Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

W jaki sposób mogę poprawić swój ping?

CarpeDi3m

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Są jakieś sposoby aby zmniejszyć ping? Pytam, ponieważ za jakieś dwa tygodnie zamierzam streamowac. Speed test pokazuje wynik 30/2, gdy coś ściągam download zwiększa się do 35 a Upload do 2.5. Ping w grze league of legends wynosi średnio 47. Czytałem, że ping zależy od odległości serwera do modemu (serwer czyli skrzynka do której podłączony jest kabel, tak? :P) I wiem, również, że w streamowaniu głównie liczy się upload. Którego z reszta nie mam za duzo.. :D I teraz pytanie na którym najbardziej mi zależy jest możliwość poprawy pingu przy streamowaniu pomimo takiego uploadu czy zostało mi tylko dogadać się z dostawcą internetu?Moze Połączenie bez pośrednio modem-> komputer poprawi jakość łącza? Orientuje się ktoś może czy na twichu od razu na pierwszym streamie można zapuszaczac jakieś nuty czy trzeba mieć jakieś partnernerstwo?Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Ping nie powinien być problemem.
Uploadu na streamowanie potrzebujesz napewno więcej niż na korzystanie z internetu-> upload to wysyłanie danych, a więc wszystko to co ty robisz - twój ekran - zostanie 'wysłany' na serwery twitcha, gdy podczas grania jedyne rzeczy które wysyłasz to jakie klawisze naciskasz lub na które koordynaty nacisnąłeś myszką. Myślę, że 2.5mb/s nie wystarczy jeżeli chcesz mieć obraz w dobrej jakości, ale nie jestem pewien, po prostu sprawdź :)
Mi na 1MB/s miałem po 250 pingu mimo, że zmniejszyłem rozdzielczość ekranu trzykrotnie oraz jakość.
Szczerze, jeżeli masz dobre kable to nie będzie dużej róznicy jaka odległość od routera masz komputer, czasami też jest tak, że po prostu mieszkasz w 1 miejscu, a serwer LOL'a jest na drugim końcu kraju i przez to będziesz miał trochę więcej pingu, ale to i tak nic nie znaczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...