Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zgrać bota z gierką, lub zrobić by bardziej przypominał to moje wciskanie po klawiaturze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio próbując zrobić fatality w pewnej gierce wpadłem na pomysł by zrobić bota, który będzie mi wklepywał klawisze do jego wykonania. Problem jednak jest w tym, że bot jakby nie zgrywał się z grą, bądź źle przesyłał dane(za krótko wysyłał sygnał, albo nie wysyłał go wcale, czyli brak reakcji, czasem coś tam robił, ale nie robił całego kodu tylko kawałek, tak jakby sam początek i koniec, oczywiście to w grze, natomiast przy włączonym notatniku działał normalnie), więc pytam jak zgrać go z grą, albo zrobić by bardzie symulował wciskanie klawiszy na klawiaturze?

Kod skryptu: 

HotKeySet("e","FatalityRight")
HotKeySet("q","FatalityLeft")

Func FatalityRight()
    Send("{RIGHT}")
	Sleep(200)
	Send("{LEFT}")
	Sleep(200)
	Send("{RIGHT}")
	Sleep(200)
	Send("{LEFT}")
	Sleep(200)
    Send("x")
EndFunc

Func FatalityLeft()
    Send("{LEFT}")
	Sleep(200)
	Send("{RIGHT}")
	Sleep(200)
	Send("{LEFT}")
	Sleep(200)
	Send("{RIGHT}")
	Sleep(200)
    Send("x")
EndFunc

kiler()

Func kiler()
   While 1
	  Sleep(1000)
   WEnd
EndFunc

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Pewnie jest to co pisze IZZER4, a jaka to gra? Albo może spróbuj ustawić troche więcej czasu w sleepach, jak piszesz że na niektóre przyciski gra reaguje

Opublikowano

Mace: The Dark Age odpalane przez Project64 w wersji 1.6 
Działanie programu było widoczne, ale to tak jakby wykonywało tylko jedno polecenie, czyli np. Send("{LEFT}"), a dalsza część poleceń jakby zanikała.

jak piszesz że na niektóre przyciski gra reaguje

Dokładnie tak, okej spróbuje.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

W takim razie jak ma zrobić fatality? xD Jakoś na klawcę mi wszedł na 6 ruchach(Bo robiłem fatality inną postacią). ;__;

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Niestety nie. ;_; Ale jest jeden pozytyw... Zaszła mała zmiana(dodałem dwa polecenia Send do każdego ruchu) i postacie się ruszają, robią wszystko, ale gdzieś nie chce się to spleść. :c

Udało się dziękuj za wszelaką pomoc. Problemem był ten przekaz Send, potem tylko trzeba było podmienić Sleep(200) na Sleep(100). No i działa. ^^ Temacik do zamknięcia.

Dbmy4Vg.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...