Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Silnik obsługujący kodowanie UTF-8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to zależy od systemu i kodowania ustawionego w pliku, bo tak to każdy spigot/bukkit sobie radzi z tym tak samo.­

no niestety to wina silnikow nie mojego komputera.

Opublikowano

no niestety to wina silnikow nie mojego komputera.

no niestety ale pierdolisz ;)

Może wyjaśnij co dokładnie ci nie działa? i jakie errory i kiedy wywala? Albo jakie problemy ze znakami i kiedy masz?

­

1438614356923701010629.png

Opublikowano

to zależy od systemu i kodowania ustawionego w pliku, bo tak to każdy spigot/bukkit sobie radzi z tym tak samo.­

wyskakuja mi dziwne znaczki gdy wpisze komende jakas. W konsoli 0 bledow,

Opublikowano

tzn jakie dziwne znaczki i z jakiego pluginu? i jaka komenda?

­

np z tego: ⊙

wyskakuje mi to na serwerze przy wejsciu gdy pojawia sie motd powitalne, zamienia sie to na: dż'z jakos tak.

Opublikowano

np z tego: ⊙

wyskakuje mi to na serwerze przy wejsciu gdy pojawia sie motd powitalne, zamienia sie to na: dż'z jakos tak.

z essentials? To raczej właśnie wina złego kodowania pliku, a nie silnika, system też potrafi namieszać, i np często na linuxie nie chce tych znaków odczytać poprawnie..

Jeśli to jest pierwszy znak w piku, to może to być wina ustawienia kodowania UTF-8 z BOM, łatwo się na to złapać, np przestawisz na te kodowanie plik konfiguracyjny, i nagle przestaje działać bo pierwszy znak w pliku do niczego nie pasuje. :D

­

Opublikowano

z essentials? To raczej właśnie wina złego kodowania pliku, a nie silnika, system też potrafi namieszać, i np często na linuxie nie chce tych znaków odczytać poprawnie..

Jeśli to jest pierwszy znak w piku, to może to być wina ustawienia kodowania UTF-8 z BOM, łatwo się na to złapać, np przestawisz na te kodowanie plik konfiguracyjny, i nagle przestaje działać bo pierwszy znak w pliku do niczego nie pasuje. :D

­

mialem te glowne kodowanie to ANSI, przestawilem na UTF8 i nie dziala znaczek. Nie to nie essentials. Motd mam w toolsach.

Opublikowano

mialem te glowne kodowanie to ANSI, przestawilem na UTF8 i nie dziala znaczek. Nie to nie essentials. Motd mam w toolsach.

to pewnie toolsy lipne i źle odczytują :D Jak to często bywa z lipniejszymi wersjami essentials.

zawsze możesz używać \u3525 gdzie te cyferki to kod znaku.

Na pewno to nie wina silnika, jak już to pluginu/pliku/systemu

­

Opublikowano

­

zaraz nie rozumiem, nadal mi nie dziala

przestawilem ostatnio na konwertowanie na utf8 i dzialalo a teraz jak chce to zrobic to nie dziala

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...