zmusiłeś mnie od kompletnego ot. 

/edycja

Ja swoje napisałem jak ktoś będzie chciał to sprawdzić, i wyczyta podobne info na innych forach to i tak to sprawdzi. Normalne jest że Dk w plate lepiej się będzie trzymał na nogach niż np postać w clotah. Jest to mój ostatni post na ten  temat  w tym temacie. Dalsza dyskusja nie ma sensu a zakrawa o warna. Z WoDem dostajesz boost na 90 lv dowolnej postaci więc nie o  expa tu chodzi. Ty sobie żyj w sowim przekonaniu a idę na waciki  zarobić solując sobie swoim DK na 100 lv rajdy z cata.  Piss and love.

O Boże. Szkoda mi Cię... Nadal do Cb nie dotarło, że raidy do mopa mają w d***e podział na rodzaj zbroi/klasy... Mondrla z privów...Nawet inny użytkownik dał film, ale to też "moje przekonanie".

Edytowane przez januszq
Opublikowano (edytowane)

Ja swoje napisałem jak ktoś będzie chciał to sprawdzić, i wyczyta podobne info na innych forach to i tak to sprawdzi. Normalne jest że Dk w plate lepiej się będzie trzymał na nogach niż np postać w clotah. Jest to mój ostatni post na ten  temat  w tym temacie. Dalsza dyskusja nie ma sensu a zakrawa o warna. Z WoDem dostajesz boost na 90 lv dowolnej postaci więc nie o  expa tu chodzi. Ty sobie żyj w sowim przekonaniu a idę na waciki  zarobić solując sobie swoim DK na 100 lv rajdy z cata.  Piss and love.

Edytowane przez razielek

2sbu2dv.png

Opublikowano

Kto oglądał filmiki MioneLoL, ten wie że już z patchem Firelandów, dało radę solować raidy CATA. Przykład.

Da się? Da się.