Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Dying Light

zigaopl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-928861-0-17413700-1423144214_thumb.jpg

Witam was i chciałbym wam przedstawić zapowiedź serwera
Dying Light

Jak widać po nazwie serwer będzie bazował na podstawie gry.

Będziemy zmagać się z krwiożerczymi zombie, walczyć z innymi graczami nawet o zaledwie butelkę wody. Oczywiście będą tony misji z nagrodami u npc. Eksploracja mapy to najważniejsza rzecz nie dojść, że możemy znaleźć unikatowe itemy to jeszcze możemy znaleźć misje poboczne. Serwer będzie mieć fabułę ale nie będzie ona zbytnio wpływała na rozgrywkę bo przecież nie każdy gra równo z fabułą.

Ważne:

-Pragnienie:szukaj butelek wody aby je wypić i uzupełnić pragnienie (Pasek XP)
-Misje u NPC: za wykonanie dostajemy ciekawe itemki.
-Nowy crafting: na mapie będziemy znajdywać jak wycraftować np katanę (craftingi będą niestandardowe.)
-Bronie palne
-Zombie: dniem jest ich mniej i są słabsze, przeciwnie nocą
-Pieniądze: w niektórych safe hausach będą sklepy gdzie będzie można kupić itemy.

Na razie ty chyba na tyle :P
napiszcie w komentarzu czy zagracie/ co dodać itp :) Dzięki !
(data startu servera: narazie nie znana :C )

żebyście się nie nudzili robimy serwer pvp więc jak chcecie wbić pvp.gomc.pl dzisiaj wieczorem lub jutro start ;)

Opublikowano

No no no :) Ale teraz pluginy itp

25 POST 50 POST 100 POST 150 POST | 200 POST | 225 POST | POZIOM 1 OSIĄGNIĘTY!

| 250 POST | 300 POST | 325 POST | 350 POST | 400 POSTPOZIOM 2 NIE OSIĄGNIĘTY!

| 500 POST | 600 POST | 700 POST | 800 POST | 900 POSTPOZIOM 3 NIE OSIĄGNIĘTY!

Opublikowano

Modów nie będzie damy radę wszystko na pluginach :P ale nie wiem czy to jest pewne bo na razie robię pvp serwer też gorąco zapraszam ;))) jak coś ip będzie pvp.gomc.pl

Opublikowano

Epicki serwer na pewno coś z niego będzie! 10/10

Moja specjalność:

Pisanie bez sensownych postów! :P

Opublikowano

Przepraszam ale zapomniałeś o najważniejszej według mnie rzeczy. Czyli o PARKOURZE. Czym niby ten serwer będzie się różnił od innych? Tylko tym że zombie w nocy są silniejsze? Gracze z pewnością by chcieli skakać wyżej i mieć możliwość wspinaczki. Jeszcze jeden drugi ważny co z mapą? Musi ona być oparta na mapie z Dying Light skoro bazuje na tym twój serwer jeśli będzie on pobrany z internetu na pewno nie zawitam z ekipą. Na razie nie jestem do końca przekonany sama prezentacja nie zachęca. 

Opublikowano

Przepraszam ale zapomniałeś o najważniejszej według mnie rzeczy. Czyli o PARKOURZE. Czym niby ten serwer będzie się różnił od innych? Tylko tym że zombie w nocy są silniejsze? Gracze z pewnością by chcieli skakać wyżej i mieć możliwość wspinaczki. Jeszcze jeden drugi ważny co z mapą? Musi ona być oparta na mapie z Dying Light skoro bazuje na tym twój serwer jeśli będzie on pobrany z internetu na pewno nie zawitam z ekipą. Na razie nie jestem do końca przekonany sama prezentacja nie zachęca. 

Mapa będzie autorska :D Bardzo podobna do gry a o parkourze to tak, że mapa będzie przystosowana do parkoura standardowego do minecraft ale właśnie dobrze napisałeś wysokie skoki :) coś o tym pomyśle ale bardzo dobry pomysł więc raczej zastosuje :) Dzięki za opinie i pomysl. Baj :D

Opublikowano

"Serwer będzie mieć fabułę ale nie będzie ona zbytnio wpływała na rozgrywkę bo przecież nie każdy gra równo z fabułą."

Rozumiem, że nie będziecie robić rozbudowanej fabuły, która w DL jest podstawą i to tylko dlatego, że parę osób jej nie przeczyta. Jak dla mnie, jest to słabe wytłumaczenie.

Opublikowano

"Serwer będzie mieć fabułę ale nie będzie ona zbytnio wpływała na rozgrywkę bo przecież nie każdy gra równo z fabułą."

Rozumiem, że nie będziecie robić rozbudowanej fabuły, która w DL jest podstawą i to tylko dlatego, że parę osób jej nie przeczyta. Jak dla mnie, jest to słabe wytłumaczenie.

Miałem już kila serwerów z fabułą i mało kogo ona obchodziła lecz na serwerze będzie fabuła ale nie taka dokładna litera po literze jak w grze ponieważ nie przeszedłem całej gry a jak by mieliśmy robić wszystko jak w grze to ten serwer by chyba po 2 latach powstał :P 

Pozdrawaim.

Opublikowano

Fabuła powinna wpływać na rozgrywkę i to mocno, ponieważ bez niej gra jest "nijaka" i mija się z celem, tym bardziej gdy robicie serwer na podstawie gry... A tak ogólnie to wszystko zapowiada się w miarę dobrze, w sumie chętnie zagram.

gvpW1Ob.png

Opublikowano

Jednak Ci co będą grać bez fabuły nie będą się w stanie połapać więc nie wiem czy naprawdę opłaca się robić wszystko pod fabułę ;D Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...