Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TERA] Jak przypisać przyciski na myszce?[Steelseries]

Inatach17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!
Postanowiłem napisać ten poradnik dla użytkowników myszek Steelseries którzy mają problemy z  przypisaniem przycisków na myszce w grze. No więc zaczynajmy!

Krok nr.1

-Wejdźcie do folderu gdzie macie zainstalowane sterowniki do myszki, w moim przypadku jest to C:\Program Files\SteelSeries\World of Warcraft® MMO Gaming Mouse Legendary Edition\.

-W tym oto folderze powinny być 3  pliki .exe :

1z63uxg.jpg

-Klikamy na pierwszy PPM i wybieramy: Właściwości --> Zgodność --> Uruchom ten program jako administrator. Następnie klikamy zastosuj i potwierdzamy OK. Robimy tak również z pozostałymi dwoma plikami.

-Gdy już ustawiliśmy zgodność resetujemy nasz komputer.

Krok nr.2

-Po zresetowaniu komputera wejdźcie w opcje myszki(PPM na ikonce i klikamy "Open Software") :

2h2h3pi.jpg

-Pokaże nam się okienko w którym zaznaczamy profil od 1-10(Jeżeli macie jakieś profile pod inne gry bądź WoW'a wybierzcie ten który jest wolny, ponieważ stracicie wszystkie ustawienia!):

25yxc3r.jpg

-Następnie u góry klikamy "Profile" i "Edit Game/APP".

-Pojawi nam się okienko w którym musimy wskazać grę. W naszym przypadku musimy wybrać "TERA-Launcher.exe" znajdujący się w folderze gry:

10fw679.jpg

-Okej więc prawie skończyliśmy! Teraz klikamy w zakładkę "Button Assignment" i wybieramy opcję "Custom Macros":

id594n.jpg

-Wybieramy opcję "New". Wyświetli nam się okienko o nazwie "Custom Macro" a w nim wpisujemy:

Name:(Jak ma nazywać się macro. W moim przypadku chcę zbindować klawisz "1" więc wpisuję sobie cyferkę).

Na dole mamy 6 okienek do "zaptaszkowania" wybieramy "No Delay".

Pojawił nam się duży biały prostokąt więc klikamy  w niego LPM a następnie klikamy klawisz który chcemy zbindować(ja wciskam "1"):

w2k4fq.jpg

-Przenosimy nasze  macro  na przycisk który nas interesuje. W moim przypadku przypisałem sobie macro pod przycisk nr.10.

awwaaa.jpg

-w głownym oknie myszki klikamy "APPLY" i "OK"

Krok nr.3

Cieszymy się zbindowanymi klawiszami w grze !

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć. Mam jedno pytanie odnośnie konfiguracji. Otóż w wowie nie ma takiego pliku .exe jak napisałeś. To jaki mam dodać w Appication exe żeby mi widziało Wowa (Wow64.exe)?

Proszę również abyś odczytaj moje PW do Ciebie.

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te pliki .exe są w folderze myszki. Folder nosi nazwę World of Warcraft® MMO Gaming Mouse Legendary Edition bo tak właśnie nazwa się moja myszka dedykowana właśnie tej grze :)

Opublikowano

Dzieki za odp :) tylko w tym folderze u mnie nie ma zadnego pliku .exe oprcz tych trzech, ktore przedstawiles w kroku nr 1.

Dalem wow.exe z folderu i dziala tylko musze przypisac np. ja kna przycisku dalem "5" to w ustawieniach wowa musze przypisac ten klawisz do action bar i jest ok :)

• Aive zmienił(a) tytuł na [TERA] Jak przypisać przyciski na myszce?[Steelseries]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...