Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS + Wygładzanie krawędzi/kształty geometryczne.

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W grze mam sporo fpsów, wystarcza mi to do komfortowego grania bez problemu.(150+/220 fpsów )

Uzyskuje tą liczbe fpsów na takim configu :

All niskie , renderowanie wielordzeniowe on , antyaliasing żaden , filtrowanie tekstur dwuliniowe, antyaliasing fxaa włączony, synchronizacja pionowa wył, rozmycie wył.

I teraz interesuje mnie antyaliasing , i antyaliasing FXAA - jeden zapewnia gładki wygląd krawędzi drugi kształty geometryczne , warto to włączyć ? czy jednak wszystko off by osiągać więcej fpsów ?

Opublikowano

Niektórym się lepiej strzela na rozmytych modelach bo niby więcej widać, niektórym tak jak mi lepiej gra się na ładnej grafice. Twój wybór. Odpal grę z botami aby tylko się ruszały i zobacz czy będziesz dobrze widział modele na wyłączonych wygładzaniach. Jak będzie dla Ciebie brzydko czy też bez różnicy ale z gorszą grafiką to zostaw włączone. Tym bardziej że masz to 150 to czemu masz pogarszać grafikę :) 

he?

Opublikowano

nie wiem jak niekomfortowo może się grać przy 60 fpsach kiedy ludzkie oko wyłapuje do 30 czy jakoś tak w tej kwestii się mogę mylić.

Te +40 to już na pewno nie widać różnicy i dobrze powinno się grać.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Naprawdę jeżeli ktoś nie jest obeznany w danym temacie to proszę się nie wypoiadać ...

@slasher201

niekomfortowo się gra już przy 60/70...

Niekomfortowo przy 60/70 fps. hmm Strzelam, że masz matrycę 60 mhz, czyli ekran Ci odtwarza "tylko" te 60 FPS. Możesz sobie mieć nawet 3000 fps, a i tak nie będzie różnicy.

@Edit

Kolega Up dobrze mówi, ok. 40 fps jest wyłapywane przez oko.

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

Opublikowano

polecam podwyższyć ustawienia graficzne ,żeby zobaczyć więcej szczegółów. 120-140 fpsów ci spokojnie wystarczy jak masz monitor o słabym odświeżaniu to różnicy nie zobaczysz ewentualnie przy celowaniu ale przy 150 a 200fps różnicy nie ma.

polecam podwyższyć ustawienia graficzne ,żeby zobaczyć więcej szczegółów. 120-140 fpsów ci spokojnie wystarczy jak masz monitor o słabym odświeżaniu to różnicy nie zobaczysz ewentualnie przy celowaniu ale przy 150 a 200fps różnicy nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...