Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nick ze znakami specjalnymi

Aceyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

yo

jak wyzej ostatnio spotkalem 4 osoby z symbolami w nicku ktore sa zablokowane,

1 nick byl zdaniem i posiadal 2 znaki '??' na koncu inne posiadaly !, $ oraz /

nie byly one modyfikowane przez serwer.

Sprawdzalem na check skin i na stronce czy konto jest premium (nick) wszystkie nicki spotkane byly premium i wyskakiwala skorka ktora gracz ustawil.

Jakies sugestie jak taki efekt uzyskac?

518831445005751729602.png

Opublikowano

Jak sie nie myle: 

musisz napisac do Mojang privatnie czy taka mozliwosc wogule istnieje bo pierwsze slysze takie cos i niewidzialem nigdy takich osob.

Opublikowano

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale przecież Mojang nie zablokował używania tych znaków w nickach, ale większość serwerów je blokuje. Jak taki efekt uzyskać? Po prostu dodać taki symbol (sprawdzałem przed chwilą czy można).

Opublikowano

Tak jak kolega na górze mówi Mojang nie zablokował tylko serwery blokują żeby np. nie było tak że ktoś storzył nick z dziwnych znaków specjalnym i nie można by było go zbanować xD

Opublikowano

yo

jak wyzej ostatnio spotkalem 4 osoby z symbolami w nicku ktore sa zablokowane,

1 nick byl zdaniem i posiadal 2 znaki '??' na koncu inne posiadaly !, $ oraz /

nie byly one modyfikowane przez serwer.

Sprawdzalem na check skin i na stronce czy konto jest premium (nick) wszystkie nicki spotkane byly premium i wyskakiwala skorka ktora gracz ustawil.

Jakies sugestie jak taki efekt uzyskac?

możesz zapodać przykład takiego nicku, chce sprawdzić coś używając ich API, a dokładniej historię zmian nicku, czy to na prawdę są zmieniane :P

­

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Nicki nie byly zmienne ;) konta widoczne przed 2/4/2015 

z kolei przy zakladaniu nowego konta jeszcze dnia 1/23/2015 nie mozna bylo wpisac znakow specjalnych takich jak '?' 

polowa z was za bardzo pierdoli glupoty bo nick konta moze sie skladac tylko z liter, liczb oraz _

518831445005751729602.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...