Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Source

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troche tego bedzie na twoim miejscu wzial bym sobie jakies 40k tylko nie te z mpc bozo i jakies cappy syfy  i z tego 28k wrzucal to co tam zrobiles na 40k jak chcesz moge ci cos polecic napisz PW

no i druga sprawa sam rob swojego game na source te z neta to gowna   na innych forach masz bardzo duzo fixow troche posiedzisz przy tym to zaczniesz ogarniac ocb : )

Opublikowano

Obecnie mam serwer z game2089, dużo muszę przerobić aby korzystać z source?

zależy co wprowadziłeś do tego game2089

Opublikowano

troche tego bedzie na twoim miejscu wzial bym sobie jakies 40k tylko nie te z mpc bozo i jakies cappy syfy  i z tego 28k wrzucal to co tam zrobiles na 40k jak chcesz moge ci cos polecic napisz PW

no i druga sprawa sam rob swojego game na source te z neta to gowna   na innych forach masz bardzo duzo fixow troche posiedzisz przy tym to zaczniesz ogarniac ocb : )

Jak trochę tego będzie ? Przecież każda nowa wersja game od poprzedniej w niczym nie jest zmieniana jedynie są dodawane nowości. Czyli jeżeli jakiś item miał takie type anie inne, to nowa wersja nie ma tego zmieniannego. Więc na game 40250 można odpalić np. bazę z sf 2010 i nie sprawia to żadnego problemu. Jeżeli posiadasz np. lib na kostiumy to też jakoś zbytnio problemu nie ma, bo z tego co wiem, to liby mają takie same funkcje do kostiumów jak w oryginalnym game czy src. 

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Patrząc na to co piszesz na forum, to nie przenoś się bo i tak nie ogarniesz.

Czasami piszę głupoty, ale jestem ogarnięty i myślę że po zapoznaniu się z source dałbym radę coś zrobić.

Pewnie chodzi ci o edycję clienta, nie potrafię tego zrobić bo po prostu nie chce mi się w to zagłębiać, ale jak bym przysiadł nad jednym tematem to jestem w stanie się go dość szybko nauczyć.

Opublikowano

No to uwaga... Głównie przechodząc z 2089 na source musisz zmienić strukturę niektórych tabelek w MySQL i uwaga... clienta. Client spod 2089 nie nadaje się pod source, oczywiście można go przerabiać ale dużo lepiej jest już zrobić nowego clienta.

Opublikowano

No to uwaga... Głównie przechodząc z 2089 na source musisz zmienić strukturę niektórych tabelek w MySQL i uwaga... clienta. Client spod 2089 nie nadaje się pod source, oczywiście można go przerabiać ale dużo lepiej jest już zrobić nowego clienta.

No to uwaga... Gównie przechodząc z 2089 na source musisz albo przekonwertować item_proto i mob_proto z sql na txt albo zmienić strukturę odczytywania w db, poradników pełno. Client spod 2089 nadaje się pod source, jedyne co musisz zrobić to wypakować item_proto i spakować odpowiednim packerem, atlasinfo.txt z root wrzucić do locale_pl i przepakować cały pack aby nie było plików z type=2.

Gdzie tu dużo lepiej robić od nowa clienta?

Opublikowano

No to uwaga... Gównie przechodząc z 2089 na source musisz albo przekonwertować item_proto i mob_proto z sql na txt albo zmienić strukturę odczytywania w db, poradników pełno. Client spod 2089 nadaje się pod source, jedyne co musisz zrobić to wypakować item_proto i spakować odpowiednim packerem, atlasinfo.txt z root wrzucić do locale_pl i przepakować cały pack aby nie było plików z type=2.

Gdzie tu dużo lepiej robić od nowa clienta?

U mnie były problemy z kilkoma funkcjami gry jak np handel między graczami, wystawianie tobołu dlatego tak napisałem. :P

Opublikowano

U mnie były problemy z kilkoma funkcjami gry jak np handel między graczami, wystawianie tobołu dlatego tak napisałem. :P

Ach, jeszcze w root z true na TRUE, false na FALSE, można to zrobić pięcioma kliknięciami.

Opublikowano

Ach, jeszcze w root z true na TRUE, false na FALSE, można to zrobić pięcioma kliknięciami.

Ach i tyle?

W ten sposób może i działa wszystko, ale jak juz przechodzisz z 2089 na source to nie warto byloby miec takze DS albo Pasy?

Wiem wiem.. głupie. ^^

Opublikowano

Ach i tyle?

W ten sposób może i działa wszystko, ale jak juz przechodzisz z 2089 na source to nie warto byloby miec takze DS albo Pasy?

Wiem wiem.. głupie. ^^

Pytał jak przejść aby działało jak na starej rewizji, nie co zrobić aby były funkcje z nowego game, choć to 10 minut roboty.

Opublikowano

Pytał jak przejść aby działało jak na starej rewizji, nie co zrobić aby były funkcje z nowego game, choć to 10 minut roboty.

Gdzie tak zapytal? :O

Napisal "aby korzystac z source" i według mnie to wyrażenie znaczy, ze korzystac z wszystkich dobrodziejstw.

PS. Rozmawiamy o kliencie a ty o "funkcjach z nowego game". xD

Opublikowano

Gdzie tak zapytal? :O

Napisal "aby korzystac z source" i według mnie to wyrażenie znaczy, ze korzystac z wszystkich dobrodziejstw.

PS. Rozmawiamy o kliencie a ty o "funkcjach z nowego game". xD

Nie, korzystać to znaczy aby go używać, gdyby napisał że korzystać z jego funkcji to inna sprawa.

PS. aby używać funkcji nowego game potrzebna jest edycja klienta, a teraz idź i jebnij łbem w ścianę, może Ci pomoże.

Opublikowano

Nie, korzystać to znaczy aby go używać, gdyby napisał że korzystać z jego funkcji to inna sprawa.

PS. aby używać funkcji nowego game potrzebna jest edycja klienta, a teraz idź i jebnij łbem w ścianę, może Ci pomoże.

Ręce mi opadły. Idę lepiej do tej ściany. :)

@watus

Co jeszcze chcesz wiedzieć? Jak tak to pisz do niego. On Ci pomoże za Free.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...