Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2PL - Warto?

R0BINx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najwiecej osób gra na tbd/tortuga . Zarobek tak jak zawsze : metki , dt( mapki) / kowal . Ja wróciłem i jestem zadowolony . Lecz jak wiesz jest nowa postać . Która moim zdaniem nie pasuje do klimatu metina .

BUM

Pasjonat
Opublikowano

Zależy czego byś oczekiwał. Teoretycznie musisz podjąć decyzję sam tzn. czy masz chęci i siłę, aby od nowa grać, bawić się w eq itd. Do tego potrzebujesz sporo czasu.

Wiele osób wraca i jest zadowolonych, ale także wiele odchodzi.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Czyli polecacie powrót na  PL ?

Jak lubisz długo pograć i masz na to ochote to graj.

Teraz masz dużo łatwiej wyexpić postać niż było kiedyś.

Opublikowano

Warto warto, gowno prawda że wilkołak nie pasuje :D nie ma czegoś takiego jak klimat metina to sobie wymyślili ludzie :D. Klimat nie tworzy gra lecz gracze więc jeżeli dla was  nie ma klimatu metina to przez to że 80% to dzieci. A nie przez to że dodają nowości.

😅

Opublikowano

Jasne, że warto zwłaszcza teraz, ludzi masa, rynek obstawiony po brzegi, ode mnie dodam, że NAJLEPSZYM serwer dla NOWYCH graczy jest serwer Tortuga. Bez inwestowania w isa śmiało pociągniesz bo kuponów sm na rynku nie brakuję więc trochę sprytu w zdobywaniu yang i kupony masz.

Opublikowano

Warto warto, gowno prawda że wilkołak nie pasuje :D nie ma czegoś takiego jak klimat metina to sobie wymyślili ludzie :D. Klimat nie tworzy gra lecz gracze więc jeżeli dla was  nie ma klimatu metina to przez to że 80% to dzieci. A nie przez to że dodają nowości.

Co ty za głupoty gadasz, głównie w gry grają ,,dzieci'' i na tym sie to opiera.

Oczywiście że kiedyś było fajniej, był ten ,,klimat'' gdzie ludzie mieli eq +6/7 i to było fajnie, trzeba było się pomęczyć żeby osiągnąć średni lvl.

Opublikowano

Warto wrucić GM  już nie opi3rdala sie dodali też nową postać wilka (likana) daje evety raz na 7dni lub miesiąc łatwiejszy exp da sie szyciej wybić niż kiedyś.Serwer gdzie gra dużo ludu to Wetar,TBD,Negros najlepsze według mnie brak noobków w m1/m2 panaje język polski xD:D (brak wulgaryzmów) itp itd... POLECAM Grać na Wetar sporo yt'ów sie tam kręci + miła atmoswera zagraj se wojem lub surką jak ogarniesz sprubój bm'em może do expa nie jest aż,taki dobry ale do pvp miazga w ch*j. :P

Opublikowano

Najlepiej na początek zaczynać na Tortudze, ale nie słuchaj ludzi, że gra tam najwięcej ludzi. Najwięcej gra na Negrosie i Samosie, co nie znaczy, że tortuga jest pusta. (tortuga tez ma duzo graczy)

Opublikowano

Według mnie sie nie opłaca.. to co zarobisz np. w tydzień możesz kupić na allegro w 5 minut. Wszystko ustawione pod IS

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Warto wrócić na pla a najlepiej zarobisz na serverze samos :D najlepiej na pocątku troche kasy wysępić chociaż 500k i już jest na start z eq +6

Opublikowano

Warto wrócić na pla a najlepiej zarobisz na serverze samos :D najlepiej na pocątku troche kasy wysępić chociaż 500k i już jest na start z eq +6

Ty wiesz jak wygląda PL ?? W jednym temacie piszesz że najlepiej na SAMOS w innym ze TBD... Zastanów się ... Ciekawe jak długo tam grasz ale za twoją głupotę wyrwiesz bana chyba za niedługo na PL.

Jeśli wracać to tylko na TBD. Najlepiej będzie ci tam zarobić i wystartować, najwięcej ludzi gra. Ale zastanów się nad jakimś hardem jeśli chodi o privy - są lepsze, bardziej oblegane i dopracowane które długo stoją i większa frajda z gry jest.

54169037467327365173.png

Opublikowano

Moim zdaniem na pla nie opłaca się wracać ze względu na to że te ''Nowości'' robią źle na ideologie tej pięknej gry ;)

To już nie to samo co kiedyś że się latało w EQ +4 i grało się tylko po to by mieć 10 defa więcej od kolegi z gildii ;) 

Nie opłaca się polecam ci prywatne serwer za bardzo zepsuli tą grę  :(

Pozdrawiam  <3

Opublikowano

Zależy co chcesz osiągnąć, ja nigdy już nie zacznę od nowa na PL'u, bo wiem ile czasu zajmuje wbicie skilli na G, potem P, biologa, zarabianie na eq, exp itd. Natomiast jest wiele ludzi, którzy grają po prostu dla zabawy i nie chcą osiągać zbyt dużego lvl'a, a ostatnio PL pod tym względem jest super. Najlepszy czas na zaczynanie od nowa jest przed jakimś większym eventem :)

Opublikowano

Wedlug mnie zawsze jest warto grac puki sa ludzie.

Nie kupuj itemow z IS typu 2x drop tylko kup sobie na Allegro od razu yangi, bedzie duzo szybciej

Opublikowano

nie opłaca się wracać na PL'a ~ potwierdzone info :)

z każdą nową aktualizacja dodają jakiś syf.. jak nie 105lv to nową postać zrobioną na odpier_dol :c

Gra na PLu = 0 przyjemności.

Bardziej preferuje privy lecz tylko takie które są robione przez ludzi z głową, a takich w naszej kochanej Polsce jest jak na lekarstwo :)

może w przyszłości ja postaram się o jakiś serwerek to wyczyszcze troche ten zasmiecony rynek :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...