Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc dla świeżego gracza

Szypka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w Wot gram od czterech dni. Mam za sobą już 400 bitew i stoję przed cięzkim wyborem. jako iż psozedłem w drzewko niemieckie mam do wyboru dwa czołgi Vk 30.01 H V tier ht lub VK 30.01 D med. Który bardziej polecacie? Wiem, że to całkiem inne typy, ale którym się najprzyjemniej gra i w którym drzewko prowadzi do lepszych czołgów? Wydaje mi się, że niemieckie nie wybaczają błędów tak jak sowieckie, ale nimi grac nie chcę. Drugie pytanie, lepiej kupić radar z zasięgiem i zostać na starym czołgu czy przesiąść się na lepszy i tam nazbierać na radio?

Opublikowano

Radio ma niskie znaczenie, nie badaj go tylko następny czołg. Z niemców polecam linię do E 100. 

Opublikowano

Radio ma niskie znaczenie, nie badaj go tylko następny czołg. Z niemców polecam linię do E 100. 

Ja jebe, serio?!?! "radio ma niske znaczenie"?!?!

bez radia nie widać prawie pół mapy, a to raczej ważne żeby wiedzieć gdzie są wrogowie. Może w przyszłości będzie grać lt/mt i co? też radia nie będzie montował bo "nic nie znaczy"? już widać dlaczego robisz sobie konto dla plakietki....

@topic: jeżeli moduł zbadasz na czołgu, który jest tier niżej, i możesz owy moduł wykorzystać na "lepszym" czołgu badaj go jak najszybciej. no chyba że wiesz że nie będzie on używany, to wal to ;]

Opublikowano

To już jeden problem mam rozwiązany, teraz tylko pozostaje czy lepiej dla nowego gracza będzie grać się cięzkimi niemiecki czy linią ze średnimi czołgami. Bardzo lubię grac medami, ale doskwierają mi ich słabe działa. 110 penetracji na VI tierze to chyba trochę mało?

@edit, myślę, że up ma jednak sporo racji, grac medem bez radia?

Opublikowano

wiesz, jeżeli nie będziesz próbował nie zobaczysz co sprawia frajdę ;]

dla świeżaka raczej lepszym wyborem będą HT, aczkolwiek MT także potrafią sprawiać frajdę

Penetracja nie będzie stanowić problemu jeżeli nauczysz się słabych punktów czołgów ;]

Opublikowano

Ten niemiecki HT ma bardzo dobre i celne działo, ale za to ma słaby pancerz jak na HT, za to Med ma działko z pz 3/4 i dopiero potem drugie i ostatnie dość przeciętne. spróbuję grac oboma, tylko od którego polecacie zacząć?

Opublikowano

Ja jebe, serio?!?! "radio ma niske znaczenie"?!?!

bez radia nie widać prawie pół mapy, a to raczej ważne żeby wiedzieć gdzie są wrogowie. Może w przyszłości będzie grać lt/mt i co? też radia nie będzie montował bo "nic nie znaczy"? już widać dlaczego robisz sobie konto dla plakietki....

@topic: jeżeli moduł zbadasz na czołgu, który jest tier niżej, i możesz owy moduł wykorzystać na "lepszym" czołgu badaj go jak najszybciej. no chyba że wiesz że nie będzie on używany, to wal to ;]

Facepalm. Czytanie ze zrozumieniem poziom tomato. Mówię, że ma niskie. W niektórych przypadkach różnice w mocach radia wynoszą np. 10m, wtedy szkoda expa na to. Do tego radio ma dużo mniejsze znaczenie niż np. działo w przypadku czołgów ciężkich/wolnych medów.

Tak zrobię, dziękuję bardzo. Jeszcze tylko pytanie, V tier HT wyrzuca na VII max?

Tak, chyba wszystkie medy/ht 5-8 tier wyrzuca max. 2 tiery wyżej. 

Opublikowano

yyyyyy, cco z tego że jedno radio w porównaniu do drugiego to +/- 10m? napisałeś OGÓLNIE "radio ma niskie znaczenie" więc każde radio wg ciebie jest nieużytecznym czymś wymagającym ton expa.

Opublikowano

Ja osobiście polecam VK 36 H.

Mój ulubiony VI Tier.

Konkurować z nim może T150 :D 

Ale to moja osobista opinia. 

Potem masz Tiger I więc jak najbardziej się opłaca :> 

Opublikowano

@ivanXI

Przeciez to Juri, zauwazylem ze pod wiekszosci tematow palnie jakas glupote. Sam nie wiem za co ma tego moderatora.

Co do tematu, to nie spiesz sie do 10 tieru, powoli zbadaj sobie wszystkie czolgi z linii w ktora idziesz. Obiema VK'mi gralo mi sie przyjemnie wiec powinienes nie narzekac.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...