Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy ktoś byłby zainteresowany moim serwerem do FS 2015?

balcer

Tak czy Nie  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy taki serwer ma rację bytu?

• TAK
      8
    • NIE
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiajcie.

Chciałbym spytać graczy FS2015 oraz społeczność MPC Forum czy wariant, który Wam przedstawię zda egzamin oraz czy zyska Wasze zainteresowanie.

Otóż ubzdurałem sobie serwer dedykowany FS 2015. Wiadomo - wynająć maszynę trzeba, opłacić też. Toteż pomyślałem sobie, że serwer miałby dajmy na to 16 slotów i był zabezpieczony hasłem. By uzyskać hasło trzeba by wysłać SMS premium na dany numer, o wskazanej treści. W SMS zwrotnym uzyskalibyście hasło do zalogowania na serwerze FS 2015. Oczywiście hasło byłoby dla każdego takie samo co rodzi ryzyko rozdawania tego hasła osobom postronnym (na to jest metoda pewnie) ale to jest do dopracowania.

Póki co jest to bardzo ogólny zarys schematu funkcjonowania takiego serwera.

Pytanie do Was: Bylibyście zainteresowani, np. grą na takim serwerze o ile koszt uzyskania hasła byłby w miarę możliwości niewysoki? (Dajmy na to SMS za 5zł + VAT wysyłany raz na miesiąc).

Proszę o opinie, uwagi, spostrzeżenia. Apeluję też o nie krytykowanie w sposób chamski, arogancki i bezmyślny.

Pozdrawiam

DB

*W pewnym sensie roszczę sobie prawo do tego pomysłu więc bardzo proszę o nie papugowanie, przynajmniej do czasu, aż określę czy podołam opisanemu zadaniu. Dziękuję.

Opublikowano

Pomysl dobry bo kazdy chce sobie pograc na multi ale tak jak w moim przypadku to na dedykowanych mi sie tylko nie tnie a jak chce zalozyc wlasny to mam lagi itp. (wolne łącze)
tylko z tym haslem by byl problem. Na poczatek mozna sprubowac z mniejsza iloscia slotow. 

Opublikowano

Serwer tylko dedykowany. Nie mam łącza, by stawiać na prywatnym PC więc bez obaw - lagów nie będzie :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pomysł dobry, koncepcja jest, tyle że jak to w praktyce wyjdzie :)

76561198069051974.png

CPU: AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,21 GHz

GPU: Nvidia GeForce 8600 GT

RAM: 2 GB

HDD:  SEAGATE 75 GB

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...