Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Yitian2

stefan2000

Czy opłaca się reaktywować Yitian2  

78 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy serwer ma ruszyć

• od 0 czyli wszyscy startują na równo
      60
    • kopia zapasowa z maja 2013 czyli zwrot eq i postaci do tego okresu
      8
    • nie opłaca się reaktywować serwera
      10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

W ostatnim czasie pojawiła się informacja o reaktywacji starego dobrze znanego serwera o nazwie Yitian2 ( nie jest to żadna podróba tylko prawdziwe pliki )  powstało już tymczasowe forum na którym odbywa się dyskusja na temat czy warto w ogolę ten serwer stawiać a jeśli już to czy ma on startować od 0 czy mają zostać przywrócone postaci wraz z eq z 2013 roku 

Może ktoś będzie zainteresowany tym serwerem chciałby się wypowiedzieć i zagłosować w ankiecie Zaproponować jakieś zmiany 

http://www.yitian2.pl/board/- pod tym linkiem jest forum serwerowe niestety nie jestem pewny czy mogę umieścić tu linkt do niego więc jeśli nie to proszę moda o usunięcie samego linku a osoby o wypowiadanie się i głosowanie w ankiecie tu lub jeśli link jest dozwolony to można i na tamtym forum 

na forum w dziale grafika znajduje się juz część prezentacji serwera dla przypomnienia co na serwerze się znajdowało jeśli ktoś chciałby sobie przypomnieć 

Opublikowano

Ja z chęcią bym pograł na yitianie (po przejściu z nazwy Xlast) wtedy był bodajże max 120 lub 127lvl było 3 sety broni i 2/3 zbroi. Na starcie był PD na 30min którego można było przekładać, exp nie był trudny pamiętam że expiło się w AV2 i jeszcze jedno było expowisko. Ludzi było wtedy od zajeb**** bo serwer był ogarniety.  KD max +5. Więc jeśli odwzorujecie serwer z 2012/13 roku to chętnie zagram. Pozdrawiam.

bk0ZyMF.jpg

Opublikowano

Niestety ale postrzeganie serwerów metin2 zmieniło się od czasów 2012/2013. Jeżeli Yitian2 wyszedłby w tej samej wersji jak w 2012 roku to jestem na 100% pewny, że będzie 50-100 graczy i serwer po 2 tygodniach padnie. Powód? Nuda. Musieliby poświęcić mnóstwo czasu na dodanie dungeonów, dropu, dopasowaniu expa itp itd. Wątpię, że coś takiego wypali :)

Opublikowano

Niestety ale postrzeganie serwerów metin2 zmieniło się od czasów 2012/2013. Jeżeli Yitian2 wyszedłby w tej samej wersji jak w 2012 roku to jestem na 100% pewny, że będzie 50-100 graczy i serwer po 2 tygodniach padnie. Powód? Nuda. Musieliby poświęcić mnóstwo czasu na dodanie dungeonów, dropu, dopasowaniu expa itp itd. Wątpię, że coś takiego wypali :)

Pliki z 2013 r posiadają juz więcej zbroi ,broni,nowe biżu,dom aukcyjny, lodowy wymiar, katakumby,pety  i będą wprowadzone tez nowości do tych plików chodzi głownie o to czy mamy startować od 0 czy zwracać eq i postaci  oraz o to co byście chcieli aby zmienić lub dodać. Exp i drop był tam dopasowany Yitian był 1 z pierwszych serwerów prywatnych i był bardzo stabilny oraz stal bardzo długo  

Opublikowano

jasne że bym zagrał to było by coś a nie jakieś coraz nowsze syfy i nowe xenoxy :) 

Taki serwer = wbijam i gram  <3

Opublikowano

Wow to było coś :D z miłą checią bym zagrał bo na tym serwerze było co robić i było dużo narodu :) Jak najbardziej czekam :) aż łezka w oku się kręci jak odwiedziłem dział grafika :D

Opublikowano

TYLKO STARTY SERWER ZA CZASÓW  MIECZA MAGA ! .          i ZONNI CZY FROST :D ?    JE*AĆ ZONNIEGO 

Opublikowano

Zależy o kim mowa bo najpierw właścicielem był Zoni potem pliki zostały sprzedane Memosowi i teraz to on jest właścicielem projektu :P

Mam na mysli albo Zoniego albo Memosa ponieważ po tym jak yitian upadł wiem że przez jakis czas pliki i domena były do sprzedania na allegro i jestem ciekaw czy to ktoś ze starej ekipy reaktywuje czy poprostu ktos nabył te pliki ;)

33748387117269464751.png

Opublikowano

Dajcie stare czasy Xlasta przemiany w Yitian2 , to był metin bez żadnych run, petów czy ch** wie czego. BS nie było chodź i tak każdy dawał sobie rade w PvP. Były tylko trzy sety zbroi i broni . Bodajże  Bojo-Syrek-Mag i Stalka-Niebianka-Hwang. Był serwer był klimat. Każdy niósł pomoc drugiej osobie. Właśnie na takim serwerze każdy by zagrał. Dzisiejszy metin to "wielki kolos" na glinianych nogach przez byle bug serwer może upaść. Moim zdaniem max lvl 127 bądź ten 130 zrobić 3 sety broni i zbroi , jedna biżu i bez zbędnego dodawania syfu serwer by się wyróżniał i myślę że starzy wyjadacze chętnie by wrócili na taki serwer.

bk0ZyMF.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...