Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do grania, jaki wystarczy?

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zepsuł mi się monitor (20 calowy 1680x1050, 7 letni :v) grało mi się na nim całkiem dobrze, nigdy jakoś nie zwracałem większej uwagi na monitor przy graniu, ale czas kupić teraz jakiś nowy, budżetu za dużego niestety nie mam, max 200-300zł. W okolicy mam sklep z używanymi monitorami, jakieś perełki gamingowe to nie są, ale na monitor gamingowy raczej mnie nie stać... Czy różnica w grze, szczególnie w cs;go (bo raczej tylko w cs'a pogrywam) będzie wielka? Tzn. czy monitor ma jakiś większy wpływ na "skilla" w cs'ie, czy taki za 200 zł 20 calowy 1680x1050 60Hz 5ms starczy w zupełności?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Przy CS największą różnicę robi odświeżanie. 120 = lepiej, tylko musisz też uciągnąć stałe 120 fpsów na kompie. Jeśli Ci jakoś nie zależy a dobrze grało Ci sie na starym, to znajdź jakiegoś 20 calowego, 1600x900 lepiej, bo masz 16:9 i 60 Mhz. :)

he?

Opublikowano

Jak będziesz kupował monitor to zwróć uwagę na czas reakcji matrycy (im mniej, tym lepiej) oraz na rodzaj matrycy, bo każda ma swoje wady i zalety. W tej cenie nie masz nawet co szukać monitora z odświeżaniem 120 MHz - najtańsze kosztują ~ 1000 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...