Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na serwer

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Chciałbym zapytać się Was, o opinię na temat czy taki serwer ma szanse zainstnieć w dzisiejszym świecie serwerów p2w nastawionych na kasę :P

Generalnie chodzi o to, że jest to serwer survival (pewnymi modyfikacjami, żeby nie było zbyt łatwo :D) na którym są dozwolone, a nawet wskazane cheaty (do pvp itp). Serwer byłby zabezpieczony najlepiej jak się da. Mało osób w administracji (góra 3 - 4) oraz VIP'y które będą miały ograniczone możliwości (brak rzeczy typu latanie, przesadzone itemy itp.) Serwer miałby slotów koło 100, choć wątpię, że uda nam się wypełnić je wszystkie :P Co sądzicie o czymś takim :)?

­

Opublikowano

na którym są dozwolone, a nawet wskazane cheaty
Nie :)

Jestem za starym serwerem 1,7.0 albo 1.4 ew. 1.5.2 te nowe z modami to ścierwo dla gimnazjalistó :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie :)

Jestem za starym serwerem 1,7.0 albo 1.4 ew. 1.5.2 te nowe z modami to ścierwo dla gimnazjalistó :)

Z tym, że mam świadomość, że nawet z bardzo dopracowanym, ale zwykłym serwerem nie mam szansy zaistnieć na tle ogromnych serwerów ;f

­

Pomocnik
Opublikowano

Nie polecam stawianie serwera p2w. Prawdopodobnie ta część graczy która nie wyda pieniążków pogra 2-3 dni i im się znudzi. Pomysł jest spoko. Polecam zastanowić się co byłoby odpowiednie w item shopie żeby nie odpychało graczy a za razem przynosiło profit.

Pozdrawiam Ciapek Aka Emce.

Opublikowano

Nie polecam stawianie serwera p2w. Prawdopodobnie ta część graczy która nie wyda pieniążków pogra 2-3 dni i im się znudzi. Pomysł jest spoko. Polecam zastanowić się co byłoby odpowiednie w item shopie żeby nie odpychało graczy a za razem przynosiło profit.

Pozdrawiam Ciapek Aka Emce.

Chyba źle zrozumiałeś, chcę.zrobić przeciwieństwo p2w czyli rzeczy w itemshopie są nieinwazyjne i tanie :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ale Server musi sie z czegos utrzymać wiec cos w tym is będziesz musiał dać  cos co bedzie szybko schodzic a przynosic zyski bo innaczej dlugo server nie pociagnie :/

Opublikowano

Z tym, że mam świadomość, że nawet z bardzo dopracowanym, ale zwykłym serwerem nie mam szansy zaistnieć na tle ogromnych serwerów ;f

­

Nieprawda, usiądź tutaj na forum popatrz na prezentacje serwerów, na pytania propozycje na sugestie i zakazy.

Pomyśl co już jest na rynku zrób sobie tego listę i sprawdź czego brakuje, potem sprawdź informacje na temat danego trybu jak on wygląda co tam ma być i jak działać abyś nie był jak dzieci które pytają o pluginy na HardCore (przypominam na Harda nie daje się żadnych pluginów)

Potem sprawdź czy są pluginy które są Ci potrzebne, jeżeli nie znajdziesz tego co potrzebujesz napisz to sam w skript albo w PL

Napisz Propozycję aby dać reklamę zanim będzie zapowiedź bo możesz zmienić wtedy wszystko a po zapowiedzi niezbyt

Ja Polecam Ci MMORPG albo RolePlay, sam tworzę MMORPG i widzę że podoba się ta opcja lecz pamiętaj MMORPG oraz RP wymagają ogromu pracy trzeba zaprojektować wszystko od początku aż do końca samemu

Trzeba pomyśleć nad pomyslem a nie dodawać kolejny EasyHC czy FreeBuild ktorych jest ogromna masa

TEMAT

Opublikowano

Witam :) Chciałbym zapytać się Was, o opinię na temat czy taki serwer ma szanse zainstnieć w dzisiejszym świecie serwerów p2w nastawionych na kasę :P

Generalnie chodzi o to, że jest to serwer survival (pewnymi modyfikacjami, żeby nie było zbyt łatwo :D) na którym są dozwolone, a nawet wskazane cheaty (do pvp itp). Serwer byłby zabezpieczony najlepiej jak się da. Mało osób w administracji (góra 3 - 4) oraz VIP'y które będą miały ograniczone możliwości (brak rzeczy typu latanie, przesadzone itemy itp.) Serwer miałby slotów koło 100, choć wątpię, że uda nam się wypełnić je wszystkie :P Co sądzicie o czymś takim :)?

­

To po co robić rangę VIP na serwerze :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...