Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jestem dziwny jak słucham...

Fennec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę się zapytać czy jestem jakiś nienormalny jak słucham głównie muzyki z lat 80's 90's? Głownie np. Bon Jovi, AC/DC*, Queen(z Freddiem Mercury**), Bobby McFerrin* i różne themy(np. Indiana Jones, czy Bad Boys).

I chcę przypomnieć(ale to wszyscy wiedzą...)...

* Wyjątki 

** Tak wygląda jak ktoś nie wie(akurat w 'I want to break free!') PS. Dla osób poniżej 16 roku życia - to może na was źle wywrzeć, będziecie tacy jak ja oglądając ten obrazek Freddiego Mercury...

iO7AVNl.png

A wy? Czego słuchacie?

aw

Opublikowano

W tej dziedzinie [ muzyki ] jesteś raczej normalny nic nadzwyczajnego sam ich słucham i mam kilku kumpli którzy również ich słuchają nic dziwnego/nadzwyczajnego.

Chociaż wiesz dla jakiegoś gimba [ gimb/gimbus czy jak to nazwać to stan umysłu a nie to że się uczęszcza do gimnazjum ] może to być dziwne skoro słucha jakiegoś pier*ole*ia, ale to jednak dzieci którzy nie rozumieją tego. Jak to się mówi do wszystkiego trzeba dorosnąć.

334qlo8.jpg
Pasjonat
Opublikowano

Muzyka jak muzyka. Wiadomo, że będziesz dziwny dla osoby tkz. ziomka, która słucha tylko jp prawilnej muzyki, albo dla gimbusów jak to pisał @likus  , czyli dla których to starocie i tylko próchno, lub idioci tego mogą słuchać. Tak samo jak wiele osób mówi, że do rocka trzeba dorosnąć.

Nawet polonista może słuchać disco polo i nikt nie powinien się do tego przyczepiać.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Przecież to normalne. Jak jadę samochodem i w radiu leci stary kawałek to robie głośniej i tez słucham. Stare nuty są świetne

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dziwny to byś był jakbyś słuchał piosenek dla dzieci :P

Muzyka z lat 80/90 ma w sobie coś, że da radę tego posłuchać, a nie jak w dzisiejszych czasach (Kwiatkowski, Brzozowski itp).

Generalnie każdy słucha to co lubi ;)

Opublikowano

Dziwne jest to, że pytasz się czy jesteś dziwny :P Z muzyką jak z kobietami. Każdy ma swój ideał. Ja lubię czarnowłose :P Ale nie narzekam, jak ktoś woli rude ;)

Opublikowano

Dziwny? co ty :) za Bon Jovi, AC/DC nie przepadam zbytnio ale mam też wiele utworów, zespołów których słucham z lat 80-90 ( bardziej z 90 ) Każdy lubi coś innego i niech sobie słucha co chce ( jego sprawa. Sam też się nie wtrącam )  Niektóre stare nuty są naprawdę świetne

Ogólnie rzecz biorąc jestem w stanie wszystkiego posłuchać oprócz rapu, ciężkiego metalu, ( jak metal to tylko symfoniczny ) i muzyki klasycznej - chyba tyle 

My też kiedyś byliśmy gimbami, mieliśmy inne podejście ale u mnie np.  to czego słuchałem będąc gimbem - słucham dzisiaj ( dla przykładu ) Linkin Park, Papa Roach inne takie zespoły rockowe :D 

Opublikowano

Dlaczego miałbyś być nienormalny?

Teraz jest jakaś chora moda na jaranie się tylko piosenkami z lat 80 (mimo, że przeciętny słuchacz wtedy nawet nie był planowany). Jest to trochę dziwne według mnie. Oczywiście, czasami fajnie wrócić do klasyków, ale słuchać tylko ich? Z lekka chore.

Osobiście słucham cały czas coś nowego, nie chcę słuchać czegoś stworzonego dawno temu.

Opublikowano

Chora moda to jest z czekaniem aż Nirvana przyjedzie do Polski. Przyznać się, kto jeszcze czeka na Kurta? xD Pracowałem w radiostacji w mojej szkole i tam jakoś nie było zbyt dużo zamówień na stare piosenki. Nie ponad normę. Warto jest przesłuchać dobre utwory z każdego gatunku, żeby wyrobić sobie własny gust. Potem to już wszystko od nas zależy.

Opublikowano

Właśnie masz świetny gust muzyczny. Utwory z tamtych lat są w większości bardzo dobre. W dzisiejszych czasach możesz usłyszeć tylko najebane po chuju basu + powtarzający się ciągle  motyw i tekst o niczym - radio. Oczywiście są jeszcze zespoły które dobrze grają no ale tego klimatu, piosenek z tamtych lat już nic nie przywróci ;)

sygnaaapn_wenrsax.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...