Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LAGI jak na 16 tick, skoki pingu 20-90

SorminAttack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry. :p

Od pewnego czasu mam problem z CS:GO... otóż normalnie jak chce pograć w CS'a (na razie gram 4fun na uproszczonych, bo na turniejowych to nie ma sensu grać na takich lagach) to ping (patrze na net_graph) skacze od czasami nawet 17 (co wcześniej nie zdarzało mi się, wcześniej najmniej pingu miałem z 50) do 90... strasznie to wkurza, bo nawet jak rzuce jakiegoś smoke'a, czy też flesh'a, to laguje się on jak na 16 tick (chociaż nie mam nigdy powyżej 90 pingu), a jak wiemy serwery VOLVO mają 64 tick... również przy zmianie broni laguje się (jakby cofało)... strasznie to irytuje, więc postanowiłem poprosić Was o pomoc.

Internet:

4113309537.png

Opublikowano

Wchodzisz w uruchom -> cmd -> wpisujesz komende

ping www.wp.pl -t

Czekasz minute - dwie i wciskasz CTRL + C. Podajesz wynik Lost = X .

he?

Opublikowano

Dziwne, bo nie masz żadnych utraconych pakietów. Wyłącz zaporę, może blokuje pakiety w grze, chociaż szczerze w to wątpię. Widocznie musi być coś od twojego dostawcy, ewentualnie ktoś korzysta z neta w tym czasie i router do dupy przydziela prędkości. 

he?

Opublikowano

@1373230489-U611928.pnguwotm9.

Mam tak cały czas, nawet jak nikt oprócz mnie nie korzysta z neta. :v

Jakby ktoś korzystał to miałbym raz na jakiś czas ping powyżej 100, albo nawet 200, a mi ping nie stoi w miejscu, jak wcześniej, tylko cały czas skacze w dół, i w górę, od 20 do 90. Dodam, że wpisywałem jakieś komendy, które miały "niby" umożliwić ustawienie viewmodel_fov ponad 68 i jeszcze jakieś inne, ale i tak powróciłem do defaultowych ustawień, szczerze to wątpie, żeby miały one związek z tymi lagami.

Opublikowano

Prawdziwy ping jest napisany w konsoli. Na tab'ie i net graph'u jest zanizony. Zeby zobaczyc prawdziwy wpisz ping w konsole.

Jaki typ internetu masz? Oraz pokaz predkosci neta z speedtest'a.

graphic.png
Opublikowano

@Rocki star12

Przecież speedtest jest w pierwszym poście... od czasu do czasu loss skacze od 1 do 4%, a na TAB'ie ping cały czas jest w okolicach 50. Na net_graph'ie natomiast skacze od 20 do czasami nawet 120 i jest to bardo odczuwalne... Gdy jeszcze 2 dni temu wpisywałem w konsoli w grze komende ping to miałem ping ok. 120, a reszty graczy ok. 50. Z resztą... dzisiaj tak samo miałem 120 pingu.

Opublikowano

W dziale komputery 90% przyadkow problemow konczylo sie na tym ze ich dostawca bylo neo. Znam przypadki gdzie tez ludzie wychodzili na + jesli chodzi o predkosc.

Dzwon, gadaj, walcz o swoje.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...