Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyjść z golda?

ala22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mimo ,że bardo się staram i prawie zawsze wygrywam linie moi sojusznicy tak feedują,  że potem nie da sie wygrać..

Macie jakieś rady?

Opublikowano

Legenda glosi, ze jak nie mozesz wyjsc z ligi to znaczy ze jestes skazany na nią. ;v

Wracaj do legendarnej ligi bronzu

A tak serio

Bez dobrego kolegi do duo jakos duzo nie wskórasz

w ostatecznosci mozesz kupic elo boosting. 

Opublikowano

Jak bedziesz umial grac to wrescie wyjdziesz zadnego duo nie potrzebujesz tak jak up

sam zaczalem w sezonie 3 w goldzie po pierwszych moich rankedach i po jednym sezonie grania

wrescie wyszedlem do platyny bo zaczalem kerowac sam gierki.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Sam siedze w goldzie i bardzoo ludzie trolluja, na samym starcie oczyszczenie+ jakies jasnowidzenie idzie gosciu teemo do jungli...

Jesli bedziesz grał dobrze to predzej czy pozniej i tak wejdziesz to platyny, ew mozesz grac duo (w moim przypadku bardzo duzo gier wtedy wygrywalem)

Opublikowano

Polecam mainować mocną postać, która jest w stanie samemu wyrżnąć 3 osoby. 

Resztę potrafi zrobić nawet najbardziej upośledzony team.

PS. Jeśli każdy trafia na trolli i słabych graczy, to gdzie oni się podziewają w momencie kiedy każdy jest dobrym graczem i po prostu ma złych ludzi w grze? :< 

Opublikowano

Najlepiej grać jungle,ewentualnie mida.Jak grasz jungle to

-gankuj linie

-stawiaj wardy

-pomagaj brać OBJECTIVY,które są NAJWAŻNIEJSZE w grze

-stop flame

- ciesz się grą,a nie rage :)

Opublikowano

Polecam grać jungle jakąś postacią, która ma mocne ganki. Potrenuj sobie lee sina, vi, shaco i bedziesz wygrywał większość gier, jeśli szybko dasz kille swoim sojusznikom

Opublikowano

szako jest dobry jedynie do spring pushu, lee traci na sile w late game, VI okej zgodze się ;)

NA jugle polecam gragsa, lub maokaia ktory robi swietne ganki w early game - latwo nakarmic swoje linie ;)

Knowledge-Kryptonite-quote2.jpg

Budowniczy
Opublikowano

Ciesz się że możesz grać w goldzie przez platyne przechodząc to dopiero się wkurwisz największe gówno jakie świat widział.Ale jeśli stawiasz na to żeby tryhardować i wyjść z tej dywizji zamiast stawiać na nauke i zabawe z gry to bierz adc jeśli jesteś ogarnięty nie ma opcji przegrać czegokolwiek na tym poziomie chyba że twoja drużyna naprawde da dupy po całości.

Opublikowano

mainuje junglę wukongiem, wygrywam około 65|% gier nim ,, ale co nazbieram np 90lp to potem idę do zera

Opublikowano

Jedyne co moge tobie zaoferować:

- Mutuj wszystkich na starcie, po co robić sobie więcej wrogów (Komunikacja jak najbardziej ważna, ale nie mozesz dać siebie sprowokować)

-Graj mida

-Odwiedzaj inne linie (ROAM)
-Graj DUO będziesz miał większą szanse na win 2 prosów 3 gunwa.. (so funny)
-Cicha relaksacyjna muzycza - jeśli przegrasz kilka razy i czujesz "gniew" nie graj. Poczekaj, aż Tobie przejdzie. ;)

Opublikowano

grając junglę chyba też mogę nie? ostatnio miałam 2 afków w teamie..

@Czy grając shaco i nafedowanie się w early pomoże mi wyjść ?;p

Opublikowano

grając junglę chyba też mogę nie? ostatnio miałam 2 afków w teamie..

@Czy grając shaco i nafedowanie się w early pomoże mi wyjść ?;p

Odradzam grę Shaco, w early możesz trochę poprzeszkadzać enemy junglerowi ale za to w late game nadaje się tylko do split pushu.

Zagraj jakimś Jarvanem lub czymś z mocnym CC.

Co do grania duo to nie polecam duo bota, mnie i znajomemu średnio szło. IMO lepiej iść Mid + Jungle.

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

Graj duo najlepiej top + jungler lub mid + jungler. Ja gram na topie i w goldzie wcale nie jest tak ciężko, oczywiście czasami trafiają się jakieś nooby ale wydaje mi się że teraz łatwiej jest wyjść niż od koniec sezonu. Polecam też grać topa ( wcale nie jest tak ciężko wygrywać jak na przykład weźmiesz taką irelię/jaxa/gnara/riven/pantheona/azira).

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Chociaż nie gram w lola już sporo czasu, to chętnie zaglądam w ten dział by znaleźć takie tematy. I zawsze, za każdym razem nasuwa mi się to samo pytanie:

Skoro wszyscy narzekają, że mają feederów/afków, to kto feeduje/ afczy?:D

@topic- graj duo z jakimś kolegą, ale w wyższej dywizji nie oczekuj na lepszy poziom. Swoją drogą, zazwyczaj się siedzi tam, gdzie się zasługuje.

Opublikowano

moim zdaniem poprostu zasługujesz na ta dywizję jeśli nie umiesz z niej wyjśc

sam osobiście wbiłem w nowym sezonie z s1 do p5 w tydzień

poprostu zdominuj swoją linię, dobrze się wyfarm, pomagaj innym liniom jesli grasz na midzie/topie i co najważniejsze nie wyzywaj teamu

Opublikowano

Gold głupia liga, graj duo z jakimś ziomkiem bo inaczej meczu nie wygrasz :P

Szymico zawsze mądrze powie. ,,Graj z kimś duo bo inaczej nie wygrasz". Jak napiszesz książkę na temat swojej logiki to wyślij mi wydanie rozszerzone w twardej okładce.

Co do tematu to tak ; graj champami z dużą ilością cc, AoE, jak grasz mida to roamuj, głównie na bota, kupuj wardy, wycisz czat itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...