Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] World of Metin2 - sklepy OFFLINE i ulepszony handel

Qentinios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

|
|

|

|
|

|
|

|
|
|
|
|
|
|
|

|

|

Cześć, chciałem Wam pokazać nowy dodatek który przygotowaliśmy, na początek trochę zdjęć, potem trochę słów:

trading_update_1.png

trading_update_offshop.png

trading_update_2.png

Nowe okno handlu

Nowe okno handlu wprowadza takie nowości jak więcej miejsca, podniesiony limit yang, możliwość dodania/usunięcia przedmiotu także po zaakceptowaniu przez jedną ze stron (w takiej sytuacji trzeba było zamknąć okno handlu i dodawać wszystko od nowa, oczywiście w momencie takiej akcji akceptacja 'resetuje się'), możliwość odznaczenia akceptacji w każdym momencie i ponownego zaakceptowania, okno informacji co się zmienia na handu, a także mamy od teraz w oknie informacje o osobie z którą handlujemy (jej klasa, nick, level).

Sklepy offline

Wraz z nadchodzącą aktualizacją zostaną dodane sklepy offline - nadal będzie można standardowo wystawić tobołek, jednak pojawi też się możliwość zostawienia sklepiku niezależnego od nas. Koniec z drugim kontem do handlu! Sklepik pozostanie na swoim miejscu maksymalnie 8 godzin, jest to zależne od aktywności w grze - pojawią się też specjalne przedmioty w is które pozwolą na wystawienie nawet do 48h! Kiedy ktoś kupi od nas jakiś przedmiot, natychmiast dostaniemy o tym powiadomienie i yang. Dostaniemy yang nawet.. jeżeli się wylogujemy. Sklep nie wymaga już tego abyśmy byli zalogowani. W każdej chwili możemy coś usunąć lub dodać do sklepu, musimy jednak być wystarczająco blisko niego.

Więcej informacji na temat nadchodzącej aktualizacji w ogłoszeniach na naszym forum (niestety nie mogę podać linka).

Gorąco zapraszam na WOM!

https://wom2.org/

468x60.gif

sygnatura2.png

Opublikowano

System cały czas działa, od końca listopada jednak zostały nieco zmienione zasady, jeżeli nadal masz problem napisz do gm w grze - na pewno pomoże.

sygnatura2.png

Opublikowano

Dawno tu nie zaglądałem i nie wiem czy gdzieś to już jest, ale jeśli jesteś pierwszy to pomysł mi się bardzo podoba :)

Opublikowano

Dawno tu nie zaglądałem i nie wiem czy gdzieś to już jest, ale jeśli jesteś pierwszy to pomysł mi się bardzo podoba :)

Sklepy offline raczej są u nas jako pierwsze, co do ulepszonego handlu na większości serwerów jest więcej slotów i powiększony limit yang, u nas zmiany są znacznie większe.

sygnatura2.png

Opublikowano

Gratuluję dobrze wykonanej roboty, w sumie nie docenialem Thinka, ale widzę, że zna się na tym co robi.

Ogl gratuluję całej drużynie developerów, a w szczególności Tobie Quentinos, bo dzięki Tobie chociaż w jakiś sposób, Polacy będą lepiej traktowani, szczególnie przez "elity" innych krajów. (Mówie o ogóle, nie szczególe).

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Opublikowano

Zabezpieczone przed overflow'em jeśli gdzieś zdobędziemy jeszcze yang po wystawieniu sklepu?

Na pewno zostało to przewidziane, zapytam Alex'a jak będzie, tutaj ja pomagałem przy stronie klientowej tylko.

Fajnie że podoba się Wam pomysł ;).

sygnatura2.png

Opublikowano

Na pewno zostało to przewidziane, zapytam Alex'a jak będzie, tutaj ja pomagałem przy stronie klientowej tylko.

Z doświadczenia wiem że o tak prostych rzeczach się po prostu czasem zapomina  xD

Opublikowano

Z doświadczenia wiem że o tak prostych rzeczach się po prostu czasem zapomina  xD

Trzeba myśleć jak typowa osoba szukająca bugów. Nie sprawdzać czy coś działa, tylko sprawdzać jak mogę to zbugować.

Opublikowano

Fajnie by było, gdyby Yang ze sklepu trafiały do magazynu, a nie od razu na postać. Dodać tylko w okienku magazynu pasek z ilością Yang i możliwość wypłacenia.

Opublikowano

Czym sklepy offline różnią się od domu aukcyjnego z opcją wyszukania itemków od konkretnego gracza?

interfejsem i brakiem opcji filtrowania cen i nazwy itemku.

Przede wszystkim tym że te sklepy stoją na rynku, a nie tylko są wyświetlane w okienku. Dzięki temu miasta są żywe.

Fajnie by było, gdyby Yang ze sklepu trafiały do magazynu, a nie od razu na postać. Dodać tylko w okienku magazynu pasek ze ilością Yang i możliwość wypłacenia.

Muszę przyznać że dość ciekawy pomysł.. możesz napisać temat z nim w dziale sugestie na forum WOM

7ESYdkg.png

Ciekawy pomysł z tym sklepem offline. Kiedy będzie on będzie dostępny na WoM?

W ciągu 10 dni.

sygnatura2.png

Opublikowano

Przede wszystkim tym że te sklepy stoją na rynku, a nie tylko są wyświetlane w okienku. Dzięki temu miasta są żywe.

Miasto ożywiają ludzie w nim, nie sklepy.

Dowód? dawno dawno temu członkowie staffu metin2.co.nz stawiali sami sklepy, żeby miasto było żywsze a i tak wiało nudą.

Opublikowano

Miasto ożywiają ludzie w nim, nie sklepy.

Dowód? dawno dawno temu członkowie staffu metin2.co.nz stawiali sami sklepy, żeby miasto było żywsze a i tak wiało nudą.

Sądzę że na WOM nie ma problemu zbyt mało żywych miast, zdjęcie z dziś:

c6eJ8KQ.jpg

Co do twojego dowodu to nic mi o tym nie wiadomo i na tą chwilę to są insynuacje, raczej pomyliłeś serwery :)

sygnatura2.png

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

cześć

jak można naprawić ten błąd? wdrożenie magazynu offline

1110 00:31:47928 ::   File "networkModule.py", line 237, in SetGamePhase

1110 00:31:47929 ::   File "system.py", line 130, in __pack_import

1110 00:31:47930 ::   File "system.py", line 110, in _process_result

1110 00:31:47932 ::   File "game.py", line 31, in <module>

1110 00:31:47933 ::   File "system.py", line 130, in __pack_import

1110 00:31:47934 ::   File "system.py", line 110, in _process_result

1110 00:31:47937 ::   File "private_shops_panel.py", line 18, in <module>

1110 00:31:47938 :: AttributeError
1110 00:31:47939 :: : 
1110 00:31:47939 :: type object 'ListBoxEx' has no attribute 'Item2'
1110 00:31:47939 :: 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...