Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gry z kategori anime znajde na konsole pc /

MałaAmy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w linku coś takiego na pc ? lub na inne konsole ?

Nie rozumiem czy chodzi Ci o gry na emulator,pc,konsole. Na konsole wychodzi masa gier na podstawie anime, więc to nie trudno. Jeżeli chodzi o emulatory to wystarczy pobrać emulator, grę odpalić i zależy od emulatora i komputera czy Ci ścinać nie będzie. Jeżeli chodzi o PC to jest bardzo mało z tego co wiem Naruto Storm Ninja 3 i Revolution. Jeszcze wyjdzie DB Xenoverse i Naruto Storm Ninja 4.

Opublikowano

To nie takie trudne:

2dt0m8i.png

Jak pisali wyżej, większość takich gier wychodzi na handheldy, a język angielski (nie mówiąc nawet o polskim) jest dostępny tylko w najpopularniejszych i najbardziej dochodowych tytułach. Wychodzą one zazwyczaj na konsole nintendo i playstation.

Opublikowano

Na konsole polecam ci serię NSUNS, a najbardziej 3 część i generations. 

Najwięcej gier z anime znajdziesz w konsolach od NINTENDO.

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

PSP, PSVita, PS2. Głownie Sony dostawało takie gry, ale częściej one były bez języka innego niż japoński. Jednak teraz można spotkać przeróbki, emulatory i fanowskie tłumaczenia i samemu dodać. Sporo zachodu jest przy tym, ale jeżeli lubisz takie klimaty, to będzie warto.

Opublikowano

@Senchi

co do NSUNS, czekam właśnie na Storm 4. Szkoda tylko że ma wyjść na PS4 :( Jak już o tym mowa to na PC można sobie kupić (no albo ściągnąć z neta, kto jak woli) osobiście nie ściągałem, do tej pory grałem na PS3) nie lubię Steama. 

NSUNS wychodziły na PS3,Xboxa też ale tutaj akurat nie opłaca się kombinować z emulatorami jak jest na PC. Ponadto szkoda czasu na szukanie emulatora - PS3, tak mi się wydaje.

Wystarczy poszukać na necie jakiś emulatorów. Obejrzeć poradniki na youtube. Tam jest tego pełno. Im starsza konsola / gry tym łatwiej - na to wychodzi. Mniej miejsca zajmuje gra i w ogóle. Jakbyś chciała pograć np. w gry PS2 na komputerze, to oczywiście jest taka możliwość ale do tego potrzebny jest dobry komputer (no w dzisiejszych czasach to każdy jaki byś kupiła byłby raczej odpowiedni) aby gra chodziła płynnie. Co do emulatorów to nie ukrywam trochę zabawy z tym może być (trzeba pobrać odpowiedni, pobawić się z ustawieniami / opcjami) ale czasami się opłaca. 

Opublikowano

@Senchi

co do NSUNS, czekam właśnie na Storm 4. Szkoda tylko że ma wyjść na PS4 :( Jak już o tym mowa to na PC można sobie kupić (no albo ściągnąć z neta, kto jak woli) osobiście nie ściągałem, do tej pory grałem na PS3) nie lubię Steama. 

NSUNS wychodziły na PS3,Xboxa też ale tutaj akurat nie opłaca się kombinować z emulatorami jak jest na PC. Ponadto szkoda czasu na szukanie emulatora - PS3, tak mi się wydaje.

Wystarczy poszukać na necie jakiś emulatorów. Obejrzeć poradniki na youtube. Tam jest tego pełno. Im starsza konsola / gry tym łatwiej - na to wychodzi. Mniej miejsca zajmuje gra i w ogóle. Jakbyś chciała pograć np. w gry PS2 na komputerze, to oczywiście jest taka możliwość ale do tego potrzebny jest dobry komputer (no w dzisiejszych czasach to każdy jaki byś kupiła byłby raczej odpowiedni) aby gra chodziła płynnie. Co do emulatorów to nie ukrywam trochę zabawy z tym może być (trzeba pobrać odpowiedni, pobawić się z ustawieniami / opcjami) ale czasami się opłaca.

Nie trzeba mieć komputera z NASA, żeby emulować PS2, nie przesadzajmy. Sam emulowałem PSX(PS1), PS2, PSP i inne na laptopie z procesorem Intel Pentium(jakiś zabytek) 2 GHz x2, Radeonem HD 5xxx i 3,25GB DDR3 RAM(windows 7 32bit - z 4GB tylko 3,25 w użytku). Na tym laptopie bez problemu udało mi się emulować gry takie jak Naruto Ultimate Ninja 3/4/5, czy Naruto Shippuden: Kizuna Drive. Jedynymi problemami może się wydawać dostosowanie odpowiednich opcji graficznych, wybrania odpowiedniego biosu(w zależności od "pochodzenia" gry) i "podłączeniu" gry w formacie .iso do emulatora. Co do emulatorów PS3 i X360 się nie wypowiem, ale parę lat temu(z 2-3)nie było o tym mowy i nie wydaje mi się, żeby cokolwiek w tej kwestii się zmieniło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...