Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Publiczny serwer minecraft na wersji beta 1.7.3?

Zagrałbyś?  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrałbyś?

• Tak, to były zajebiste czasy!
      11
    • Zobaczy się, ale wejdę zobaczyć.
      1
    • Nie, bo nie.
      0
    • Nie, bo minecraft najnowszy jest najlepszy!
      3
  2. 2. Jaki tryb?

• Czysty Survival
      5
    • Survival + Gildie (ewentualnie Hardcore)
      2
    • Dawny FreeBuild
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pewnie prawie każdy z was ma dość aktualnego minecrafta oraz licznych "ulepszeń" które wołają o pomstę do nieba.
Teraz minecraft jest kojarzony z różnymi cudami, sieciami serwerów, wszystko dla hajsu a nie takie było założenie początkowych
działaczy gry minecraft, nie wiem jak wam ale mi brakuje dawnych lat kiedy to było się dzieciakiem i grało się na serwerach
z działkami na tabliczki, gdzie była surowcowa czyli jednym słowem stare dobre czasy.
Dlatego sobie pomyślałem i wymyśliłem żeby zrobić serwer minecraft bukkit na dawnych zasadach i na ostatniej porządnej wersji 1.7.3 beta.
Mógłby to być typowy hardcore z gildami lub serwer z działkami na dawnych zasadach, co wy na to? :)

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

Jesli chodzi o mnie  zagralbym na klasycznym survivalu na tej wersji, bez pluginow itd. Klasyczny minecraft ;)

PS jak na tej wersji to raczej nie ma znaczenia czy WL czy bez gdyz jesli ktos juz szuka serwera na ta wersje to napisze zeby dodac go do WL ;)

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Serio myslisz ze to sie uda? Haha gut joke ale taki serwer moze byc, ale musisz sie z tym liczyc ze bedziesz za niego placic bo zyskow na 100% nie będzie przynosil. Co do udziwnien wiele osob narzeka? To odejda i tyle nie beda grac w mc. Przyjdą nowi gracze ktorzy wczesniej nigdy nie grali w mc i im bedzie to odpowiadalo tak jak tobie 4 lata temu. Taka kolej rzeczy nic nie zmienisz.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Serio myslisz ze to sie uda? Haha gut joke ale taki serwer moze byc, ale musisz sie z tym liczyc ze bedziesz za niego placic bo zyskow na 100% nie będzie przynosil. Co do udziwnien wiele osob narzeka? To odejda i tyle nie beda grac w mc. Przyjdą nowi gracze ktorzy wczesniej nigdy nie grali w mc i im bedzie to odpowiadalo tak jak tobie 4 lata temu. Taka kolej rzeczy nic nie zmienisz.

ty jesteś dziwny, bo pewnie jesteś tym "nowym" graczem i nigdy nie zasmakowałeś prawdziwego minecrafta tylko aktualnego srajkrafta w którym liczy się tylko drop z stone, exp, koxy i c*****a klepa. wytępić takie coś.

Opublikowano

...aktualnego srajkrafta w którym liczy się tylko drop z stone, exp, koxy i c*****a klepa. wytępić takie coś.

Dobrze mówi, polać mu! Też jestem tego zwolennikiem, ale metody mam inne. Zamiast cofać wersję, dodaje na serwerze różne "interesujące" przedmioty, dzięki którym drop ze stone, exp, koxy i klepa (z tymi wszystkimi wymysłami, jakieś "strefy" krytykale i inne gówna) stają się nudne i bezużyteczne, w obliczu dodanych przeze mnie przedmiotów ;) Nie opłaca się kopać stone, lepiej wykonywać questy. Exp jest niepotrzebny, specjalnymi przedmiotami można przedmioty ulepszyć o wiele lepiej. Koxy są zdecydowanie za drogie w porównaniu do innych, tańszych "nowych" miksturek itd. A klepa wygląda całkiem inaczej. Liczy się taktyka i uzbrojenie (a nie koxy i myszka, bo wszyscy mają prot IV i miecze 5/2). Ale wracając do tematu, może się przyjmie, a jeśli tak będzie- zagram z pewnością.

Opublikowano

Zrób serwer z działkami bo inaczej nie będę grał na beta

To jest szantaż?

Ps. Zastanawiam się nad trybem i dodałem ankietę jaki to miałby być tryb.

Opublikowano

Jest możliwość zrobienia z Tb serwer? :P

Z nim lepiej nic nie robić. Dobrze Ci radzę.

#topic: od Ciebie nie chcę żadnego serwera. Masz zbyt mało oleju w głowie, żeby na poważnie prowadzić jakikolwiek serwer. Nie bierz się za nic, stracisz tylko czas.

­

5465845486.png

Opublikowano

@_Lewis_

Gram w mc  od wersji 1.1 swoje widziałem  i wiem że coś takiego sie nie uda, zachowanie graczy sie zmieniło co chcesz cofac? co juz mineło nie liczy sie w rejestr a wszystkie odświeżenia liczą sie z chwilowym zachwytem a potem upadkiem z 3 piętra. Wejdz na jakikolwiek serwer mc 1.7.2 gwarantuje ci ze w ciagu kilku godzin ktoś wspomni typu=> eeee admin kieddydyyy 1.8/??????/?? a admin napisze eeeee noobieee 1.8 niee bo eulaa! czy opowie anegdotke o tym że serwer na 1.8 nie pracuje stabilnie i jedynie co na nim chodzi dobrze to minigamesy bo tam jest nastawione wszystko na odtwarzanie a nie zapis (smiech  :D )

więc jeśli w mc nastawiasz sie na powroty do dawnych wersji/ czułości i czekanie na serwer który będzie za free a najlepiej jesli by ci dali launcher sp życze powodzenia w tworzeniu ładnych obrazków na pustyni  <3 bo to jedyne co potrafisz pewnie zrobić i nie masz pojęcia co ogólnie sie dzieje w mc. Jesli ci czegos brak w obecnym mc odinstaluj go i nie wchodz na serwery - proste? proste!. Aby zrobic jakikolwiek serwer trzeba w niego dać swój własny wklad w postaci czasu, niektórzy nawet specjalnie szlifują jave aby zrobic serwer którego nikt nie widział(nie licze pseudo hardcore z enderchesta) a ty jesli nie masz dla tego szacunku to po co kurna grasz na serwerach? serwer to nie tylko walona gra postawiona na starym pheonie babci ale również reklama strona fanpage aski poczty domeny moge ci to w nieskonczonosc wymieniac a na to taki noob jak ty powie: ale *ujowy serw. Włącz sobie singla tam cie nikt nie ogranicza. chcesz bete czy alphe? włącz sobie jednym przyciskiem!

@Fulsiek

do autora tematu: jesli chcesz postawić serwer to postaw go bez zadnych pluginow modyfikacji itp zobaczysz co zrobią z serwerem gracze i może zrozumiesz ze dla takich ludzi jacy są obecnie nie warto, zarezerwuj kawałek pustyni na lewisa.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Z nim lepiej nic nie robić. Dobrze Ci radzę.

#topic: od Ciebie nie chcę żadnego serwera. Masz zbyt mało oleju w głowie, żeby na poważnie prowadzić jakikolwiek serwer. Nie bierz się za nic, stracisz tylko czas.

­

Avaterys kto tu ma za mało oleju w głowie? Bo na pewno nie ja. A prawda jest taka że miałeś ze mną serwer przez kilka tygodni po czym zgreefowałeś mapę ponieważ nie chciałem się zgodzić się na twój itemshop (noob, nie jestem prostaczkiem który da się oszukać na hajs.) i cieszę się że przygodę z takim oszustem jak ty już mam za sobą dodatkowo nie jesteś nie ogarnięty, więc proszę Cię nie kłam już lepiej i nie pogrążaj się.

@Fulsiek

do autora tematu: jesli chcesz postawić serwer to postaw go bez zadnych pluginow modyfikacji itp zobaczysz co zrobią z serwerem gracze i może zrozumiesz ze dla takich ludzi jacy są obecnie nie warto, zarezerwuj kawałek pustyni na lewisa.

Serwer będzie profesjonalnie zrobiony, będzie miał kilka youtuberów więc serwer nie jest skazany na pożarcie a co więcej gra na nim będzie polecona dla graczy którzy się nie spinają, nie trollują i potrafią wczuć się w klimat serwera i innych graczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...