Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dungeonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem, ponieważ gdy teleportuje mnie na dungeon wywala mi clienta i nie mogę się potem zalogować na postać, bo wyrzuca do pulpitu podczas ładowania. Jest jakiś błąd z mapą, ale nie wiem o co w tym chodzi.

syserr

0205 10:33:11890 :: CMapBase::LoadProperty(FileName=metin2_map_spiderdungeon_03\MapProperty.txt) - LoadMultipleTextData ERROR ĆÄŔĎŔĚ ľřŔ» °ˇ´ÉĽşŔĚ ¸ą˝Ŕ´Ď´Ů.

0205 10:33:11890 :: CMapManager::LoadMap() Invalid Map Type
0205 10:33:11891 :: CPythonBackground::SelectViewDistanceNum(int eNum=0) mc_pcurEnvironmentData is NULL

Opublikowano

Prawdopodobnie w nazwie MapProperty są duże litery a wszystko powinno być z małej. 

PS. Wiem że tak jest z plikami areadata...., ale niewiem czy z mapproperty też tak jest. Warto w każdym razie spróbować.

Opublikowano

Prawdopodobnie w nazwie MapProperty są duże litery a wszystko powinno być z małej. 

PS. Wiem że tak jest z plikami areadata...., ale niewiem czy z mapproperty też tak jest. Warto w każdym razie spróbować.

Odwrotnie, MapProperty powinno być tak spakowane.

Opublikowano

Mapa może być również źle spakowana.

NP, taka ścieżka, gdzie foldery map są zagnieżdżone w katalogu jak na screenie poniżej:

http://scr.hu/1yl7/0hqat
To mapa jest poprawnie spakowana.

Natomiast, jeśli ktoś pakuje archiwum z mapą w taki sposób, wybierając bezpośrednio mapę:

http://scr.hu/1yl7/8yoy4

To wtedy klient będzie się crashował i wywalał błąd 

Invalid Map Type

arijh2.jpg

Opublikowano

Dzieje się coś dziwnego. Wgrałem sobie wszystko i jak się teleportuję na dungeon to mnie wyrzuca (próbowałem też za pomocą /warp, ale to samo się dzieje). Z ciekawości odpaliłem sobie swojego metka na cliencie z innego serwa gdzie już jest wgrana baronowa i o dziwo działa. Nie wiem co mam źle. W atlasinfo wpis jest, w property również, nawet pliki z mapką sobie skopiowałem z tamtego clienta dla pewności, ale to nic nie pomogło. Gdy przywołam moby na swoim cliencie to je widzę, ale zaś na tamtym widzę tylko metki i to bez nazwy. Sprawdzałem wszystkie pliki, atlasinfo,property,index i nie wiem co mógłbym mieć źle. Zawsze, gdy tepnę się na tą mapkę to mnie wyrzuca.

Opublikowano

Już sobie poradziłem. Ma ktoś może dziłające katakumby? Chodzi mi głównie o mapkę, bo szukam i nie mogę znaleźć. Próbowaliście pomóc, więc macie like :D

Edit: Znalazłem katakumby.

Jeszcze jedno pytanie, żeby nie pisać drugiego tematu. Gdzie w cliencie znajdę plik z minimapą?

Opublikowano

Już sobie poradziłem. Ma ktoś może dziłające katakumby? Chodzi mi głównie o mapkę, bo szukam i nie mogę znaleźć. Próbowaliście pomóc, więc macie like :D

Edit: Znalazłem katakumby.

Jeszcze jedno pytanie, żeby nie pisać drugiego tematu. Gdzie w cliencie znajdę plik z minimapą?

Chodzi Ci o tą pod przyciskiem "M" czy o tą w prawym górnym rogu, jeśli o tą pod M to \etc\ymir work\ui a jeśli o tą drugą to w plikach z mapą.

Opublikowano

Żeby drugiego tematu nie robić napiszę tutaj. Mam problem, ponieważ w piekielnych katakumbach nie widzę mobów. Moby są wgrane na serwer, bo mogę je przywołać. Za pomoc oczywiście like ;)

Edit: Nie widzę mobów przynajmniej na pierwszym poziomie katakumb. Gdy przeniosłem się na drugi poziom widziałem moby.

Opublikowano

Żeby drugiego tematu nie robić napiszę tutaj. Mam problem, ponieważ w piekielnych katakumbach nie widzę mobów. Moby są wgrane na serwer, bo mogę je przywołać. Za pomoc oczywiście like ;)

Edit: Nie widzę mobów przynajmniej na pierwszym poziomie katakumb. Gdy przeniosłem się na drugi poziom widziałem moby.

Hmm może nie ma ich w regenie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...