Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Da się naprawić?

Michoł3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym kupić nieco uszkodzone chłodzenie wodne w całkiem korzystnej cenie 100zł oto opis

Na sprzedaż jest kompaktowe chłodzenie wodne marki Corsair H60.

W skład wchodzą wszystkie śruby, nakrętki i inne akcesoria oraz oryginalny wentylator.

Zestaw posiadam około 2-3 miesiące lecz ostatnio z racji częstych zmian w komputerze nie jest mi potrzebny.

Stan oceniam na dobry z malutkim minusem. Chodzi o gwinty w chłodnicy, śruby w nich siedzą dość luźno

więc polecam zaopatrzyć się w nieco inne śruby o większej średnicy lub poradzić sobie z problemem

sposobem którego ja też używałem. Mianowicie na śrubę wystarczy nawinąć jakąś cienką mocną nić.

Pozwoli to nam złapać gwint wystarczająco by śruba się trzymała pewnie. Występuje w 3 z 4 otworów od tylnej strony pompki.

Co do reszty, miedziana podstawa jest w stanie dobrym leciutkie ryski po bokach tam gdzie procesor nie styka się z chłodzeniem. Pompka działa cicho i równo. Chłodzenie spokojnie dawało sobie radę z podkręconym FX8320 i max temperatura po kilku godzinach grania wynosiła około 45 stopni. ;)

Mam nadzieję, że mimo tych wad niska cena nie zniechęci was do tej propozycji.

Chłodzenie w połączeniu z dobrym wentylatorem idealnie nadaje się do cichego komputera.

da się naprawić?

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...