Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

3 letni komputer - cóż w nim zmienić, aby wycisnąć 100%?

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, posiadam komputer, który złożyli mi znajomi 3 lata temu na urodziny. Niestety minął już pewien okres no i jak to mówią, komputer zaczął "mulić". Długo się włącza, gdy się włączy to muszę czekać na pulpicie minutę zanim wszystko się ogarnie, zanim cokolwiek będę mógł włączyć, aplikacje długo się włączają, tną się. Co mogę w nim zmienić za dość rozsądną cenę, nie mam zamiaru ładować w niego tysiące. Oto specyfikacje:

Procesor: AMD Athlon II X4 635 Processor, 2913 MHz

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 460

RAM: 4 GB

Win 7

Jak coś trzeba podać jeszcze to proszę o info + słyszałem, że da się podkręcać jakoś procesory, o co w tym chodzi i czy jest jakaś instrukcja jak to się robi? Pozdrawiam.

Opublikowano

Zrób format i będzie jak te 3 lata temu

Jeśli mowa o podkręcaniu, musisz podać jeszcze jaką masz płytę główną i zasilacz. Model zasilacza jest na naklejce na jego ściance

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

@.old Format był robiony miesiąc temu i jeden kij, zainstalowałem csa i z dwie trzy gry więcej, skype, teamspeak i działaj jak gawno, znowu. Jedyna naklejka jaką znalazłem na komputerze to naklejka z kluczem do Win7.

@ edit na zasilaczu mam cos takiego 10A 250V ~

Opublikowano

@.old Format był robiony miesiąc temu i jeden kij, zainstalowałem csa i z dwie trzy gry więcej, skype, teamspeak i działaj jak gawno, znowu. Jedyna naklejka jaką znalazłem na komputerze to naklejka z kluczem do Win7.

@ edit na zasilaczu mam cos takiego 10A 250V ~

to nam nic nie mowi podaj model i marke zasilacza

Opublikowano

nic nie bylo, zle przeczytalem ;_;

jedyne co mozesz zrobic to katowac go ccleanerem codziennie i dorzucic przynajmniej z 2gb ram

nie sciagaj smieci, czego spodziewasz sie po dysku sata II, bo raczej taki masz (prawdopodobnie) i chipsetow amd?

­

Opublikowano

1.Wyczyść komputer

2. Sprawdź dysk programem hdtune czy nie jest popsuty w jakimś stopniu

3. sprawdź temperature komputera i daj ss

4. wymień pastę termo przewodzącą jak będą za wysokie

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...